1 Sitemkar Olmakla Sorunlar Çözülmez ...
SİTEMKAR  OLMAKLA  SORUNLAR  ÇÖZÜLMEZ...

        Merhaba gönül dostlarım. Saygılar,selamlar ileterek bu konu hakkında ki düşüncelerimi paylaşıyorum.  Her insanın yaradılış şekli bir birine benzese de büyüdüğü zaman edindiği huylardan farklılıklar ortaya koymaktadır. Güzelliğe güvenip havaya bürünenlerin de süresi kısıtlıdır. Çirkinliğinden acizlik duyarak toplumda kaçmak da yanlıştır. Nice çirkinim diyenlerin huyları ne güzeldir.

      Çocuklarına yuva kurmak isteyen ailelerin öncelik tercihleri huy güzelliği üzerinde yoğunlaşmaktadır. Tenin düzgünlüğü, vücudun noksansız oluşu, yüz, ve göz güzellikleri, saçlarını rengi de arzulandığı gibi olsa da  talip olduğunuz gencin huy güzelliği yetersizse bence düşündürücüdür. Bazı aileler de maddi durumlara aldanmaktadırlar. İnsanoğlunun servet zenginliği geçicidir.

      Bu konular üzerine titizlikle sık sık değinmekteyim. Allah aşkına vadesi yetmiş bir insanı uhrevi aleme uğurlarken ne götürdüğüne dikkatlice bakınız. Üç metrelik bezden oluşan kefenden başka üzerinde sarılı hiç bir şey yoktur. Madem öyle neden dünyayı çok sevip geçici servetine aldanıyoruz? . İmtihan sürecini başarıyla tamamlayıp amel defterini dolduranlar en karlı kişilerdir.

      Özellikle genç kızlarımız kılık kıyafetlerine çok dikkat etmelidir. Topluma güzel görünmek elbette herkesin hakkıdır ama erotik giyimlerle, fantezi her türlü hareketlerle tahrik saçmak karşısındakileri günaha sürüklediği gibi kendi hayatını da karartabilir. Her ata evladından sorumludur. Çünkü evladını zamanında eğiteme yenler  ok  yaydan çıkınca çaresizlik içinde kıvranırlar.

      Başkalarının zarar görüp şikayetçi olunan evladından seninde soğuyup sitemkar davranman yanlıştır. Geçmişte söz dinletemedim diye umudu yitirip uzaklaşma. En  azından zararın neresinden dönersek kardır düşüncesiyle yaklaşarak onun anlayacağı dilden konuşmaya çalış. Sonuçta bir aileyiz de. Analar kızlarıyla kadın kadına, babalar oğullarıyla erkek erkeğe konuşmalıdır.

    Kılık kıyafetiniz itibarınıza gölge düşürmesine fırsat vermeyiniz. Çocuklarınız öğrencilik hayatında farkında olmadan yanlışlar yapabilirler. Belli bir çağa kadar mutlaka gözetim altında tutunuz ama izlediğinizi de asla yansıt mayınız.
 Her insanda gururun, kibrin, fesatlığın bulunduğu bilinen bir gerçektir. Özgür olma hayali kuranların farkında olmadan bataklıklara saplandığı bilinmektedir. 

     Bir çatı altında mecburen yaşamak zorunda kalıp birbirlerine sitem eden, çekemeyen dünyada milyarlarca insan vardır.  Kırgınlık, küskünlük yaratarak araya buz kalıplarını döşemenin, sitemkar olmanın hiç bir faydası yoktur. Tatlı dil ile, güler yüz ile, uysalca yapılan diyaloglar her zaman başarıya ulaşabilir.  Hane içinde yapılan istişareler de kavgaların önüne kale gibi durmaktadır.

      Milletin menfaati için çalışan yöneticilerde uzun süre iktidarda kalabiliyor. Yanlış yapanlara vatandaş oylarıyla tepkisini gösterebilir. Bizleri yoktan var eden yüce Allah'ımda cezalarını verecektir. Ondan geldik, yine ona döneriz.
 Kısa ömür içinde bilerek, bilmeyerek işlediğimiz günahlar yetmezmiş gibi, başkalarınında azap çekmelerine vesile olmayalım. Allah'ın kutsal yolundan Peygamber efendimizin izinden, kuranı kerimin aydınlığından faydalanarak öldükten sonra da Cenneti Alada sınırsız yaşamaya devam edelim. Saygı, sevgi, hoşgörüyü her fırsatta sunalım ki seviyemizi artıralım. Hoşça kalınız.

*****  BACAĞA *****

Günaha, sevaba aldıran yoktur,
Mini etek giyen inan ki çoktur,
İnsanı sevdiren güzel ahlaktır,
Sarılarak çatar bacak bacağa.

Denize dalıyor coşkuyla, nazla,
Sahile, kumsala özenti fazla,
Çayıra, çimene gitse de yozla,
Uzanarak yatar bacak bacağa.

Allah'tan korkanlar tenini açmaz,
Toplumun gözünden müstehcen kaçmaz,
Cehennem azabı aklından geçmez,
Çirkefe de batar bacak bacağa.

Küçüklere karşı sevgisi eksik,
Büyüklere karşı hürmeti kısık,
Elinde alkol var, çevresi pislik,
Saygısızca atar bacak bacağa.

Zekiyim diyeni caydırmaktadır,
Dürüstü yolundan kaydırmaktadır,
Zora ki üstünü soydur maktadır,
Yan yana da tutar bacak bacağa.

*****  SİTEM  VAR  *****

Kardeşi kıskanıp kırar, dökersin,
Kapıyı kilitler perde çekersin,
Dışarı izinsiz neden çıkarsın? ,
Anana da sitem yapma be kızım.

Ağabeyin seni gözetir, korur,
Kıskançlıkta yapar silleyi vurur,
Atan sinirlidir öfkeli durur,
Babana da sitem yapma be kızım.

Güzellik ondada, sende de vardır,
Fesatlık düşünme nefreti kaldır,
Hanenin çiçeği şekerdir, baldır,
Ablana da sitem yapma be kızım.

Yeğenlerin senden ilgi bekliyor,
Küskünlük artıyor, dilin tekliyor,
Misafir geliyor, kapı tıklıyor,
Dayına da sitem yapma be kızım.

Teyzende, amcan da gücenir sana,
Enişten, yengen de barıştan yana,
Zekice anlattım kulak ver bana,
Halana da sitem yapma be kızım.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Sitemkar Olmakla Sorunlar Çözülmez ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 19.11.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.