1 Sabırlı Davranan Öfkesini Yener...
SABIRLI DAVRANAN ÖFKESİNİ YENER...

Merhaba gönül dostlarım. Saygılar, selamlar ileterek konuyla ilgili görüş ve düşüncelerimi paylaşıyorum. Elbette sabırlı davrananların öfkesini yenme şansı büyüktür. Atalarımızın söylediği gibi (Öfkeyle kalkanlar zararla oturur.) 
Bunu her insanın algılaması gerekir. Basit nedenler yüzünden atanı,eşinizi, 
dostunuzu, çocuklarınız incitmekle hiç bir şey elde etmeniz mümkün değildir

Sabırlı davranarak öfkenize hakim olursanız yine karlı siz olacaksınız. Her hanede kuru gürültüler olabilir. Bunların büyütüp sırları dışarıya yaymanın anlamı yoktur. Her ailede, toplum da önderlik yapmayı benimseyenler olabilir.
Huyları farklı, görüşleri farklı, kültür ve eğitimleri farklı olan eşlerin geçinmesi zorluklar, sorunlar çıkarabilir. Bu konular evlilik öncesi değerlendirilmelidir.

Sabırlı davranıp öfkeyi yenebilmek için öncelikle inançlı olmak gerekir. Çünkü inancı olmayan insanlara doğruları anlatmakta zorluklar yaşarsınız. Her kişinin belli bir kapasitesi vardır. Zamanında eğitilmeyenler de sonrası eğitimlerde zorlanabilir. Bizleri yoktan var edene sığınarak, duacı olarak, sınırsız sabırlar dileyerek bazı belaları başımızdan def etmeye çalışmalıyız.

Hane de tatsız olayları yatıştıranlar genelde aile büyükleri olur. Onların hayat tecrübeleri bazen okumuş insanları da sollayabilir. Büyük anne, Büyük baba en çok söz sahibi olanlardır. Onlar hakkın rahmetine kavuşunca da yerini baba ve anneler alır. Ata evladının kötülük yapmasına göz yummak istemez. Bazı insanlıktan nasibini almamış bölücüler elbette aynı kefeye konmaz. Vatan, bayrak hainleri ve yandaşları huzur bozmakla mükelleftir.

Onları suç unsurlarıyla adalete teslim etmek gerekiyor. Caddede, sokakta
huzur bozuculara, hainlere rastladığınız da hemen polis veya jandarmaya haber verin. Müdahale etmeye kalktığınız zaman sizi de suçlu durumuna düşürebilirler. İşte böyle zamanlarda sabrınızla öfkenize hakim olabilirsiniz.
Birilerinin gaz verip kışkırtmalar asla sizi şaşırtmasın. Doğrular yararınızadır.

Eşlerin birbirini yatıştırması kolay olur. Çünkü burada saygı ve sevgiler, hoş görüler devreye girer. Her iki eş de olayı abartırsa çözüm zorlaşabilir. Çocuklarımızın yanında tartışmamız onları psikolojik rahatsızlıklara sürükler. Gece olsun, gündüz olsun, evde veya dışta yavrularımıza güzel örnek olalım. Çünkü bizlerden algıladıklarını gelecek kuşaklara taşımaya çalışacaklar.

İnançlı insanların abdestli dolaşmaları önerim olur. Abdest namaz öncesi hazırlık olsa da aldığınız zaman vücudunuzda ki çirkinlikleri temizlemiş olursunuz. Rahatlama hissi duyarsınız. Abdestliyken sabretmek daha kolay olur. Kalbinizden, beyninizden, dilinizden yapmış olduğunuz duaların etkisi çoktur. Ezan okunduğu zaman da nasıl olsa abdestim var diye beş vakit camide, mescit de namaz kılarak Yaradanla baş başa kalırsınız.

Konuyla ilgili şiirlerimde bazı anlatmak istediğim cümleleri özetlemiş oldum. Çünkü kadın eşinin öfkesini yenebilme gücüne sahiptir. Sevgiler bir güne değil bir ömür boyu sürecek şekilde ayarlanmalıdır. Saygı göstermeyen
sevgi de sunamaz. Özel ve güzel günlerin anlamı büyük olsa da sevginizin daim olması için sabırlı, hoş görülü, güler yüzlü, açık sözlü davranmanız sizin menfaatinizedir. Allah sevdiklerinizden ayırmasın. Hoşça ve dostça kalınız.

***** SAHİPSİN *****

Kadınsı duygular sarar bedeni,
Galaya almazsın tehdit edeni,
İkramla susturun gelen, gideni,
Öfkemi bastıran güce sahipsin.

Tatlı dil, güler yüz giriyor işe,
Yumruğu durdurun değmeden dişe,
Matemi bozarsın, verirsin neşe,
Öfkemi bastıran güce sahipsin.

Sırtımı okşarsın, saçı tararsın,
Arzu, isteğime her an yararsın,
Benimle birlikte hayal kurarsın,
Öfkemi bastıran güce sahipsin.

Aşkın deryasını görebiliriz,
Nesil'e bilgiler verebiliriz,
Birlikte bir ömür sürebiliriz,
Öfkemi bastıran güce sahipsin.

Sayende negatif Zeki yumuşak,
Bazen beyefendi, bazen de uşak,
Sakinim beladan uzaklaşırsak,
Öfkemi bastıran güce sahipsin.

***** SIĞMAZ *****

Ticaret amaçlı günler belirli,
Hediye peşinde yüksek gelirli,
Verende, alan da elbet onurlu,
Sevgi denen hisler bir güne sığmaz.

Yüreğin coşkusu dışarı çıkar,
Kimi altın ister, çiçekten bıkar,
Kimi umutlanır, merakla bakar,
Sevgi denen hisler bir güne sığmaz.

Kalpler heyecanlı, neşeli gönül,
Eşin razı olur, sunulunca gül,
Her şeyden önemli bence tatlı dil,
Sevgi denen hisler bir güne sığmaz.

Annede, baba da devamı ister,
Duyarsız davranma, duygunu göster,
Yüzü bulanlar da istiyor astar,
Sevgi denen hisler bir güne sığmaz.

On dört şubatın da amacı başka,
Değer vermeliyiz, sevdaya, aşka,
Zekinin şiirler okunsa keşke,
Sevgi denen hisler bir güne sığmaz.

Ispartalı Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Sabırlı Davranan Öfkesini Yener... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 13.11.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.