ÇOK  ŞÜKÜR  ELHAMDÜLİLLAH   MÜSLÜMANIZ...

       Selamünaleyküm gönül dostlarım. Saygılar,sevgiler sunarak halimize çok şükretmemiz gerektiğini hatırlatmaya çalışacağım. Osmanlı torunları, Türk milleti olarak, kutsal topraklar üzerinde yaşamakla ne kadar çok şanslıyız. İnancımız dan taviz vermediğimiz sürece, dini vecibeleri yerine getirdiğimiz de Cennet kapısının açılacağı kitabımız Kuran'ı kerimde açıklanmaktadır.
       İçinde zerre kadar imanı olanlar bile, bilerek veya bilmeyerek günah işleseler de.. Belli bir azabı çektikten sonra Peygamber efendimizin Allah'a diz çöküp, secdeye kapanıp, dua edip yalvarmasıyla İnşallah şefaatine nail olup Cennet'e girme şansını yakalayacaklar. Her şeyin hayırlısı diye dualar etmeyi unutmayalım. Bazen nefsin arzuları  tahammül edilecek gibi değildir.
       Kelimeyi Şahadet getirip Müslüman olanlar, Allah'ın varlığına, birliğine, Peygamberlerine,Meleklerine, Kitaplarına, Hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine
inanmak, sizlerin cehennem azabından kurtulmanıza vesile olacaktır. Kulluk görevimizi de yaptığımız sürece huzur içinde yaşadığımız gibi, Uhrevi alem de Cennet köşküne oturma şansını yakalayabiliriz. Kevser ırmağından kana kana zemzem sularından içebiliriz. İsmini bilemediğimiz nice lezzetli gıdalar alabiliriz.  Dünya da  bazı şeylere sabredersek  hurilerle evlenebiliriz.
      Çok şükür Elhamdülillah Müslümanız diyerek bizleri yoktan var eden yüce Allah'a sınırsız Ham dolsun demeyi de hatırlatma gereği duyuyorum.  Selam Allah kelamı olduğu için  konuya girişler de genelde paylaşmaya çalışıyorum. 
İslamı benimseyen her vatandaş mutlaka birbirine selam vermeyi unutmasın. İnsanlara karşı saygılı olmanın da yolu selamdan, hatır sormaktan geçiyor.
      Yazmış olduğum binlerce şiirlerde genelde topluma mesajlar vermeye çalışıyorum. Çok konuşmak yerine uzun cümleleri dörtlüklerle paylaşmaya çalışıyorum.  Kendini dev aynasında görüp zalimlik yapanları, bazı insanları küçümseyenleri, hor görenleri, muhatap dahi almayanları, gururunun, kibrinin
esiri olanları, nefsine uyanları, şeytana, puta tapanları Allah'a havale diyorum. 
      İmanın, varlığın, sağlığın, zikrinde, şükrün de, kimlerde olduğunu Yaradan bilir. Bugün benden üstünü yok diyenlerin yarınlarda ne olacağını kesinlikle bilemeyiz.  Kötü insan diye yadırgadıklarımız, bakarsın Allah'tan bir hidayet gelir, tövbekar olup bir çok konu da bizleri de sollayabilir. Benim şahsi fikrim: Yoktan  var edilen hiç bir canlının zarar görmemesidir. Her insanın doğuştan Müslüman olduğunu, daha sonra bulunduğu ülkelerin inancına göre, lisanıyla hareket ettiği bilinmektedir. Ne Mutlu Türküm Diyene  diyen ülkemizin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk bu sözü yüreğinden gelen bir sesle söylediğinden isabetli de olmuştur.  Çok şükür Müslüman oluşumuza...
     Bizlerin huzurlu yaşayabilmesi için kanlarını akıtan ecdadımızı rahmetle anıyorum. Dünya coğrafyasında beş yüz yıl civarında hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu   Müslümanlığı yayabilmek için de çok emekler sarf etmiştir.
Dünya nüfusunun üçte biri tahminime göre Müslümandır. Dörtte biri de Türk dünyası haritasını oluşturmaktadır. Allah birbirimize düşürmesin. Hoşça kalın.

*****  SELAMÜNALEYKÜM  *****

Allah'ın kelamı dostluğun başı,
Dillere haz verir oynatır kaşı,
Tanıdıklarımı tüm arkadaşı,
Sizleri saygıyla selamlıyorum.

Merhaba bu yönde yetersiz kalır,
İnancı olanlar verince  alır,
Daima lütfeden huzuru bulur,
Sizleri saygıyla selamlıyorum.

Gururu kibri de çabucak ezer,
Sevgisi şefkati içinde gezer,
Alacak verecek durumu sezer,
Sizleri saygıyla selamlıyorum.

Sesin yetişmezse kornayı da çal,
Mesafe açıksa baş eğerek al,
Niyetli var ise beklemede kal,
Sizleri saygıyla selamlıyorum.

Peygamberim  bize bunu öğretti,
Hutbe, kürsülerden vaaz dinletti,
Zeki dostlarına mesaj iletti,
Sizleri saygıyla selamlıyorum.

*****  MÜSLÜMANIZ  *****

Şahadet getirip tövbekar olduk,
Artılı, eksili bilgiyle dolduk,
Ezanı işittik abdesti aldık,
Elhamdülillah la Müslümanız biz.

Beş vakit camiye gidemiyoruz,
Kaza borçlarını ödemiyoruz,
Hayırlara adak adamıyoruz,
Elhamdülillah la Müslümanız biz.

Dünyanın hırsları ağır basıyor,
Zenginler, zalimler omuz kasıyor,
Garip çaresizler sesi kısıyor,
Elhamdülillah la Müslümanız biz.

Atanın evlada geçmiyor sözü,
Kardeşin bacı da oluyor gözü,
Şeytana uyarak kızarttık yüzü,
Elhamdülillah la Müslümanız biz.

Zekice sünnete kulak asmadık,
Oruç'u tutmadık, kurban kesmedik,
Kabe yollarına neden düşmedik? ,
Elhamdülillah la Müslümanız biz.

Ispartalı Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Çok Şükür Elhamdülillah Müslümanız Biz başlıklı yazı Ispartalı tarafından 20.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu