Son zamanlarda kendimden korkar olmaya başladım. İnsanoğlu tahmin eder de bu kadar da olmaz dedirten cinsten olaylar yaşıyorum. Çocukluğumdan beri çok sevdiğim spor üzerine biraz muhabbet etmek istiyorum.
 
Maçlardan önce insanlar birbirlerine "bu maç sonucu ne olur" diye sorarlar. Bazıları da işi iddia dercesine getirir. Bazı insanlar da inadına insanı iddianın içine atarlar.
 
Süper Lig yeni başladı. İkinci hafta maçları ile arkadaşlar arasında yorum yapıyoruz. Mahallemizde 62 yaşında Hüsmen ağabeyimiz var. Koyu Fenerbahçeli. Bu hafta Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray mağlup olacak diye yorum getirdim. Hüsmen ağabeyimiz "bu kadar da olmaz memur eğer dediğin çıksın sana benden büyük bardakla ayran ısmarlayacağım" dedi.
 
Bu yetmez gibi yine Fenerbahçeli Levent abi "benden de bir paket sigara" demez mi. Baktım olacak gibi değil. Her ikisine de "ben iddiayı sevmem bırakın bu işleri" dedim. Neyse maçlar oynandı her üç takımda mağlup oldu. Pazartesi akşamı zorunan "bu senin hakkın diyerek" ikramiyeleri kabul ettim.
 
Bu gün iftar yemeğini yer yemez kahveye çıktık. Teravih namazına gitmeden arkadaşlar bir araya gelir akşam çaylarını içeriz. Bu arada da Beşiktaş ile Trabzon'un maçı başlamıştı. Millet yine duramadı. Arkadaşımız Nazım abi "memur maçlar ne olur" dedi. Ben de "gündüz çalıştığım iş yerinde de arkadaşlar aynı soruyu sordular, kusura bakmayın ama Beşiktaş hariç diğer üç takımımız da elenir" dedim. Nazım abi bu sefer "yahu memur bu kadar da olmaz ne diyorsun sen" diyerek biraz sitemkar konuşmaya başladı.
 
--Yoksa sen mağlup olmasını mı istiyorsun.
--Yok ağabi kesinlikle böyle değil.
--Peki neye dayanarak böyle konuşuyorsun.
--Ağabi yıllardır bizde spor yaptık benim görebildiğim bir sürü yanlışlar var.
--Nasıl yanlışlar var bir tanesini söyle.
--Anlatırım ama Fenerbahçeli arkadaşlar kızmazsa
--Anlat bakalım kızmazlar.
--Yanlız Fenerbahçe değil bütün takımlar aynı hataya düşüyor.
--Nasıl bir hata.
 
Başladım baştan sona kadar anlatmaya. Birincisi halen sporda amatörce düşünüyoruz. Başka ülkenin ligleri başlayalı 10 hafta olmuş. İkincisi rakip küçükmüş, büyükmüş düşünmeyeceksin. Önce rakibi çok ince analiz yapacaksın. Nasıl olsa yenerim demeyeceksin.Yani hangi işte olursa olsun yaptığın işi önemsiyeceksin.
 
Bu akşam da dediğim aynen çıktı. Yine aynı arkadaşlar bana yüklendiler. Bir de öyle bir olay oldu ki her üç takım da son dakikalar da yemiş olduğumuz gollerle elendiler. Hatta en son Fenerbahçe'nin uzatma dakikaları oynanıyor. Birisi yine takıldı "diğerlerini bildin ama bu maçta yanılacaksın, biz başka takımlara benzemeyiz" derken ben de "daha maç bitmedi sonunda görürsünüz" diye söylendim. Sanki öğütlemişim peşinden Fenerbahçe golü yedi.
 
Birden bana bir durgunluk geldi. Allah Allah ne oluyor bana böyle her dediğim çıkıyor. En sonunda biraz kızarak "bir daha bana maç tahmini sormayın, ben bile artık kendimden korkar oldum. Hiç kimse üzülmesin. Görünen köy kılavuz istemez. Daha bir sürü nedenler var. Biz halen amatörce düşünüyoruz. Hiç kusuruma bakmayın. Bu kadar da olmaz yani." dedim. Sözü fazla uzatmaya gerek olmadığını anladım. Aslında yapılan yanlışlıklarla ilgili bir sürü kitap yazılır.
 
Koskoca Türkiye Cumhuriyeti devletinde bir kereye mahsus Galatasaray çıktı vitrine. En azından bu Galatasaray nasıl şampiyon oldu diye bir araştırma yapalım. Neler çıkacak ortaya. Neden halen ders almasını bilmiyoruz. Ders almazsak işte böyle kendi kemdimize "Bu kadar da olmaz yani" der dururuz. Kalın sağlıcakla....    
 
26.08.2010
         
( 282 Bu Kadar Da Olmaz Yani başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 27.08.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.