1 Allah Sevdiklerinize Kavuştursun...
ALLAH  SEVDİKLERİNİZE  KAVUŞTURSUN...

       Merhaba gönül dostlarım. Saygılar, selamlar iletirken konu başlığımda olduğu gibi Allah sizleri sevdiklerine kavuştursun diyerek duacı oluyorum. Her  vatandaşımızın mutlaka gurbette olan bir veya birden çok sevdiği vardır. Belli zamanlarda sevdiklerinin ziyaret etmesini arzu eder veya kendisi ziyarete gitmeyi düşünür. Allah izin verdiği sürece herkes sevdiklerine kavuşabilir. 

         Bezen mecburiyet karşısında kavuşmalar gerçekleşebilir.  Zamansız bir şekilde karşılaşmalar ya hüzün verici olabilir, ya da mutluluk verici. Bunları özetlemek gerekirse:  Aile yakınlarından birisi yatalak hasta olursa veya son demlerini yaşayıp vefat ettiyse elbette gurbetteki tanıdıklarını haberdar etmek gerekiyor. Maddi imkanı ve zamanı olanlar mevtayı çok sevenler fedakarlık yaparak, gecesini gündüze katarak insanlık görevini yerine getirirler.

       Her canlı ölümü er yada geç tadacaktır. Bu konu ve cümleyle ilgili ayetler kitabımız kuranı kerimde mevcuttur. Peygamber efendimizin hadislerinde de bu konuyla ilgili açıklamalar vardır. Ben sağlıklıyım bana bir şey olmaz mantığı yanlıştır. Nice yolculuk yapanlar sevdiklerine ulaşamıyor. Bir kaza sonucu kaybettiğimiz nice canlar vardır. Her yolculuk mutlulukla sonuçlanmayabilir. 

       İşte bu konuyu işlerken Allah sevdiklerinize kavuştursun diyerek duamızı tekrarlıyorum. Gurbet bir çok ailenin geçim kaynağı olduğundan dolayı bu söz hiç kimseye yabancı gelmiyor.  Yöremize, köyümüze, ilçemize, ilimize,ülkeye   hasret kalarak sınır dışı ülkelerde kazanç kapısı arayan, ikamet edip çalışan nice vatandaşlarımız var. Onların vatan, bayrak özlemi daha farklı oluyor. Çünkü devamlı yabancıların içinde hayat sürebilmek zor olsa gerek.

       Acil durumlarda her vatandaş üzerinde ki sorumluluğu yerine getirmek için yollara düşer. Kimi özel vasıtası ile hareket eder, kimisi hava yollarını kullanır, kimi deniz yolunu kullanarak vapuru, gemiyi tercih eder, kimi tren, tramvay ile hareket eder. Bir çok vatandaşımız da kara yolunu benimseyerek ,otogara giderek  otobüs, minibüs ile sevdiklerine ulaşmaya çalışır.

        Sanat alanımda her çeşit çalışma yaptığım gibi, her konuda şiirler yazıp toplumla paylaşmam adeta prensibim haline geldi. Her köşe yazım benim gönlümden, beynimden akan incilerdir, şiirlerimde nazar boncuğudur. Göller bölgesinde dünyaya gelip, ikamet etmem de isabet olup elimden geldiğince Türk dünyası kültürüne  katkılarım  yaşadıkça Allah'ın izniyle devam edecektir.

      İnsanları sevdiklerine ulaştıracak merkezlerden biri olan otogar dan söz etmeden elbette geçemem. Otogar şiirimi okuduğunuzda sanırım hoşunuza gidecektir. Bazen özel ve güzel günlerde ulaşım için izdiham yaşansa da sonuçta her vatandaşımız kazasız belasız sevdiklerine ulaşmaya çalışmıştır.
Allah şoförlerimizi, kaptanlarımızı, makinistlerimizi, pilotlarımızı, cümlemizi her türlü tehlikelerden, afetlerden, felaketlerden, kaza ve belalardan korusun. 

       Bakın diye bir şiirimde dostumu, düşmanımı uyarmak istiyorum. Çünkü her beklediğimiz yolcu iyi niyetli olmayabilir. Bizimle iş birliği içine girenlerin karakter yapısı da uyum sağlamalıdır. Ticaret yapanların bir çoğu tecrübe yetersizliğinden iflas etmiştir.  Bakın şiirimi bir kaç defa okuduğunuzda  sizi bir çok konuda aydınlatacaktır. Sermayeyi düzene sokmak zordur ama onu dağıtmak kolaydır. Allah sevdiklerinizi güvenilir insanlardan eylesin. (AMİN) .

*****  OTOGAR  *****

Köyde, kasabada bile bulunur,
Vasıta oldukça mutlu olunur,
Logosu bellidir firma bilinir,
Her ilde, ilçede mevcut otogar.

Özel araç, taksi devreye girer,
Hasretlik çektikçe verilir değer,
Özlemle kavuşmak güzelmiş meğer,
Her ilde, ilçede mevcut otogar.

Minibüs, otobüs peronda bekler,
Müşteri arttıkça ilave ekler,
Sefere çıkmadan yakıtı yükler,
Her ilde, ilçede mevcut otogar.

Yazıhanelerden bilet verilir,
Kredi kartıyla hesap görülür,
İstikamet belli er geç varılır,
Her ilde, ilçede mevcut otogar.

Vatandaş oturur koltuklarına
Kavuşuyor değer verdiklerine,
Zeki bey gidiyor sevdiklerine,
Her ilde, ilçede mevcut otogar.

*****   BAKIN  *****

Bazen pazarlara erken gidiyor,
Esnaflık yapmayı arzu ediyor,
Toptancı haline bedel ödüyor,
Niyeti hayır mı gelişe bakın.

Laubali olmak yarar sağlar mı? ,
Acıyı paylaşıp oda ağlar mı? ,
Muhabbeti hoş mu, gönül eğler mi? ,
Alaylı, ciddi mi  gülüşe bakın.

Sermaye artırmak ise hevesi,
Huyunu deneyin peşin, veresi,
Fikri aldatmaksa gelmez göresi,
Sözünün ehli mi duruşa bakın.

Kalpazanla kimi dostluk kuruyor,
Üstten gösteriyor, alttan vuruyor,
Adalet daima bizi koruyor,
Verdiği liraya, kuruşa bakın.

Malı da incelen, belki de bayat,
Bozuk yedirmeyin kurtulsun hayat,
Zeki merak eder var mı kabahat? ,
Paket yapışına, sürüşe bakın.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE  İLESAM  il temsilcisi.
( Allah Sevdiklerinize Kavuştursun... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 16.12.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.