1 Bir Adım At Ki.... İki Varayım
BİR  ADIM  AT Kİ...  İKİ  VARAYIM

     Selamünaleyküm dostlar: Sevgiler, saygılar ileterek eserimi paylaşıyorum.
Her vicdanlı, merhametli insanın bazı yardıma ihtiyaç duyulan kişiye..Bir adım at ki iki varayım duyarsız kalma, imkanlardan yararlan demek ister. Bu tür davranışlara aile içinde de sık sık rastlanır. Genelde anne ve baba adımın evlatları tarafından atılmasını ister. Çünkü bu adımla niyetinin ortaya çıkmasını sağlamış olur. İçine kapanıklık her zaman aileye zarar verir, kuşku yaratır..

     Eşler arasında da buna benzer fedakarlıklar sergilenir. Bazı özel günlerde yapılan sürprizler sevginin, saygının boyutunu da belirler. İyilik yönünde her atılan adımlar karşılığını da iyilik olarak bulur. Kötü duygularla, hainliklerle beyni yıkanan şahsiyetlerin hal ve hareketlerinden daima şüphe edilir.Toplum içinde her ne kadar sırrını gizlemeye çalışsa da mutlaka açık verecektir.! .

    Sahte görünümlüler her zaman iki yüzlülüğünü sergilerler. Dünyaya yaratılış
 gayesini algılamazlar. Yaptığı kötülüklerden pişmanlık duyup tövbe edenler, zarar verdiği kişilerle helalle şenler insanca yaşamaya bir adım atmış olurlar.
Toplum onların pişmanlığını hoş görüyle karşılar hizmette iki adım ileri gider.
Her canlının ayrı bir yeteneği vardır. Yeter ki onu sergilemeye fırsat verilsin.

    Kapalı kapılar ardında henüz tanımadığımız nice şairler, yazarlar, sanatkar insanlar var. Çaresiz kaldıkça yeteneğini halkıyla paylaşılmadıkça zaman zaman bunalıma girenlere de rastlanmaktadır. Bunların ortaya çıkmasını yakın  çevreler, dernekler, birlikler, kurum ve kuruluşlar sağlar. Onların bir adım atışı iki adım kazandırır. Yeterince bilgi sahibi olmadığımız kişiler hakkında zan altında kalıp tahmini bilgi sunmak da yetersizdir. Anlamak, dinlemek gerekir.

    Bazı masum kişiler hakkında suçluymuş gibi yapılan ihbarlar asılsın çıkınca her iki yönü de yıpratır. Keşke her kötü düşünceler asılsız çıksa da iyilikle sonuçlansa. Ülkemize hizmet etmek isteyen nice gönüllüler var. Her öğrenci yeterli eğitim almak ister ama bazı imkansızlıklar yüzünden tahsilini yarıda bırakmak zorunda kalır. Bazı öğretmenler mağdur öğrencilerin durumlarını iyi algılar. Çevresinde ki maddi durumu iyi olan işverenlere açıklasa, bu konuda bir adım atsa.. belkide o öğrencinin yetişmesi için gerekli desteği sağlar.

      Verdiğim örneğin boyutlarını farklı kesimlere de yönlendirebiliriz. Devletin bir çok muhtaç insanlara yardım kademeleri var. Bunlardan bazı gözü aç olan zenginlerde yararlanıyor. Örneğin kömür dağıtımında buna benzer bir çok haber basına yansıdı.  Yetimlerin, öksüzlerin, fakirlerin, mazlumların, engelli, mağdurların hakkına tecavüz edenlerin Allah huzurun da, mahşer de hesap sorulacağı kesindir. Her biri kul hakkı sayıldığından amelini süpürür.
 
     Ülkemizi rahatsız, huzursuz eden devletimize, milletimize zararlar açan terör belasının arkasında gizli güçlerin olması sorunu çözümsüzlüğe itiyor. Kardeşin kardeşi vurmasından zevk alan, masum kanını içen vampirler var.
Askerimizi, polisimizi, emniyet birimlerimizi masum vatandaşı hedef olarak seçmektedir. Terörün bitmesinden rahatsız olanların da  sayısı da az değil.! . Onların amacı birlik ve beraberliğimize gölge düşürmek, parçalamaktır. Türk evladı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak. Vatanımızın,Bayrağın bölünmez bütünlüğünü ilelebet koruyacağımıza yeminler ettik. Onlar avucunu yalasınlar.

*****  B İ R  A D I M  *****

Her şeyi devletten beklemen yanlış,
Milletin arzusu huzur ve barış,
Kazancına yansır her saygı duruş,
Bir adım yaklaş ki iki varayım.

Konuşma adabın kurala uysun,
Çıkan sözcükleri kulağın duysun,
Vicdan, merhametli yüreğin olsun,
Bir adım yaklaş ki iki varayım.

Kavgayı, belayı yaratmayalım,
Nesil'in ufkunu karartmayalım,
Ülkemize terör donat mayalım,
Bir adım yaklaş ki iki varayım.

Vatan, Bayrak için nedir düşüncen? ,
Hizmetle geçmeli gündüz ve gecen,
Seviyeli olsun bütün eğlencen,
Bir adım yaklaş ki iki varayım.

Zekice beyinler çok konuşmalı,
Maddi, maneviyat iyileşmeli,
Çevremiz yeşerip güzelleşmeli,
Bir adım yaklaş ki iki varayım.

*****  V A R DA   VA R   *****

Binlerce filmler seyrettim ama,
Yine esir oldum ekrana, cama,
Hayat akışında yardımcı bana,
Daha bakılacak  dizilerim var.

Başı boş değilim çabam sürüyor,
Sayıp, sevdiklerim selam veriyor,
Emekli  maaşım  işlem  görüyor,
Benden medet uman kuzularım var.

Dünyalık hevesim bitmedi daha,
İnancım sonsuzdur Yüce Allah'a,
Kabe'ye hasretim şafta, tavafa,
Programa  dahil  gezilerim  var.

Ülkemin her yanı inan ki Cennet,
Topraktan taşıyor sınırsız  nimet,
Hidayet Rabbım dan her şey ganimet,
Yetiştirip, satma  arzularım  var.

Bir valiz dolusu  her türde  eser,
Dikkat et her biri  nefesi  keser,
Zeki  kararlıdır  kitaba  basar,
Guinness rekorluk yazılarım var.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Bir Adım At Ki.... İki Varayım başlıklı yazı Ispartalı tarafından 30.12.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.