1 Sevdiklerinize Sırt Dönmeyiniz...
SEVDİKLERİNİZE  SIRT  DÖNMEYİNİZ...

        Merhaba gönül dostlarım: Saygılar, sevgiler,selamlar ileterek bu konuya açıklık getirerek paylaşıma sunmaya çalışacağım. Boşanma olaylarının çok arttığı yıllarda sebebinin araştırdığı zaman yüzde ellisinin eşlerin birbirine olan ilgisizliğinden kaynaklanmaktadır. Konuyu sadece sırt dönme olarak bence algılanmamalı. Çünkü kapalı kapılar ardında çok tartışmalar yaşanmaktadır.

       Evlilik oyuncak veya heves giderme olayı değildir. Bir yuvanın kurulması için gençlerin isteğine göre öncelikle atalar seferber olmaktadır. Oğlun veya kızın öncelikle annesine: Babama söyle ben filan kişiyi seviyorum izninizle evlenmek istiyorum. Babanın tavrı ne olursa olsun anne ikna etme yoluna gider. Önce dünür gidilerek söz kesilir, ardından da nişanla aileler kaynaşır.

       Düğün tarihi ve eşya, takı konusunda bir takım uyumsuzluklar yaşanabilir. Bazı ailelerin masraflar boyunu aşınca, sorunun altından kalkamayacağını anlayınca gençlerin ayrılmaları için bahaneler uydururlar.  Bazı gençler de birbirlerini çok sevdiği için ailenin katı kuralları karşısında çareyi kaçmakta bulurlar.  Bu davranış bazı ailelerin işine gelse de bazılarını da üzebilir.

       İki eş birbirine güvendikten sonra aşamayacağı engel yoktur. Çalışmak isteyene  iş boldur, yeter ki benimsemeyi bilsin. Bazı zorluklar karşısında da zamanla direnip refaha kavuşurlar. Çocuklarını mutlu gören ailelerin kırgınlığı sona erer ve ziyaretler başlar. Torun sahibi olunca da her şeyi unutuverirler. Çünkü torunların sevgisi bambaşkadır. Onlar için her fedakarlık yapılabilir.
  
      Zaman çerçevesinde eşler arasında dargınlıklar, kırgınlıklar yaşanırken birbirine karşı soğuk rüzgarlar estirirken ilgisizlikleri de hat safhaya ulaşır. İşte bu arada aynı odayı, yatağı paylaşsalar da sırt dönme inatçılığı başlar. Bundan istifade eden şeytan aralarına girer. Nefsi arzularını hiçe saydırarak yataklarını ayırdığı gibi başka başka odalarda onları uyutmaya çalışır.

      Basit sorunları büyüttükçe boşanmalar da sebep olur. Kaynaşan aileler de çözüm aramak yerine: Senin kızın yüzünden oldu, senin oğlun yüzünden oldu diye  sevdiklerine karşı cephe alıp, sırt dönmeleri çok yanlıştır. Gençlerin
 ani kararlarını caydıracak formüller bulmalı. Bak oğlum veya kızım: Hiç mi iyi gününüz olmadı?  onların hatırına, güzel yavrularınızın hatırına kararınızdan vazgeçiniz diyebilmelidir. Ayrıldığın taktirde sanki çok mu mutlu olacaklar? .

      Bunun örnekleri dünya genelinde milyonlarca adet  var. Konuyu sadece eşler olarak da  sınırlandırmayalım. Hane içinde ve çevrenizde nice iyilik yaptığınız veya yardımını gördüğünüz bir çok insanlar var. Basit bir menfaat yüzünden destek görmedim diye sevdiklerinize karşı sırt dönmeyin. Geçmiş de gördüğünüz iyilikleri hatırlayın. Bu gün hiçe saydığın kişi yarınlar da senin tekrar yardımına koşabilir. Dargınlıkları sona erdirip havayı yumuşatın.

      Konuyla ilgili şiirlerimin içinde bazı eksik kalanları tamamlamaya çalıştım.
Yuva yıkmak kolay, yapması zordur.  Sevdiklerinize sırt dönüp arkadan vurmak yerine, diyalog sağlayarak arada ki buzları eritme yoluna gidiniz. Buz kalıpları artırdıkça  ısıtmanın zor olacağı gibi nefret duygularını da kabartmış olursunuz. Allah sevdiklerinizle bir ömür yaşayabilmeyi nasip etsin. Sağlıklı, huzurlu yaşamak her insanın arzusudur. Hoşça kalınız, dostça kalınız.

*****  SIRT  DÖNME  *****

Yüreğinden gelip sevdiysen eğer,
Allah'ın emriyle almana değer,
Şeytan aranıza girermiş meğer,
Sevdiğine karşı sırtını dönme.

Öfkene yenilip, nefsine kanma,
İlgi duymuyorsa sevmiyor sanma,
Gaflete dalıp da sakın aldanma,
Sevdiğine karşı sırtını dönme.

O sana, sen ona kolunu uzat,
Musa de alarak öyle çevril yat,
Vahşice saldırmak elbet kabahat,
Sevdiğine karşı sırtını dönme.

Yatak ayırmayı etme hiç merak,
Eşitlik sergile inadı bırak,
Kalbiniz, gönlünüz olmasın kurak,
Sevdiğine karşı sırtını dönme.

Zekice düşünüp beynini işlet,
Besmele çekerek şeytanı haşlat,
Aşkın sembolünü yeniden başlat,
Sevdiğine karşı sırtını dönme.

***** SONLANDIRMA  *****

Arzu edileni tez seçiyoruz,
Bir ömür sevmeyi ant içiyoruz,
Çünkü ayrılmaktan vazgeçiyoruz,
Aşkımızı sakın sonlandır mayın.

Gençliğin hevesi bitmek bilmesin,
huzur ve neşemiz gitmek bilmesin,
Sevdalı gönüller yitmek bilmesin,
Aşkımızı sakın sonlandır mayın.

Canım, cananım dır, yüreğim feda,
Kanım, enerjimi ederim eda,
Bu fırsat bizlere geçmez bir daha,
Aşkımızı sakın sonlandır mayın.

Yüzleri okşayın, saçı tarayın,
Yuva kurmak için çare arayın,
Çöpçatanlık yapın işe yarayın,
Aşkımızı sakın sonlandır mayın.

Hayırlı isteğe deyiniz peki,
Efsane olmalı Cennet'le Zeki,
Beynimden coşarım yazdığım ne ki,
Aşkımızı sakın sonlandır mayın.

Ispartalı Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Sevdiklerinize Sırt Dönmeyiniz... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 22.11.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.