1 Çirkin Tuzaklara Alet Olmayın...
ÇİRKİN  TUZAKLARA  ALET OLMAYIN... 

        Saygıdeğer gönül dostlarım: Sevgiler, selamlar ileterek konuyla ilgili söyleşime devam ediyorum. Her insan namusuna sahip çıkarak onuruyla, şerefiyle yaşar. Bu vasıfları üzerinde taşımayanların inancından şüphe edilir.
Dürüst olanların çevresinde mutlaka onları hazmedemeyen birileri vardır. Sizi ağına düşürebilmek için yumuşak hoş görülü davranmayı prensip edinirler.

       Her zaman her yerde, her konuda daima uyanık olmalıyız. Gaflete dalıp onlara fırsat vermemeliyiz. Çirkin tuzaklara alet olmayın derken onların ne kadar tehlikeli olduğunu da vurgulamak isterim. Çocuklarımıza, gençlerimize mutlaka sahip çıkmalıyız. Masum insanlara  çirkin tuzakları kurmayı düşünen zalimler yine kurbanları da masum insanlar içinden ayarlamayı düşünürler.

      Okula giden çocuklara beş on kuruş harçlık kıstırarak, o verdiği parayı da dolaylı yoldan madde bağımlısı yaparak dönüşünü sağlamayı düşünebilirler.
Son yıllarda terör örgütü yandaşlarının özellikle çocukları hedef alması  kolay kandırabileceklerini düşündüğündendir.  Bir sınıfta birini ağına düşürdüğünde sevdiklerini öldürürüm tehdidiyle daha çok arkadaşının kanmasını sağlarlar.

       Anneler, babalar, dayılar, amcalar çocuklarınızla mutlaka ilgilenmelisiniz.
Arkadaş çevresini yoklamalısınız. Verdiğiniz harçlığın nereye harcandığını bilmelisiniz. Çocuğunuzun psikolojik durumunu da  doktorunuz tarafından kontrol ettirin. Çünkü tehdit altındaysa eğer size diyemediklerini doktorunu kurtarıcı gibi görüp anlatabilir. Siz yine de çocuğunuzla arkadaş olunuz.

      Çirkin tuzakların boyutlarını anlatmakla bitiremeyiz. Örneğin terör yandaşı eline parayla birlikte Molotof kokteyl  verirse, bunu da filan yere fırlatacaksın denilirse çocuğunuz da buna alet olursa devlete,topluma ve size vereceği zararın hayali bile ne kadar kötü bir şey. Yol yakınken yavrularınızı eğitiniz. Ülkemizin emniyet güçlerine güveniniz. Devletimiz, milletimizin yanındadır.

      Komşular arasında da bazen beklenmedik  tartışmalar yaşanabilir. Bu durumu fark eden diğer bir komşu benimle iyi olsun diye size akıl vermeye kalkar. Ona şöyle tuzak kuralım, böyle tuzak kuralım, değilse onun adam olacağı yok dese bile aklı selimle hareket ediniz. Bu gün kötü bildiğiniz komşu yarın sizin yaranıza merhem olabilir. Asla dolduruşa gelmeyiniz.

       Dostunu düşman eden, çevresiyle uyum sağlamayan insanların  çirkin tuzaklara düşeceği an meselesidir. Buna alet olanlarda sorumluluk düşünse zaten bu hatayı yapmazlar. Devletin malını zimmetine geçirmeyi düşünenler de mutlaka hesabını er yada geç verirler. Çünkü devletin malında tüyü bitmedik bebeklerin hakkı olduğu gibi doğacak nesillerin de hakları vardır.

       Çirkin tuzakla ilgili söylemlerimi şiirimle özetliyorum. Ayrıca söz  verip sözünde durmayanların, şüpheli davranan sevgililerinde anlayışlı hareket etsin düşüncesiyle paylaşmış bulunuyorum. Çünkü yalanlara kanıp tuzağa düşen sayısız gençler var. Yuvanın özveriyle oluşturulmasını düşünmeliyiz. Allah yine de hakkımız da hayırlısını nasip etsin. Hoşça kalınız, dostça kalınız.

**  Ç İ R K İ N   T U Z A K  **

Diyalog kurduğun insanı tanı,
Bir anda düşürür şerefi, şanı,
Gündeme alınsın önemli konu,
Kavgayı artırır çirkin tuzaklar.

Teklifleri oku imzayı atma,
İşini takip et, yan gelip yatma,
Algımı, vergini sakın unutma,
Serveti batırır çirkin tuzaklar.

Devletin malına oynatma kalem,
Yüzüne tükürür  tüm dünya, alem,
Şeytana uyup da yapma hiç eylem,
Hapse de götürür çirkin tuzaklar.

Başına sınırsız belayı bulun,
Toplumun yüzüne bakamaz olun,
Tehlike saçmasın sağın ve solun,
İtibar yitirir çirkin  tuzaklar.

Hayat süzgecinde yapma hiç hile,
Zekice düşünen layıktır güle,
Zararlı maddeyi etme hiç zula,
Ömrünü bitirir çirkin tuzaklar.

*****  S Ö Z    V E R    *****

Allah'ın izniyle istek yaparım,
Kaşı oynatırım,  gözü kırparım,
Hizmetin kusurlu senden koparım,
Çay, tabak, fincanı düz vermiyorsun.

Baş başa yaşamak olacaktır kar,
Niyetim ciddidir, atmıyorum zar,
Gönlünde bir başka sevgilimi var? ,
Çekimser durursun koz vermiyorsun.

Seninle göz göze bakış malıyız,
Yan yana gelip de yakış malıyız,
El ele, kol kola,  sıkış malıyız,
Benimle birlikte  poz vermiyorsun.

Tebessüm sunarsan sorun çözülür,
Suratı asarsan herkes üzülür,
Rencide edersen gurur  ezilir,
Yaklaşmak isterim yüz vermiyorsun.

Ne kadar sürecek  suskunluk böyle? ,
Zekice fikrini açıkça söyle,
Yuvanın temeli  bayanla, bayla,
Evlenmek isterim söz vermiyorsun.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Çirkin Tuzaklara Alet Olmayın... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 28.12.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.