1 Eğirdir Deki 3. Şiir Akşamları Muhteşemdi...
EĞİRDİR DEKİ  3. ŞİİR  AKŞAMLARI  MUHTEŞEMDİ...

        Merhaba saygıdeğer gönül dostlarım.  Yedi renk bin yıllık ahenk görümü andıran, Eğirdir bir hazinedir, kıymeti bilinmelidir, Eğirdir ne sizin ne bizim, Eğirdir hepimizin duygularıyla bütünleşen görüşlerin hakim olduğu ilçenin her yıl geleneksel halinde kutlanan Eğirdir şiir akşamlarının  1. ve 2. sine katıldım üçüncüsüne de  Kaymakam ve Belediye başkanının yazılı ve sözlü daveti üzerine katıldım. Eğirdir şiir akşamlarının üçüncüsü de muhteşem oldu.
      Selçuklu şehrine hoş geldiniz, 3. Eğirdir şiir akşamlarına hoş geldiniz pankartları misafirperverliğini ortaya koymuştur. Kervansaray düğün salona ilk vardığımda ilkine şok yaşamıştım. Çünkü programın başlamasına henüz yarım saat vardı, salonda da görevliler dışında fazla kimse yoktu. Bizlerde boş sandalyelere şiir okumak istemeyiz. Neyse umudumu yitirmeden biraz bekledim. Akın akın gelen vatandaş, öğretmenler, öğrenciler  davetli gönül dostlarıyla salon hınca hınç doldu. Sahne deklarasyonu da çok harikaydı.
      Programın perde arkasında ki emeği geçenlerden söz ederek akışını sağlamaya çalışacağım. Eğirdir kaymakamlığı ve Belediye başkanlığının desteği ile gerçekleşen programın organizesi İsmet ERDAL, Ali TELLİ hocamın gayretiyle, Murat AYDIN beyin sunumuyla başlamış oldu. Ülkemizin şehitleri için saygı duruşu ve istiklal marşının ardından  ilk konuşmacı Eğirdir belediye başkanı Sayın: Osman Nuri ÖZMERAL oldu. şiir akşamlarının devam edeceği müjdesini verince misafir konuklardan ve salondan büyük alkış aldı.
      Eğirdir ilçemizin eşsiz güzelliğini anlatan şair ve yazarlarımızın dahada artmasını umut ediyoruz. Eğirdir kaymakamı  Sayın:  Dr Yalçın YILMAZ beyde coşkulu kalabalığı görünce çok heyecanlandı. Eğirdir için herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır diyerek sözü ustalarına bırakıyorum dedi. Mahalli şairlerimiz  sırasıyla şiirlerini okudular. İlk olarak Eğirdir huzur evi sakini Süleyman SELEK bey Isparta m  şiiriyle açılış yaptı. Türkiye İlim Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği il temsilcisi olarak ben söz aldım (Zeki ÇELİK)     Şarkikaraağaç ilçesi nüfusuna kayıtlı olmama rağmen Eğirdir ilçesine olan hayranlığımı gizleyemiyorum dedim.
      Çünkü: Haftada bir geliyorum, İnsanları seviyorum, Güzel yöre biliyorum, İkinci ilçem Eğirdir diyorum. Diyerek  Eğirdir de neler var isimli şiirimi zevkle, heyecanla okurken satır başlarında alkışlarla destek bulmuş oldu. Okuduğum şiiri yazı metnimin sonunda sizlerle paylaşıyorum. GYŞD.bşk: Melahat  ECEVİT, İbrahim ÖZGÜLEÇ, Mehmet DENKTAŞ, M.Doğan SİLLELİ, Sümer ŞENOL, Abdullah GÜLCEMAL, İsmet ERDAL, i.SARITAŞ şiirlerini okudular.
     Şiir akşamına teşrif edemeyenlerin telgrafını da sunucu Murat AYDIN bey okudu. Başbakandan, Bakanlardan, Milletvekillerinden, Bürokratlardan gelen iyi niyet mesajları büyük alkış aldı.  Şiir akşamlarının mimarı  sayın: Prof Sacit Adalı çok güzel konuşmasıyla adeta salonu büyüledi. Çünkü verdiği mesaj Eğirdirin geleceği açısından önemliydi. Isparta,  Eğirdir hakkında şiir yarışması düzenlensin dereceye girenler şiirlerini okusun ve ödül verin dedi.
      Sıra misafir şair ve yazar konuklarımıza geldi. Sayın: Dr Nevzat  AKYAR, Cevat AKKANAT, Mustafa ÖZÇELİK, Recep GARİP (Ressam)    Avni DOĞAN, Mehmet Atilla MARAŞ  sohbetlerinin ardından şiirlerini okudular. Ressam GARİP hocam  sahnenin gerisinde olan Eğirdir ve yeşil adanın önüne loş ışıklar içinde oturarak sohbeti içinde çok güzel mesajlar verdi.
       Program sonlarına doğru iştirak eden gönül dostum BAKA genel sekreteri Tuncay ENGİN beyde umut verici konuşmasıyla taktir topladı. Şiir akşamlarının Uluslararası boyuta taşınmasını  arzu ediyorum, bu konuda maddi ve manevi desteği vermeye çalışacağını bildirdi. Adana valisi sayın:
Hüseyin Avni Coş'un yılın valisi (2003)  seçilmiş şahsiyetin babası Nurullah Coş'un okuduğum şiire hayran kaldığını program sonunda beyan etmesi beni duygulandırdı. Tüm katılımcılara, programı  organize edenlere teşekkürlerimi arz ediyorum Allah'ın izniyle devamını diliyorum. Hoşça kalınız, dostça kalınız.

EĞİRDİR DE NELER VAR? 

Şifalı hastane sebep oluyor,
Yerli ve yabancı turist doluyor,
Temiz havasına hayran kalıyor,
Sebzeli, meyveli dal  Eğirdir de.

Isparta dan  başlar kenar düzeni,
Manzara mest eder bakıp gezeni,
Yürekten kutlarım plan çizeni,
Ortası çiçekli  yol  Eğirdir de.

Adayı dolaşan stres atıyor,
Oltayı salanlar balık tutuyor,
Huzur var, güven var bize yetiyor,
Sevgiye  uzanan kol  Eğirdir de.

Selçuklu şehridir kalesi kanıt,
Altı boş minare veriyor yanıt,
Dündar bey medrese, sarayı tanıt,
Tarihi eserler bol  Eğirdir de.

Dağ içi mermerdir, ormanlık dışı,
Her mevsim güzeldir baharı, kışı,
İlçeyi yönetmek kaymakam işi,
Çiçeklerin özü bal  Eğirdir de.

Muslihiddin dede, Eflatun, Devran,
Sultan babayı da dua et  kıvran,
Allah dostlarıyla doludur evren,
İnançlı yaşayan kul  Eğirdir de.

Barla'ya, beldeye uğra bir defa,
Küçük adasında sürersin sefa,
Gövdeyi içine gömersen şifa,
Altın kum plajı, pul  Eğirdir de.

Kayık ile gezi inan bambaşka,
Yedi renk gün batım sürükler aşka,
Hep tertemiz kalsa batmasa keşke,
Billur sularıyla göl  Eğirdir de.

Kenar yamacını yeşillik sarmış,
Arazi, bahçede yerini almış,
Mis gibi kokular çevreye dolmuş,
Resulün simgesi gül  Eğirdir de.

Binlerce öğrenci eğitim alır,
Kültürü, sanatı hisseden bulur,
Şiir akşamları her sene olur,
Zekice  konuşan dil  Eğirdir de.

Ispartalı Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Eğirdir Deki 3. Şiir Akşamları Muhteşemdi... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 21.09.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.