1 Gözümden Iraklar Gönlüme Yakın ...
GÖZÜMDEN IRAKLAR GÖNLÜME YAKIN...

Merhaba gönül dostlarım. İnsanoğlu gelişen teknolojiler karşısında her şeye rağmen bazen yetersiz kalabiliyor. Yerinden, yurdundan uzaklara gurbet ellere giderek hanesinin rızkı için çabasını gece gündüz sürdürüyor. Bu arada çok sevdiklerini geride bırakıp sınırsız hasretler, özlemler yaşıyor. Gözünden ırakta olanları gönlünde yaşatıp sonsuz sevgisiyle kuşatabiliyor.

Gurbet kimilerine acı gelse de, bazılarına da bal, şekerden tatlı olabilir. 
Çünkü insanlar genelde doğduğu yeri değil, doyduğu yeri benimsemektedir. Bazı kırsal kesimlerde yeterince iş imkanları olmadığından vatandaşımız her geçen gün sanayi bölgelerine göçünü taşımaktadır. Sosyal güvence olursa elbette yaşamınızı biraz olsun garanti altına almış oluyorsunuz. 

Çocukluktan başlayarak kurduğun hayallere, çizdiğin hedeflere ulaşmak için azim ve cesaretini sonuna kadar kullanmak zorundasın. Sıladan uzakta olup memleket hasretiyle dış ülkelerimizde yanıp tutuşanlar çoğunluktadır. Maddi ve manevi imkanlara sahip olanlar özel ve güzel günlerde özlemlerini ziyaret ederek giderebiliyorlar. Perişan halde de dönüş yapanlar da oluyor.

Aslında memleketimizde her türlü huzur ve güven var. Gözümüzden ırak olanların gönlümüze ne kadar yakın olduğunu hasretlik çektikçe algılıyoruz. Ülkemizde zengin olmak isteyenlerin önü tıkalı değil. Çok şükür devletimiz olumlu her projeye maddi ve manevi imkanlarını seferber etmektedir. Yeter ki insanlarımız bilincini, tecrübesini, kararlılığını, azim ve cesaretini ortaya koyabilsin, güvenini, itibarını koruyabilsin. Şeffafça hareket edilmelidir. 

Gurbete yalnız gidenler elbette kaldığı yerde yıldızı barışık kişiyle yuvasını oluşturuyor. Nüfus sayısı da bir kaç yıl içinde katlanabiliyor. Gurbette varlıklı olup sağlıklı olmayanlar da var. Her türlü maddi güce sahip olup da manevi yönden huzuru kaçanlar da var. Nüfusun artıkça sorumluluğun da artmaktadır. Var gününde yanında olan eşin ve çocukların dar gününde de yanında olmalı.

Anne ve babalar çocuklarını ziyaret bahane hal hatır sorarak tüm imkanları darda kalan evlatlarına seferber etmelidir. Eşler arasında zaman zaman hiç nedenlerden tartışma yaşanabilir. Bunu fırsat bilerek kadın veya erkekler her zaman sabırlı davranarak diyalog içinde sorunu çözmelidir. Şayet haddini aşan durum varsa aile büyüklerinin devreye girmesiyle tatlıya bağlanmalıdır.

Ailesinin maddi ve maneviyatını düzgün görenler eşiyle huzursuz olunca veda etmeyi düşünebilirler. Erkek olsun kadın olsun hiç biri rencide olmak istemez. İnsanı küçük düşürecek hal ve hareketlerden kaçınılmalıdır. Özledim gel istersen diyerek evladına yüz verdiğin zaman nefsine yenilerek, şeytana uyarak rahatı bulunca bir daha geri dönüş yapmayabilir. Bu düşünce yanlıştır.

Her kişinin gözünden ırak, gönlüne yakın nice sevdikleri vardır. Hasretlik ve özlemi ziyaret yaparak giderebilirsin ama yuvasını yıktığın kimselerin asla bir daha kapısını çalamazsın. Bizler daima savaşçı değil barışçı olalım, yıkıcı değil yapıcı olalım. Allah her kişinin gönlüne göre hayırlı iş düzeni,ve huzurlu yuva düzeni kurup bir ömür sağlıklı, varlıklı yaşamayı nasip etsin. Dünyaya imtihan için geldik amellerimizi artırarak kazanmayı nasip etsin. Hoşça kalın.

***** GİDEMEZSİN *****

Elveda demeyi aklına koyma,
Her şeyim senindir, boşuna soyma,
Unutma sırdaşım herkese yayma,
Bu kaçıncı veda gidemezsin sen.

Saygıda, sevgide ikimizde var,
Çok şeyden önemli namus, şeref, ar,
Yalnızlık rıhtıma çekilsin duvar.
Gönlümü perişan edemezsin sen.

Evlilik sana da uğur getirdi,
Karın boşluğuna bebek yatırdı,
Doğunca annede aldı götürdü,
Bekarlığı tekrar tadamaz sın sen.

Ailen beni de sen gibi sever,
Damadım bir tane diyerek över,
Atam sayılıyor isterse döver,
Aramıza fitne katamazsın sen.

Gençlikte düşürdün beni oltana,
Alıştım sıcacık güzel ortama,
Hediye koyardım cebe, çantana,
Bir gece Zeki'siz yatamazsın sen.

***** YAKIN *****

Beraber olmaya diretiyorum,
Ruhumu seninle donatı yorum,
Beynimden geceni anlatıyorum,
Gözlerden ıraksın, gönlüme yakın.

Kalbim heyecandan teklemektedir,
Yolunu özlemle beklemektedir,
Hafızaya umut yüklemektedir,
Aşkın deryasına sürüyor akın.

Gurbetin kahrını sende çekersin,
Kavuşmak zorlaşır, yaşlar dökersin,
Çaresiz kaldıkça boyun bükersin,
Beni bulacaksın çevrene bakın.

Seninle doluyor bom boş odalar,
Sayende farklıdır sahil, adalar,
Gelsen dur diyemez ışık, radarlar,
Yüzüğü, küpeyi yeter ki takın.

Zeki hayalinde yaşatmaktadır,
Sevgi deryasını kuşatmaktadır,
İçine hisleri boşaltmaktadır,
Onunla son bulur bütün merakın.

Ispartalı Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Gözümden Iraklar Gönlüme Yakın ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 13.11.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.