1 Kadına Kalkan Eller Cezalandırılsın...
KADINA KALKAN ELLER CEZALANDIRILSIN...

Saygıdeğer gönül dostlarım. Selamlar, sevgiler ileterek konuyla ilgili paylaşımı sunmaya devam ediyorum. Evet kadına kalkan el cezalandırılmalı. Türkiye Cumhuriyeti dünya genelinde Müslüman çoğunluğuyla önde olan ülkelerden biri. Ama maalesef ülkemizde artan kadına şiddet olayları bizleri derinden üzmektedir. Kadınlar dövülmeye değil, sevilmeye layıktır.

Günün her saatinde hizmet beklediğin sevgilini incitmeye kalktığında da elbette görevi aksayacaktır. İnsan hali her zaman dört dörtlük enerji dolu olmayabilir. Bazı konularda anlayışlı davranmak gerekiyor. Aşkını söz, nişan boyu yaşayıp, telli duvağıyla alıp nikahladığınızda sorumluluğunu bilmelisin. O sana yüce Allah'ımın emanetidir. Sende kaldığı sürece haddini de bilmelisin.

Evinde eşine erkeklik taslayanlar, zalimlerin yanında kuzu gibi kalırlar. Namusunu, arını, nikahlı karını ömrünün yettiğince korumalısın, savunmalısın. Sen yarini hiçe sayarsan, ilgilenmezsen başkalarının incitmesine zemin hazırlamış olursun. Kadın sadece tadın olmamalı. Gururun, kolun kanadın dır.
Birlikte tasarımlar yaparak hanenizin güzelliğine ayrı renk katmalısınız.

Ben severim de, döverim de diyen beylerin mahkeme kapılarını aşındırıp, pişmanlık duyarak yalvarıp, yakarmalarına şahit oluyoruz. O halde kırıcı değil, yapıcı olmalıyız, dağıtıcı değil, toplayıcı olmalıyız. Birlikte kazanılan geliri de boşa harcamamalı zamanı geldiğinde fitre, zekat, sadakayı da dağıtmalıyız. İnançlı bir kadın hayır işlerine daima duyarlıdır, ibadetlerini de aksatmaz.

Erkeklerin de zaman zaman eşinden işkence uygulandığına şahit oluyoruz. Bunun nedenini araştırmadan suçlama pozisyonuna geçilmemeli. Duyarlı bir kadın her zaman erine saygılı olacağından, sadık kalacağından eminim. Her erkeğin aynı karaktere sahip olmaması doğaldır. Evlatların yetiştiriliş tarzı da çok önemlidir. Bir evin bir oğlu diye şımartanlar bir ömür zararını görürler.

Bazı belediye başkanlarının evlenmek isteyen gençlere nikah merasimi töreninde hediye olarak evlilik kuralları kitabı hazırlayıp sunanlar olmuştur. Bu örnek davranışın tüm ülke geneline yayılmasını arzu etmekteyim. Nice ben her şeyi bilirim diyen cahiller var aramızda. El bebek, gül bebek yetiştirip büyüttüğümüz evlatların kıymetini bilemiyorlar. Evliliği bir heves sanıyorlar.

Evlilik kutsal mekanın oluşumudur. Hane içinde artılı eksili sorun yaşansa da, aile sırları dışa yansıtılmamalı, çözüm aranmalıdır. Senin çözemediğin sorunu başkaları nasıl çözsün ki? . Şiddetli geçimsizlik hüküm sürdükçe de adalete sığınılmalıdır. Kadına küfretmek, dövmek şiddet uygulamak insanlığa yakışmaz. Bir kadına el kaldırırken kendi ana, bacını göz önüne getir ki kin, nefret, öfkeni yumuşatmaya çalış. Kadınlarımız olmasa bizler olamazdık ki.

Konuyla ilgili iki şiirimi paylaşıyorum. Kadınlar şiirimde onların özellik ve güzelliğini anlatırken bazı artı eksilerine de değinmek zorunda kaldım. Diğer ceza verin şiirimin içeriği bu yazımda anlatamadığım bazı eksiklikleri dile getirmeye çalışıyorum. Kadına kalkan eller cezalandırılsın derken sadece eli ve kolu hedef almıyorum. O vücudun sahibini adalet önünde hesaba çekin diyorum. Allah tüm çiftlere bir ömür boyu mutluluk versin. Hoşça kalınız.

***** KADINLAR *****

Sabrına yönelik süresi azdır,
Daima hobisi cilve ve nazdır,
Yaşı ilerlese hevesi kızdır,
Eğlenceyi sever ah bu kadınlar.

Erine sadıktır arını korur,
Emniyete alır, kapıyı vurur,
Hakkını da arar karşında durur,
Gerekirse döver ah bu kadınlar.

Kaşları kalemdir, gözleri yaldız,
Kimi bacı, kardeş, bir kaçı baldız,
Güzellik simgesi her biri yıldız,
Paylaşılmaz değer ah bu kadınlar.

Bağ, bahçe, tarlada çekerler çile,
Görevini bilir, yapmazlar hile,
Hanenin kokusu, benzerler güle,
Şansa boyun eğer ah bu kadınlar.

Evla da ana, yar, yetime baba,
Öfkeyi bastırır, konuşmaz kaba,
Zekice fikriyle gösterir çaba,
Doğurur ve doğar ah bu kadınlar.

***** CEZA VERİN *****

Hanıma kol, ayak kaldırılmasın,
Kesici aletle saldırılmasın,
Nadide çiçekler soldurulmasın,
Kadına kalkan el cezalan malı.

Dövmek için değil, sevmek için al,
Ayrılık düşünme, hep beraber kal,
Birlikte hayale, umutlara dal,
Kadına kalkan el cezalan malı.

Çene, suratına yumruğu attın,
Tenini kızarttın, yüzü mor arttın,
Yüzsüzce, arsızca yanında yattın,
Kadına kalkan el cezalan malı.

Yuvanın huzuru bozulma malı,
Gözlerine yaşlar dizilme meli,
Yakın çevresi de üzülme meli,
Kadına kalkan el cezalan malı.

Zeki evleneli tokat vurmadı,
İsteğini yaptı karşı durmadı,
Eşini dışlayan hatır sormadı,
Kadına kalkan el cezalan malı.

Ispartalı Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Kadına Kalkan Eller Cezalandırılsın... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 21.11.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.