1 Şairsen Bu Konu Önemli !...
ŞAİRSEN  BU  KONU  ÖNEMLİ ! ...

    Merhaba saygıdeğer gönül dostlarım. Sözlerin özünü toparlamaya çalışıp okuyucularıyla buluşturan muhterem arkadaşlarım. Şairsen önemli konumla ilgili duygularımı paylaşma gereği duyuyorum. Her sanatın belli kuralları ve incelikleri vardır. Şairlik ve yazarlıkta zor sanatlardan biridir. Çünkü yazdığın her eser paylaştıktan sonra senden çıkıp halka mal olmaktadır. Her yazdığın eserin telif hakkı senin olduğu gibi, sorumlulukları da seni kapsamaktadır.

      Çocukluğumdan beri heveslenip sanat hayatımda uzun yıllardır kendimi yetiştirip Türk Dünyası kültürüne hizmet etmeyi amaçlıyorum. Şair ver yazar olmak elbette tecrübe ve bilgi birikimiyle, ilhamların oluşmasıyla, fikirlerin buluşmasıyla oluyor. Her ne kadar diploma sahibi olsan da yeteneğin yoksa arzuladığın hedefe varamıyor sun.  Değerli hocaların düşüncelerine de kulak vermek gerekiyor. Türk toplumunun yetiştirdiği nice değerli şahsiyetler çok.

     Osmanlı devletinin kurulmasına vesile olan 500 sene civarında  devletin uzun ömürlü, insanların huzurlu yaşaması için hizmetini sunanları tarihimizi araştırarak öğreniyoruz. Atalarımızı, vatan, bayrak  uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anarken minnettarlık duygularımızı da belirtmek gerekiyor. Onların fedakarlıkları bu günkü huzurumuza katkı sağlamıştır.

      Dünya kurulalı her asırda değerli şahsiyetler, şairler, yazarlar, bilim adamı ve her yönde usta sanatkarlar halk tarafından benimsendikçe hünerlerini de yeri geldikçe sergilemişlerdir. Konumuz şairsen önemli başlıklı olduğu için duygularımı bu yönde bütünleştiriyorum. Ülkemizin saygıdeğer simalarını unutmamak gerek. Yeni nesilleri yazmaya teşvik eden üstatlarımız çoktur.

      Okumanın yaş sınırı belli olmadığı gibi, yazmanın da sınırlaması yapılmaz.
Her konuya göre bilgi birikimiyle ilhamın birleşmesinden oluşan güzel harfler, kelimeler, cümleler anlam ifade ettiği sürece düşüncelerde benimsenir. Her eline kağıt, kalem alan ben şairim yazarım derse, bu sanatın inceliklerini, kurallarını önemsemezse  bence sayfa sütunu doldurmak yetersiz kalır.

     Bu sanatta kültürden ziyade Allah vergisi de çok önemlidir. Bazı sebepler yüzünden okuma imkanı olmayan kişiler hayat mektebini başarıyla bitirse de diploma verecek yetkili bulamadıklarından dolayı kendi hacmine çekilerek duygularını rahatlıkla kalıplar halinde kağıt,kalemin hüneriyle ölümsüzleştiriyor
, tüm maddi ve manevi imkanlarını da kullanarak kitaba dönüştürebiliyor.  

     Bende aciz hane bir nefer olarak kırk iki yıldır şairlik, yazarlık hevesimi gidermeye çalışırken edebiyatın her dalında yüzden fazla yazdığım eserlerin kitaplaşıp okuyucularla buluşmasını arzu etmekteyim. 22 yıl önce Zeki Çelik Yayınları yayın evimi kurarak yayınladığım beş ayrı dalda konulu, heceli şiir kitaplarım, Türkiye de yine bir ilke vesile olduğum kitap kiralama sistemi ve ikinci el kitapların alım satımıyla ilgili kütüphanemde okuyucularla buluştu.

     O günden bu güne bir çok derneklerde,birlikte hizmet sunsam bile, birçok antolojilerde yer alsam bile, Türkiye genelinde şiir ve müzik şölenlerine, bazı festivallerde duygularımı aktarsam bile ben şairim, yazarım diyerek havaya bürünmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Satır başlarımda belirttiğim gibi bu sanat özveri ile bütünleşmektedir. Emek ister, bilgi ister, yürek ister. Mütevazi olmadıkça, hoş görü sergileme dikçe de saygı, sevgi göremezsin.

      Türk toplumu olarak yüzde 99 yetenek sahibiyiz ama lütfen bir kaç satır yazarak ben şairim, yazarım diyerek gerçek usta sanatkarları gölgelemeyin. Ben 22 yıldır kitap yayınlamamış olmamın nedeni kendimi yetiştirebilmektir.
Sözü fazla uzatmadan konuyla ilgili şiirlerle sizi buluşturmak istiyorum. Allah herkesin gönlüne göre versin. Hoşça kalınız, dostça ve sağlıklı kalınız. 

*****   ŞAİRSEN   *****

Yağmurdan, şimşekten söz eden olur,
Okurken rencide, göz eden olur,
Kültürü dışlayan naz eden olur,
Bilmeli  yakının  siz  şairseniz.

Cahilin üstüne fazla varılmaz,
Karıştırırsanız sular durulmaz,
Kin, nefret güdülmez, yumruk vurulmaz,
Hoş görü takının  siz  şairseniz.

Protokol  size  daima  uzak,
Program içinde kurulur tuzak,
Sona kaydırılır kalemdir kızak,
Olumlu  bakının  siz  şairseniz.

Müstehcen yazmayın dikkat ediniz,
Sizlere  yakışan  yere  gidiniz,
Lekeyi kapmasın mahlas, adınız,
Tahrikten sakının siz şairseniz.

Al bayrak göklerde dalgalanmalı,
Vatandaş  Zeki'den yararlanmalı,
Geçerli  sözcükler  sıralanmalı,
Kanundan çekinin siz şairseniz.

*****  ÖNEMLİ  *****

İslama, yasaya uysun ayarın,
Bir hata var ise yazın, uyarın,
Bize ulaştırır bilgisayarın,
Şaire, şiire önem verenler.

Tatlı söz, kaba söz ayırt edilir,
Küfürbaz olana nefret güdülür,
Siteden böylesi tez sürdürülür,
Sanata saygılı önem verenler.

Yazarlar bu yönde bizden ileri,
Gazete, sütunda alıyor yeri,
Tedirgin ediyor bazı lideri,
Okuyor, yazıyor önem verenler.

Kültürü, sanatı tatmalı insan,
Diyalog kurmalı her çeşit lisan,
Bölücülük yapar kinini kusan,
Barışı istiyor önem verenler.

Defter doldurmakla şair olunmaz,
Mana içermeyen dörtlük sunulmaz,
Faydalı olmayan kişi anılmaz,
Artıyor Zekiye önem verenler.

Ispartalı Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Şairsen Bu Konu Önemli !... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 26.12.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.