1 Güzellik Sadece Sende Değil Ki! ...
GÜZELLİK  SADECE  SENDE  DEĞİL Kİ ! ...

    Merhaba gönlü güzel olan dostlar. Güzellik sadece sende değil ki deyince elbette alınanlar olacaktır. Acaba bu söz bana mı söylendi diye. Sözümün özünü kavradığınız zaman gerçekten haklıymış diyeceksiniz. Her insan sabah kalktığında ellerini, yüzlerini yıkarken elbette aynaya bakar. İnsanoğlu her ne kadar güzelim dese de günden güne solmakta, çöküntüye uğramaktadır.

    Dünya genelinde güzellikler uğruna bir çok yarışmalar düzenleniyor. Bu yarışma türlerinin bir çoğu insanlar üzerine odaklanıyor. Örneğin gül güzeli, kaysı güzeli, elma güzeli, kiraz güzeli vs gibi kraliçeler seçilmektedir. İçinde artist olanlar, sanatçı olanlar, sunucu olanlar vardır. Yıldızı parlayanlar benliği muhafaza edebilmek için her türlü fedakarlıklara sa katlanıyorlar. 

     Güzellik bence Yaradanın canlılara hediyesidir. Bunu muhafaza edenler de yetersiz kalabilir. Her insanın arzusu güzel, sağlıklı, varlıklı, mutlu yaşayabilmektir. Bir kaza sonucu güzelliğine gölge düşenler de mevcuttur. Bence dış güzelliğe ne kadar önem verilse de ruhun, düşüncelerin, gönlün güzel olmadıkça hepsi boştur. Dış güzelliğe aldananlardan pişmanlık duyanlar da az değildir. Güzellik havasına bürünenler de er geç solacak.

     Kainatın gerçeklerini çok iyi kavramak lazım. Aynadaki güzellikler fotoğraf karelerine yansırsa hatıra kalır. Günümüzde kameraların kayıtları da zaman çerçevesinde değerlenebilir. Yıllar önce yazmış olduğum bir kaç dörtlük şiiri de yeri gelmişken paylaşayım. Bunları yazarken kendimle adeta hesaplaştım
. Vesikalık resim fotoğrafçının pürüzleri gidermesiyle daha güzel olmaktadır.

    Bu güzellik kalmayacak, Sende bir gün solacak sın, Sevenlerin ağlayacak,
Kara toprak olacaksın.  Emek boşa gitmeyecek, Hissedip de duyacaksın, Kaybolup da yitmeyecek, Sen unutulmayacaksın. Allah cümlemizi hayırla yad edilenlerden eylesin. Elbette vatana, millete faydalı olanlar unutulmayacaktır. Bunca yazılan eserlerin özelliği, güzelliği de önemlidir, ibretler sunabilmelidir.
 
     Güzellik sadece sende, bende değil ki. Allah yarattığı her varlığa o kadar özen göstermiş ki... Her birini anlatmaya kalksan kelimeler, cümleler, sayfalar yetersiz kalır. Sadece geceleyin ay, yıldızlar varken denize ve gökyüzüne bakın parlayan ışıkların her biri ayrı renk saçmaktadır. Sokak lambalarının bile ışığının yansıması sönük kalmaktadır. Gündüz yine aynı gökyüzüne bakın yağmurlu hava da gök kuşağının renkleri saymakla bitmez.

    Deniz içindeki balık türleri, renkleri, güzellikleri, lezzetleri elbette farklıdır. Doğada ki güzellikleri anlatmaya yine sözlerimiz yetersiz kalı. Rengarenk çiçekler, meyveler, sebzeler, tabiat da ki tüm bitkilerin özellikleri, güzellikleri farklıdır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların da ayrı özellikleri, güzellikleri var. İnsan olarak her şeyden üstün yaratıldığımıza göre sınırsız çok şükretmeliyiz.

     Günde bir kaç kez aynaya bakıp benden güzeli yoktur diye makyaj türleri ile kendini boyayıp, cilalayıp, şık giyimlerle başkalarına hava basmanın hiç anlamı yoktur. Toplum böyle düşünenleri kaldırmasını da bilir, indirmesini de.
Bence sık sık bahsettiğim gibi duygu düşüncelerin, kalbin, gölün güzelliği önemlidir. Allah huzuruna mahşerde çıkarken senin geçmiş güzelliklerin hiç söz konusu olmayacaktır. Amel defterine yazılanlar güzelliklerin aynasıdır.

    Allah cümlemizi ruhu güzellerden eylesin. Kısaca özetlemeye çalışsam da güzellik konusunu anlatmakta yetersiz kaldığımın farkındayım. Sende mi? şiirimle bir kaç açığımı da kapatmaya çalışırken, veda yok şiirimi de paylaşma gereği duydum. Seven insanlar veda ve elveda demeyi beceremez bende bu duyguları dile getirmeye çalıştım. Hoşça ve dostça özelliğinizle, güzelliğinizle sağlıcakla kalınız. Allah sevdiklerinizden ayırmasın.
      
*****  SENDE Mİ? *****

Havaya büründün, çok şık göründün,
Unutma geçmişte biraz süründün,
Sahip çıkılınca coştun, sevindin,
Güzellik sadece sende değil ki! .

Yaradan her şeye fazla özenmiş,
Doğamız rengarenk, koku güzelmiş,
Tahribat artınca ilgi azalmış,
Güzellik sadece sende değil ki! .

Kuşun, kelebeğin kanadına bak,
Işıl ışıl gözler ettirir merak,
Akvaryum içine gönlünü bırak,
Güzellik sadece sende değil ki! .

Gecenin mehtabı, ay, yıldız farklı,
Uzay, gezegenler alıyor aklı,
Bulutlar içinde bereket saklı,
Güzellik sadece sende değil ki! .

Masmavi gökyüzü, güneşi parlak,
Meyveler, sebzeler, dünya yuvarlak,
Zekice Cennete verirsen kulak,
Güzellik sadece sende değil ki! .

*****  VEDA  YOK 

Bir anlık öfkeye yenik düşemem,
Yıldızım barışık, sana küsemem,
Beraber yaşarım, ayrı düşemem,
Elveda desem de veda edemem.

Yalnızlık senide, beni de sarsar,
Vazgeçemem senden olma karamsar,
Yürekten sevenler aşkı önemser,
Elveda desem de veda edemem.

Huyun hünerin de tam bana göre,
Bizlere alıştı mahalle, yöre,
Dilimin ucundan çıktı bir kere,
Elveda desem de veda edemem.

Beynimin içinde seni yaşattım,
Kalbimde mekanın, sevda kuşattın,
Gönlümden geçeni sana boşalttım,
Elveda desem de veda edemem.

Her iki kelime huzuru bozar,
Alnımıza kara lekeler yazar,
Zekice düşünen ortama kızar,
Elveda desem de veda edemem.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Güzellik Sadece Sende Değil Ki! ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 12.12.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.