1 Yalan Söylemekle Haklı Çıkmazsın...
YALAN  SÖYLEMEKLE  HAKLI  ÇIKMAZSIN...

      Merhaba diyerek, selamlar ileterek konuyla ilgili söyleşimi sürdürüyorum.
Yalan huzurumuzu kaçıran yılana benzer. Onu savunma mekanizması gibi görenler zararlarını anladıkça pişmanlık duyarlar. Yalanla yapılan hiç bir yuva ayakta duramaz. Daima dürüstlüğü benimseyerek doğruları, Hakikatları yeri geldiğinde konuşmalıyız. Haklıyım desende senide haksızlığa uğratırlar. 

     Hayat serüveninde her insan bilerek veya bilmeyerek hatalar yapabilir. En çok önem arz eden konu yaptığın hatanın farkına vardığın zaman kabullenip pişmanlık duymaktır.  Yalanın arkasına sığındığın zaman bir gün sende yalan olur gidersin. Tehlikeli boyutlarda suç işleyip hatta canlıların yaşamına son verip  katil damgası vurulduğu halde masum rolü oynayan niceleri vardır.

      Hakkıyla çalışmayı, alnının terini yemeyi prensip edinmeyip, hırsızlık yapıp gasp ederek çaldığı haram paralarla yakalandığı zaman aklanmak için bir kaç avukat tutarak savunmaya geçenlerin vicdanının sesine kulak vermeyip hukukçularımızı da zor durumda bırakıyorlar.  Her suçun cezası dünyada farlı olduğu gibi uhrevi alemde de farklıdır. Huzuru mahşerden hiç kimsenin kaçıp kurtulma gibi bir şansı yoktur. Dünyada işlediğin suçların cezasını ödetirler. 

      Bir hane içinde en doğru dürüst çocukları görüyorum. Çünkü onları tehdit dahi etseler doğruyu söyleyeceklerinden emin olunuz. Hanede veya dışarıda yanlış yapan anne, baba veya kardeşleri fark ettiği anda açığa vurmaktan asla çekinmezler. Saman altından su yürütürüm diyenler  çocuklarının gözlemi ile yakayı ele verirler. Büyüklerimizin de gözünden kaçmayanlar tez açıklanır. 

      Kul hakkından bir çok defa şiirlerimde, yazı metinlerimde bahsettim ama yeri geldiğinden tekrar açıklama gereği duyuyorum. Çünkü yalan söyleyince başkasına da iftira attığına göre onun kul hakkını üzerine geçirmiş oluyorsun. Yüce Allah kitabımız kuranı kerimde bana kul hakkıyla gelmeyiniz diyerek uyardığı halde gerçek sözlere kulak tıkadıkça zararını yine hatalı görecektir.

      Bazı insanlar kendilerini suçlu olduğu halde iyilik meleği gibi tanıtırlar ve benim kalbim temiz diyerek teşhisini bile kendileri belirlerler. Bu düşüncenin ne derece yanlış olduğunu onu tanıyanlar yorumunu yapabilirler. Toplumun yüz karası niceleri var, onlarla aramızda mutlaka mesafe koymalıyız. Öğütten anlamayanların hafızasına zora ki inancı yerleştiremezsiniz. Bizleri yoktan var eden yüce Rabbıma inancı olanlar yaşadıkça kendilerine çeki düzen verirler.

     Yalan söylemekle haklı çıkmazsın konumu haksızsın şiirimle özetlemeye çalışıyorum.  Konu içeriğine bağlantılı olarak arama şiirimde de  hatalı biriyle diyalog kurmanın tehlikeli olacağını açıklamak istedim.  Değer verdiğiniz her insan sizin karakterlerinizi taşımalıdır. Aksi halde uyum sağlayamazsınız. Sizi belkide tuzağına düşürmek isteyen gizlide duran nice düşmanlarınız vardır! .

      Seviyesiz insanlar karşısında daima uyanık olalım. Seviyeli insanlarla da
 dostluğu sürdürürken laubali olmaktan kaçınalım. Çünkü artık gölgemizden bile korkar olduk. Çevremizde yalanların arkasına sığınıp haklı çıkmak için çaba gösteren nice zavallılar var. Nefsimizin aşırı isteklerine boyun eğmeyip, görünür, görünmez şeytanları da çevremizden uzaklaştırarak huzura kavuşma hesapları yapalım. Her şey gönlünüzce olsun. Hoşça kalınız, dostça kalınız.
 
*****   HAKSIZSIN  *****

Kendini savunma hakkın olsa da,
Duruşma yerine şahit dolsa da,
Avukat uydurur delil bulsa da,
Yalan söylemekle haklı çıkmazsın.

Yaradan, yaşatan seni gözetir,
Huzuru mahşerde hesap düzeltir,
Amelin artsa da alır azaltır,
Yalan söylemekle haklı çıkmazsın.

Güvendiğin dostlar ispiyon yapar,
Arkadaş çevrenden diyalog kopar,
Bakıp beslediğin zamanla teper,
Yalan söylemekle haklı çıkmazsın.

Rüşvetle düzeni boz duramazsın,
Kararı gönlünce yazdıramaz sın,
Sabırlı kişiyi yıldıramaz sın,
Yalan söylemekle haklı çıkmazsın.

İnsanlar uyanık hepside Zeki,
Üstüne almazsın en ağır yükü,
Senden yayılıyor mikroplu koku,
Yalan söylemekle haklı çıkmazsın.

*****   ARAMA   *****

Kaç defa yalvardın  ama nafile,
Hüsrana uğrattı seven kafile,
Gösteriyi bırak, sunma defile,
Vazgeç bu sevdadan arama artık.

Maziye dalıp da umut bağlama,
Bir yanlış yapıp da yürek dağlama,
Gerçek ortadadır sakın ağlama,
Bir araya  gelmez resimler yırtık.

Yan yana gelsen de gözü ellerde,
Pek iyi anılmaz gezer dillerde,
Aklı şehvet dedir, para pullarda,
Saldırı yapıyor teninde sıyrık.

Toplumun içinde vardır onurun,
Aşağı inmesin senin gururun,
Manşete yansımış olay sanırım,
Şanını lekeler lakabı sürtük.

Sana layık biri vardır elbette,
Mikrop salgılamış vücudu dertte,
Zeki kuşkulanır samimiyette,
Vazgeç bu sevdadan arama artık.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM  il temsilcisi.
( Yalan Söylemekle Haklı Çıkmazsın... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 23.12.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.