Bu gün görevim gereği Adliye binasına gittik. Beni gören kim olursa olsun hatırımı soruyor. "Abi çoktan beri gözükmüyorsun, emekli oldun zannettik" gibi sözler duydum. Bu arada bir polis arkadaş "Abi al okursun" diye elime bir gazete parçası sundu. Adliyede işimiz bittikten sonra mıntıkamıza dönüş sırasında şöyle bir göz atayım dedim.
 
Baktım elime tutuşturulan öylesine bir gazete değil. Balıkesir ili ilgili çıkartılan 8 sayfalık haftalık yerel gazete niteliğinde bir mecmua. Her zaman olduğu gibi ilk sayfada Balıkesir ilimiz ile ilgili haberler. Son sayfada ise spor haberleri.
 
Merkeze geldik şunun iç sayfalarını da gözden geçireyim dedim. İkinci sayfada reklamlar, üçüncü sayfada yine Balıkesir ile ilgili haberler. Dördüncü sayfada üç ayrı köşe yazarından yorum, hikaye veya makale tipinde yazılar.
 
Beşinci sayfaya geldiğimde yüzü çok yakından tanıdık olan Mustafa Kuvancı hocamın yazısı karşımda idi. Yazıyı okudukça bu mecbua ile bağlantısını kurmuya çalıştım. Ben bağlantıyı kurdum da...
 
Tekrar mecmuayı baştan aşağıya okumuya başladım. Mecmuanın amacı Balıkesir ilini 10.10.2010 günü Türkiye ve dünyaya tanıtımını yapmak. Bu tanıtımın ne şekilde yapılması gerektiği sıralanmış ve Balıkesir halkına şehrinize sahip çıkın mesajı vardı.
 
Aslında Balıkesir iline yalnızca Balıkesir ili değil kendini Türk hisseden her kişinin sahip çıkması gerektiğini anlatması gerekiyordu. En büyük sebebi ise geleceğin en büyük ihtiyacı olarak görülen Bor madeninin bu ilimizde yıllarca boşu boşuna yatmakta olduğunu herkes bilmektedir. Bu bor madeninin elimizde bulunan en büyük kozlarımızdan birisidir.
 
Türk milleti olarak hükümet, muhalefet, vatandaş hep birlikte olup bu suskunluğumuzu artık kırmamız gerekmektedir. Yeter artık demenin zamanı gelmedi mi ?
 
Ah be hocam vermiş olduğun öğretmen olabilamk yazında bunu çok güzel izah ediyorsun. Acaba bu yazıyı anlatmış olduğum bor madenine verilecek değere kim bağlıyabilir. Her zaman iyi olan ve değerli olan maddi ve manevi değerlerimiz dururken olmadık işlerle uğraşıp duruyoruz. Bende şunu söylesem Türk Milletinin ülkesinde ne zaman Türk gibi olacağız.  
 
Spor etkinlikleriyle ya da başka bir etkinlik ile Balıkesir"in tanıtımı acaba ne kadar doğru veya başarılı olacak. Bana göre en büyük reklam Bor Madeni"dir. 
 
05.10.2010
( 314- Balıkesir İlinin Reklamı Bor Madenidir başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 5.10.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.