----        İnsanın başına ne gelirse gelsin nefes almaya bir nedeni vardır. Nedenlerin bittiğini zannedenler insanlıktan çıkmış demektir. Günahların en büyüğü belki de. Hiç bir insanın hayalleri olduğu gibi yerine gelmez. Önemli olan yerine gelenlerle yetinebilmektir.
 
----        Bazen de bütün umutların bir bir yerlere serilir. Bir gram bile kötü düşünmezken bütün kötüler üstüne üstüne gelir. O anda bile güzelliklerin parmaklarının ucunda olduğunu hissedersin. İşte yaşamanın en güzel keyfi burada başlar.
 
----        Hayatınız karmaşık olsa da bir yerlerden ne çıkacağı hiç belli olmaz. Her evresinde başka başka umutlar doğar. Ummadığın anda bir can gelir seni hayata sımsıkı bağlar. Kendinden tamamen vazgeçer yalnızca o cana can katmak için istersen yerin dibine girersin. O canın hep gülmesini, kendinden yüz kat daha fazla mutlu olmasını istersin. Hele canlar birden fazla ise yüreğin parça parça olur. Yaşama sevincin on kat artar. Yüreğini ne yana bırakacağını bilemezsin.
 
----        Dünya bütün dertlerini omuzuna yüklemişken bu zamana kadar dayanma gücüm hep bundandır. Elim ayağımda derman bitene kadar hep yaşamak istiyorum. Derman bitip yatalak olmak da istemiyorum. Günüm gelmiş ise hemen oracıkta canımı alsın Allahım. Arkamdan kimsenin zahmet çekmesini ya da benim ölmem için dualar edilmesini duymak kahreder beni.
 
----        İşte bu yüzden babamı çok seviyorum. Bir zamanlar muhabbet ederken söylenirdi. "Allahım beni kimsenin eline düşürmesin" derdi. Hele ölmeden önce bende misafir olarak kalıyordu. Bana söylediği o lafı hiç unutmuyorum. "Oğlum beni yarın köye bırak, evinde ölürsem başına bela olurum" demişti. Sapaağlam adamdı. Herhalde benimle her zaman olduğu gibi dalga geçiyor zannettim. Köye gittikten sonra birden rahatsızlanıp hastahaneye kaldırmışlar ve beni çağırmışlardı.
 
----        Zaten bizim sülalede göçüp gidenler ne hikmetse hep ayakta gittiler. Ben de aynı şekilde güle oynaya gitmek istiyorum.
 
----        Şimdi yine hakkımda olumsuz düşünenler olabilir. İnsanoğlu ölürken nasıl bir durumda olacağını bilebilir mi ? Bilemez de benimkisi yalnızca bir dua. Ya da güzel ölmeyi istemek her müslüman olan insana nasip olsun. Kısacası hem güzel yaşamayı isterken ölmeyi de güzel olmasını isteyebilmek en güzel nedendir.
 
----        Sizce güzel olan bu değilmidir ?
 
07.02.2012
 
      
( 569 - Güzel Yaşamanın Nedeni Güzel Ölmeyi İstemek başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 7.02.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.