Balıkesir Birlik Gazetesi ve Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Kuva-i Milliye ve Balıkesir başlıklı hem futbol turnuvası hem de şiir yarışması sonucunda dereceye giren takımlar ve dereceye giren geleceğin şair adaylarının ödül töreni 23.05.2011 günü saat.18.00 de yapılacağını biliyorduk. Şansızlık yine çalışıyorum. Akşam saat.19.00 da işten çıkacağım. Bu törende mutlaka olmam gerekiyordu. Futbol turnuvasından daha çok dereceye giren öğrenci kardeşlerimi merak ediyordum.

İlköğretim ve Liseliler arasında yapılan bu şiir yarışmasında Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği'ne gönderilen şiirleri, dernek üyeleri arasında bulunan değerli edebiyat öğretmenleri arasından seçici kurul oluşturulmuş, bu kurul özenli çalışmaları sonucu dereceler belli olmuştu. Yapılacak olan tören için dereceye girenlere davetiye gönderilmişti.

İşte iken yerimde duramıyordum. Mustafa Kuvancı hocamı telefonla aradım. Hocam da programın biraz sarkacağını, futbol müsabakasının bitimini beklediklerini, tahmini olarak tören saat 19.15 sıraları başlayabilir şeklinde söylemesi beni biraz rahatlattı. O sevinçle işten çıktığım gibi nasıl eve geldiğimi, üstümü değiştirip Karizma Spor tesislerine nasıl geldiğimi hatırlamıyorum. Daha önceden Ayşenur Kaya'nın şiir dinletisini yaptığımız mekana girdim. Baktım içeride millet halı saha tarafına dönmüş maç seyrediyor. Gözlerim değerli hocalarımı arıyordu. İçeride onlardan kimseyi göremeyince arka kapıdan balkona çıktım.

Alt katta milletin açık alanda oturduğu yerler vardı. Mustafa Keser hocam beni görünce seslendi. Yanlarına gittim. Bir masa etrafında toplanmışlardı. Yanlarında ki masalar da doluydu. Masa da kimler var kimler. Bir sürü genç şairler. Filiz hocam, Yusuf hocam, bizim en küçük şairimiz Zülal kızımız, yine sitemizden tanıdığımız Selman Ali Kankurt. Herkesle tek tek hoş beş yaptık. Tabii ki bazı şair çocuklarımızın yakınları da gelmişler.

Halı sahada maç bitti. Balıkesir Karesi Televizyonunun baş kahrını çeken ayrıca derneğimizin üyesi olan Ramazan Karaca mikrofonu eline almış ve konuşmaya başladı. Halı sahanın içine turnuvaya katılan ve dereceye girenler, şiir yarışmasına katılan ve dereceye girenleri, Bayşad üyelerini halı saha içerisine davet etti.

Gözlerim insanları seyrediyor. Balıkesir Valisi başta olmak üzere, Balıkesir Emniyet Müdürü, Garnizon komutanı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü,  Balıkesir Belediye Başkanı, Balıkesir Milli Eğitim Müdürü ve bir sürü bürokrat kesim orada bulunuyor. Sırayla ödüller dağıtılmaya başladı. Kupalar takımlara takdim edildi. Sıra şiir yarışmasına girenlere geldi. İlkokullarda birinciliği İvrindi ilçesinden bir kızımız, Gülden Büşra Kahraman kazanmıştı. Liseler arasındaki birinciliği merkez Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesinden bir erkek kardeşimiz, Emre Güngör kazanmıştı.

Törenler esnasında aklımdan diyordum ki. İşte şimdi oldu. Balıkesir komple bir araya geldi. Devleti ve vatandaşı bir arada. Birbirlerine iki ayrı sebepten dolayı sarmaş dolaş oluyor. Esas görülecek manzara bunlar. Ne mutlu ki bu günleri de gördük. Artık bizlere devletimizin sahip çıkışının mutluluğunu yaşıyorduk. Yapacağımız etkinliklere de sonuna kadar da destek vereceklerini duymak daha da mutlu etti beni. Daha ben ne isteyeyim.

Bundan böyle Balıkesir ilini çok güzel günler bekliyor. Bütün düşünürler, yazarlar, şairlerin ortaklaşa bir evi olmuştu. Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği artık Balıkesir halkının olmuştur. Bundan böyle yapacağımız etkinlikler top yekun Balıkesir için olacaktır. Balıkesir bizi takip etsin. Görecekler hiç pişman olmayacağız. Neyimiz varsa ortaya dökeceğiz. 

En çok hoşuma giden bir yönünü de anlatmadan geçemeyeceğim. Aramızda muhabbet ederken Mustafa Kuvancı hocam Eylül ayında, daha yeni rahmetli olan Balıkesir ilinin yetiştiriği değerli yazar ağabeyimizin anısına ve ailesine taziye dileklerimizi iletmek amacı ile Muharrem Eren'i anma günü tertipleneceğini, aramızdan ayrılan veya ayrılmayan ne kadar bilmediğimiz, duymadığımız yazar ve çizerleri bulup buluşturup aramıza katacağız, onların yazılarından mutlaka yararlanacağımızı, edebiyat uğruna yapılması gereken ne ise yapacağımızı söylemesi beni daha da mutlu etti.

Tören sona ermiş millet yavaş yavaş dağılıyordu. Dernek üyelerinden Yusuf Akgül hocam Karesi TV ve Birlik Gazetesi elamanlarının bulunduğu masaya oturmuş bize seslendi. "Mustafa hocam bu yorgunluğun üzerine birer çay içelim, biraz da soluklanalım daha sonra herkes evine gider." demesiyle oturduk. Çayları içene kadar muhabbet ettik. Müsaade istedikten sonra üç ihtiyar yaya olarak yola çıktık. Şöyle yürüyerek çarşıya doğru gidelim.

Her üçümüzde de yaptığımız işin gururu var. Yolda da halen yapacaklarımızı konuşuyorduk. Kendi kendime dedim ki bu hocaların olduğu yerde çok işler yapılır. Bakıyorum daha yeni işe başlamış memurlar gibi heyecan içindeler. Yürü be Balıkesir kim tutar artık seni lafını haykıra haykıra bağırmak isterdim. Bundan böyle yakında tüm Türkiye Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneğini takip edeceğinden eminim. Ne Mutlu bize. Ne Mutlu Balıkesir'liyim diyene. Ne Mutlu Türküm Diyene.         

26.05.2011
( 460- Bayşad Ödül Töreni başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 26.05.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.