19 Şubat 2011 günü saat.19.00 tarihi Balıkesir iline yeni bir başlangıç düştü. Bundan böyle Balıkesir ili ve Balıkesir ilinde eli kalem tutan, hür düşünen insanların bir araya geldiği, Balıkesir ilimizi ve tüm Türkiye insanlarının kucaklaştığı, din, dil, kültür, sosyal yaşantı, siyaset, düşünce farklılığı, aklınıza ne gelirse hiç ayırım yapmadan istediğini söyleyebilen, ancak edep ve terbiye sınırlarını da aşmadan, edebi eserlerin ortaya çıkmasında önder olacak bir derneğimiz var artık.
 
Derneğimizin özünde ne sağ var ne de sol. Bu topraklar üzerinde yaşayan her etnik grupların bir araya gelerek üst kimliğimiz olan Türk'lük şerefinde odaklanma var. Her nefes aldığımız dakikadan itibaren insanlık adına hizmet vermeye aday olduğumuzun ilanıdır.
 
Bir Balıkesir abidesi olan Hasan Basri Çantay düşüncesinde. Hiç bir siyasi güce esir olmadan. Hiç bir ekonomik güce sahip olanlara köle olmadan yolumuza çıktık. Bundan böyle de bizleri kimselerin durduramayacağını ilan ettiğimiz günün tarihidir.
 
Bu gün Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneğinin 1.Genel Kurulunun yapıldığı gündür. Başkan Mustafa Kuvancı beyin önderliğinde, beş asil ve beş yedek görevli, üç divan kurulu üyeleri, üç denetçi üyenin seçimi yapılmıştır. Derneğimizin yapacağı tüm faaliyetler sıralanmıştır. Ayrıca ilk toplantımız 12 Mart 2011 günü tekrar bir araya gelmek için karar alınmıştır.
 
Üye olanların özgürce isteklerine yer verilecek ve değerlendirilecektir. Devlet erkanından ve yerel yönetimlerden destek alınacak, medya ve sivil toplum teşkilatlarının her türlüsü ile iletişime geçilecek, yapabileceğimiz her türlü faaliyette bulunacağız. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da destekleneceğiz.
 
Bir çok alanda artık boy göstereceğiz. Benim görebildiğim ve anladığım bir kaç notları sıralamaya çalıştım.
 
Birinci Genel Kurulun başladığı andan itibaren benim hissettiğim. Buraya gelen herkesin yüreğinde bir tek olgu vardı. Balıkesir'li olarak Türk Ulusuna hizmet etmeye geldik. Payımıza düşen ne varsa yapmaya hazırdık. Zaman olsaydı da herkes açlığını ortaya dökebilseydi. İnanıyorum ki çok güzel günler bizi bekliyor.
 
Liste de ismini görüpte gelemeyen arkadaşlar da vardı. İnsanlık hali bir sebep vardır elbet. Gelemeyenlerin mazuriyetlerini dinledikçe de mutlu oldum. En yakın zamanda onlarla da bir araya geleceğiz.
 
Bir ara kendimi ev sahibi gibi hissettim. Mustafa Hocamla üç yıldan beri tanışırız. Onun sayesinde Sendeyaz.biz sitesinde yazılarımı paylaşmaya başladım. Sitemizin değerli yazarları, şairleriyle bir araya gelmenin şerefine de eriştim. İlçelerden gelenlerde oldu.
 
Hani derlerdi ya sanal alemde gerçek dostluk olmaz diye. Biz edebiyat ve şiir uğruna ne sanal alem dinleriz ne de başka bir gereç dinleriz. Biz istersek bir araya geliriz, tanışırız, birbirimize insan gibi hürmet ederiz, fikir alışverişi yaparız. Bundan böyle tartışmalara da gireceğiz. Başkaları gibi de asla ve asla kavga etmeyeceğiz.
 
Bu birliğimizi yalnızca Türkiye değil tüm dünya bilecek ve tanıyacak. Görsünler bakalım Türk'ün yüreğini, bükülmez bileğini, hapsedilmeyen düşüncelerini. Nerde bir yalnış var ise onun da üstüne gideceğiz. Neden biliyormusunuz bu ülkeden başka Türkiye yok.
 
Gönül ister ki sabahlara kadar yapabileceklerimizi yazayım. Başlangıç yaptık. Bundan böyle yapacaklarımızı herkes görecek. Ne Mutlu Türküm Diyene...
 
20.02.2011       
( 404- Balıkesir Yola Çıktı başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 20.02.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.