Balıkesir Devlet Hastahanesinde görevliydim. Gece saat.01.00 sıraları, ortalık biraz sakinleşmiş, biraz ders çalışayım dedim. Ne hikmetse canım çalışmak istemedi. Televizyonu açayım bari de biraz vakit geçireyim diye düşündüm.
 
Karşıma Haber Türk diye bir televizyon çıktı. Programın adı Tarihin Arka Odası. Bir bayan sunucu, bir erkek sunucu ve Enver Paşa'nın torunu olduğu söylenen Osman MAYATEPEK isminde bir şahış. Konuşulan konu hoşuma gitti. Dinledikçe bir tuhaf olmaya başladım.
 
Erkek sunucu gazetenin birinde bir yazı yazmış, konusu da Doğu Anadolu Vilayetlerinin iskanları ile ilgili devlet arşivinde bulunan evrakların imhası. Devletin Arşivinden sorumlu Dç.Dr. Yusuf SARINAY isimli şahıstan bir yanıt niteliğinde yazı almış. Yazıda arşivden çıkan belgelerin yanlışlıkla imha edilen yere gönderildiği, kalanları kurtarmaya çalışacaklarını beyan etmektedir. Bir taraftan da bu sunucu arkadaşın yazısını doğrular niteliğinde teyit etmektedir.
 
1930 yılında da yanlışlıkla Bulgaristan'a trenlerle evrak gönderilmişti. Bunu herkes biliyorda esas hesap sorulması gereken yerlerde hesap sorulmuyor. Devletin arşivinden nasıl evrak çıkartılır ve imha edilir ? Bu resmen vatan hainliğidir.
 
Tarih 16 Ağustos 2010 bu programda anlatılanlar eğer doğru ise bu nasıl iştir. Bu sorumlu kişi kime güvenipte yanlış iş yapıyor. Kardeşim bu devletin belgelerini hiç kimse imha edemez. Yanlışlık oldu diye bir mazeret belirtemezsiniz.
 
Allah Allah kulaklarım yanlış mı duydu acaba. Yoksa ben mi kafayı yedim. Son zamanları çok tuhaf işler oluyor bu ülkede. Vatan hainliğinin şeklini mi değiştiriyorlar anlamadım gitti. Yok kardeşim galiba ben kafayı yedim.
 
Biraz kenara çekilip ders çalışayım dedim ondan da vazgeçeceğim. Biz bu ülkede ne için yaşıyoruz. Bundan önceki 88 yılı boşuna mı yaşadık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulurken biz ne için savaştık. Dünyanın zalim ülkeleri üzerimize çullanmış bizleri yok etmek için ellerinden geleni yaptılar.
 
Elin arabı Türk askerlerinin midesinde altın aramadı mı ? Ermeniler doğu ve doğu karadenizde Türk köylerini basıp masum insanları öldürmedi mi ? Şimdi de Kürt kardeşlerimizin üzerinden yeni bir oyun oynanıyor. Yok kardeşim yok bizim başımızdan belalar eksik olmaz. Gerçekten bizler geçmiş tarihimizi bilmiyoruz. Bu kadar insan topluluğu nasıl olur da kendi tarihi ile ilgili oynanan oyunu görmezlikten gelir.
 
Bir siyasi çekişme uğruna her şeyi bir kenara bırakıp nasıl olur da koyun gibi sürükleniyoruz. Tutturdular bir açılım hikayesi gidiyor. Bu ülkede "Hepimiz Ermeniciyiz" dendi mi bu iş bitmiştir. Aklıma ne geliyor biliyormusunuz ? Zamanında bir zatın birisi "Türk Milletinin yüzde sekseni aptaldır" diye bir laf etmişti. Bu sözün doğru olduğuna inanmaya başladım.
 
Yoksa bu ülkede Türkler yaşamıyor mu ? Galiba biz Türk değiliz. Türk olsaydık iktidarıyla muhalefetiyle hep birlikte bir araya gelir bu sorunu çözerdik. Bunlar bu konuda ayrı düşünüp meydanlarda evet hayır kavgasına girmişse vay bizim halimize.
 
Herkese sesleniyorum. Bırakın boş işleri kendinize geliniz. Esaslı hesap sorun. Yoksa zaman gelecek tarih affetmez sizi. Hiç bir Allahın kulu sizi kurtaramaz. Açık açık söylüyorum bu ülke boş değil. Biz halen susuyorsak bu vatanı sevdiğimizden susuyoruz. Kimseye bir şey olmasın diye susuyoruz. Bu millete bir daha kurtuluş savaşı yaptırmayın. Hiç kimse bunun altından kalkamaz. Bu tehlikeli oyunlardan vazgeçin. Yoksa sonumuz çok kötü olacak.
 
Her gün buna benzer bir haber duymaktan bıktım usandım. Allaha dua ediyorum. Yarabbim bize kötü günler gösterme. Türk olan Türk'e akıl ver. Oynanan oyunlara gelmeyelim. Bize bizden başka dost yok. Ne olur artık bunu böyle bilelim.
 
Kusuruma bakmayın içim çok dolu. Yüreğim yanıyor. Dayanamadım bu duyduklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Bu vesile ile tüm Türk Müslüman aleminin mübarek ramazan ayını kutlar, kazasız belasız günler geçirmenizi dilerim.
 
 
16.08.2010              
( 279 Devlet Arşivinin İmhası başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 17.08.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.