1 Aşkınızı Sekteye Uğrat Mayınız...
AŞKINIZI  SEKTEYE  UĞRAT MAYINIZ...

          Saygılar, selamlar size gönül dostlarım.  Mutlu bir yuvanın oluşması çok zor olduğu gibi, maddi ve manevi destek olmadan dengeyi sağlamak da elbette zorlaşmaktadır. Sevdiğine aşık olmak yetmez, o aşkı bir ömür boyu sürdürmek çok önemlidir. Konu başlığımda belirttiğim gibi sekteye uğrarsa güven ve itibarın azaldığı gibi nefsi arzularınızın, şeytanın esiri olursunuz.

   İki eş arasına vesvese girdiği zaman sağını,solunu kemirip zarar açmadan
 asla bırakmaz. Sevgi deryanın  çölleştiği gibi nefret duygularının kabarması da her türlü felaketi peşinden sürükler.  Aşık olduğun eşinin gençlikte nasıl gönlünü aldıysan o tempoyu sürdürmelisin.  Nüfusunuz artıkça sevginizin de  artması gerekiyor. Çocuklar varken, torunlar varken seni sevemem denilmez. 

     Aşk ve sevgi gönlümüzde barınan hissedilen duygulardır. Gönlümüzün gözle görülmediği bilinen gerçektir ama beyinle irtibatı her an devam ediyor. Her organ görevini yaparken gönül dünyamızda kendini şekillendiriyor. Önce göz görüyor sonra beyin onaylıyor gönlümüzde benimsiyor. Bu arada kalp de 
heyecanını artırabiliyor. Ağız, dudak dilin çabasıyla iltifatlı sözler yansıyor.

      Ayak yürürken kol kola giriyor. Ellerde hünerini hizmetle belirtiyor. Aşkının sana odaklanması içinde tatlı dilin, güler yüzün, hoşgörünün her fırsatta eşe yansıması fazla zaman almaz. Karşılığını da kat kat sürpriz hediyelerle görüp seninde içinde ılık yellerin esmesine vesile olur. Sizin arzu isteklerinizden oluşan dünya tatlılarının varlığı apayrı bir sevinç yarattığı gibi, yavrularınızın gösterdiği başarılarda övünç kaynağınız olmaya bir ömür devam edebilir.

    Eşlerin birbirine dini vecibelere uyarak davranmaları, çocuklarının da güzel yetişmelerine vesile olur. Aşkını sekteye uğratıp kin nefret zincirini boğazına dolayanların yavruları da muallakta kaldığı gibi umutsuzluğa sürüklene bilirler. Tartışma esnasında üç defa eşine boş ol diyenin en kısa zamanda nikahını yeniden tazelemesi gerekmektedir. Aksi halde nikahsız eş durumuna düşer.

      Bu iki kelimenin bir arada olması bile eşler açısında tehlikelidir. Öfkesine hakim olduktan sonra şaka yaptım karıcığım senden özür dilerim dese bile dini vecibelere göre yetersizdir. Evlilik oyuncak değildir diye bazen okuyan dostlara hatırlatma gereği duyuyorum. Çünkü hayırlı işlerin şakası olmaz. Hayırsız işlerde  yalan yanlış davranışlarla şakalaşanlar günahını artırabiliyor.

      Dilini küfre alıştıranların eşleri, çocukları söylemlerden utanç duyduğu gibi çevresinde de pek itibar eden olmaz. Zaten küfürbaz insanlarla geçimde zor sürdürülür. Kıyafet itibarınız ise, ağzınızdan çıkan olumlu her cümle de güven kaynağınızdır. Tatlı dilin yılanı kovuğundan çıkardığını söylerler. Eğer sen o yılanın kuyruğuna basarsan yılan yuvasına dönmeden önce sana zehrini akıtmak zorunda kalır.  Bundan çıkacak anlamı belkide merak ettiniz.

      Konumu toparlarken şunu ifade etmek istiyorum. Tatlı dil, güler yüz ile aşık olup Allah'ın izniyle hanene getirdiğin emanete sahip çık. Gereksiz yere üzüp, rencide etme. Öfkeni bastır, kin  nefretini kusma. Boş ol kelimesini hiç kullanma. Eşine daha ananın evi, daha babanın evi deyip adres gösterme.  Acı tatlı anılarınız olabilir. Bir yastıkta kocayın diyorum ama lekeli yastığa da baş konulmaz ki! . Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin. Mutlulukla kalınız.

*****   SEKTE DE   *****

Bir görüşte sana aşık olmuştum,
Nedense çehreni karartı yorsun,
Gözlere baktıkça huzur bulmuştum,
Aşkımı  sekteye  uğratıyor sun.

Konuşma adabın oldukça bozuk,
Sustukça içimi daraltıyorsun,
Bana ve kendine edersin yazık,
Aşkımı  sekteye  uğratıyor sun.

Hoşgörü huyunu nere bıraktın? ,
Bana geçmişini aratıyorsun,
Oysa ben ustayım, sende çıraktın,
Aşkımı  sekteye  uğratıyor sun.

Gençlik güzelliğe güvenme sakın,
Üzünce benzimi sarartı yorsun,
Ayrılık vaktimiz oldukça yakın,
Aşkımı  sekteye  uğratıyor sun.

Zekice fikrimi sundukça sana,
Alaycı davranıp sırıtıyorsun,
Şikayet ederim ana, babana,
Aşkımı  sekteye  uğratıyor sun.

*****  BOŞ  OL  DEME  *****

Evlilikte böyle şaka yapmayın,
Şeytana uyup da nefse tapmayın,
Huzurlu yaşayın yarden kopmayın,
Üç kere  boş ol de  nikahın biter.

Kavga, gürültüden uzak durunuz,
Hayırlı işlere hayal kurunuz,
İncimesin asla tüm gururunuz,
Üç kere  boş ol de  nikahın biter.

İmam nikahıyla evlilik sürmez,
Doğan çocuğunda itibar görmez,
Miras paylaşanlar tapuyu vermez,
Üç kere  boş ol de  nikahın biter.

Boşuna çekmeyin hayata  kürek,
Karşılıklı güven her zaman gerek,
Hanen için çarpsın bu kalp bu yürek,
Üç kere  boş ol de  nikahın biter.

Tazelemek lazım böyle durumda,
Kaydınız olmalı resmi kurumda,
Zeki haklı çıkar bu tür yorumda,
Üç kere  boş ol de  nikahın biter.

Ispartalı Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Aşkınızı Sekteye Uğrat Mayınız... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 27.11.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.