HEDİYELEŞİN...

Saygıdeğer gönül dostlarım. Allah'ın selamı,rahmeti,bereketi üzerimize olsun. Peygamber efendimizin hadisi şerifinde bahsettiği gibi hediyeleşmenin önemini arz etmeye çalışacağım. Allah Resulü  hediyeleşin, zira hediye sevgi bağınızı artırır diyor. Bildiğim, duyduğum bu güzel sözleri paylaşmaya çalıştım suçu lisan ettikse affola diyorum.  Her hanenin gurbette mutlaka yakınları var.
    
  Onların izine veya ziyarete geldiklerin de hediye umut edenler  hayal kırıklığı yaşamış olsa üzülmezler mi?  ama kapalı kutu için de hediyeler sunulunca insan ne kadar mutlu olur. Hediye paketini açmadan sunan kişinin elini öper veya sarılırsın. Teşekkür ederek minnettarlık duygularını dile getirirsin.

      Hediyenin büyüğü  küçüğü olmaz deseler de maddi durumu iyi olanlar gereğini yapar. Her kişi bütçesine göre hareket etmelidir.  Başkalarını mutlu edeceğim derken kendini ve ailesini zor duruma düşürmemeli. Hediye her zaman beklenmez onun ayrı bir özelliği vardır.  Çocuklarının başarılı olduğunu hisseden atalar karne sevincine de, taktir, teşekkür belgesine de ortak olurlar. 

      Aile büyüklerimizi anımsamak, onların en güzel günlerini anımsatmak, hoşnut olacağı hediyelerle ziyaret etmek çok anlamlı olur. Gerçi onlar bizim sağlığımızı isteseler de..  Bizler onların varlığından razı olduğumuzu, memnuniyetimizi dile getirmeliyiz, ellerini öperek hal hatırını sormalıyız.  En çok hediyeleşme eşler arasın da olmaktadır. 

     Çocuklarımızın da küçük hediyelerle bizleri özel ve güzel günlerimiz de sevindirdiğine şahit oluyoruz. Hediyeleşmenin sevgi bağını artırdığı doğrudur. Bazı hanelerin hediyeleşme sayesinde çiçek bahçesine döndüğünü hissediyorum. Hediye konusun da duyarsız davrananların da birliğinin dağıldığına, dirliğinin kaçtığına, yuvasının  bozulduğuna şahit oluyoruz. 

      Sevgiliye sunulan bir çiçek sevginin gerçek olduğunu hatırlatıyor.  Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır derler.  Eşler arasın da sunulan hediyelerde  kurulan yuvaların ömrünü uzatır. Değerini kaybetmeyen hatta artıran hediyelerin sunulması en büyük dileğim. Düğünler de, bayramlarda, hastane ziyaretlerin de, hediyeler unutulmamalıdır. 

    Gönül dostlarıma bende duygularımı hediye olarak sunuyorum lütfen okuyup yorumlayınız. Sizlerin eleştiri ve takdirinizi de hediye olarak kabul ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun, sevin, sevilin, hediyeleşmeyi de ihmal etmeyiniz. Allah hiç bir haneyi sahipsiz, sevgisiz bırakmasın. Hoşça kalınız.


*  HEDİYELEŞİN  *

Senede bir defa kutlanıyorsa,
Sevmeyen insanlar şutlanıyor sa,
Seven masrafına katlanıyorsa,
Sevgililer  günü  hediyeleşin.

Çikolata, pasta  karşılık  bulur,
Onun yanında da çay, kahve olur,
Yuvayı  düşünen  eksiği  alır,
Özel günlerde de hediyeleşin.

Yüzleri güldürür her renkli giysi,
Değeri   artırır   biraz   iyisi,
Buseyi sunarsan gelir gerisi,
Güzel günlerde de hediyeleşin.

Zinet eşyasına kadın bayılır,
Oda, koridora  halı  yayılır,
Gerdeği hatırlar işe koyulur,
Evlilik  yılın da  hediyeleşin.

Yapılan her sürpriz dikkati çeker,
Sevgi tohumunu yüreğe eker,
Zeki de meraklı kutuya bakar,
Doğum yılında da hediyeleşin.

*   H E V E S   *

Beşikten inince hemen kıvranır,
Boyuna bakmadan kalkar tırmanır,
Evin reisiymiş gibi davranır,
Çocuklar her şeye hevesleniyor.

Zile basılınca kapıyı açar,
Tanıdık gelince gülücük saçar,
Hediye verirse sevinçten uçar,
Çocuklar her şeye hevesleniyor.

Her çeşit cihazı karıştırıyor,
Kendini bizlerle yarıştırıyor,
Dargın olanları barıştırıyor,
Çocuklar her şeye hevesleniyor.

Boyayı,cilayı sulandırıyor,
Bazende mideyi bulandırıyor,
Kaçarak peşinde dolandırıyor,
Çocuklar her şeye hevesleniyor.

İlk başta hedefi farklı oyuncak,
Kaydırık, zıplama hoştur salıncak,
Zeki bilgisayar bulunduracak,
Çocuklar her şeye hevesleniyor.

Ispartalı  Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM  il temsilcisi.

.
( Hediyeleşin ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 6.02.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.