ÇOCUKLARI  KOZ OLARAK  KULLANMAYALIM...

       Merhaba gönül dostlarım. Saygılar,sevgiler, selamlar ileterek paylaşıma devam ediyorum.  Konu başlığım dan da anlaşıldığı gibi başımız dara düşüp, zor durumda kaldığımız da çocuklarımız koz olarak kullanmamalıyız. Çünkü onlar bizim canımız, ciğerimiz, en değerli varlıklarımız. Aile içinde  huzursuz olsak bile onlara yansıtmadan sorunları çözmek için çaba sarf etmeliyiz.
       Medyadan, görsel haberlerden izlediğimiz dramatik manzaralar bizleri derinden üzmektedir. Çünkü aile geçimsizliği yüzünden ayrı düşenler çocuğu ele aldığında  boğazına bıçağı dayayıp, eşim ya benimle barışır, yada çocuğu boğazlarım diyerek tehdit savuranlar var. Başka bir manzara: Üzerine yakıt dökerek, çocukların üzerine de benzin dökerek ateşlemek isteyenler var.
        Daha başka bir manzara: Çocuklarını kaçırıp yerini bildirmeyenler var. Silah zoruyla tehdit edenler var.  Tüm buna benzer davranışlar aklıma gelince inanın tüylerim diken diken oluyor. İnsan öz evlatlarını menfaati uğruna koz olarak kullanıp, tehditler savurabilir mi? . Baba veya anne nasıl canavarlaşır? . Bu kişilerin şuurlarından şüphe ediyorum. İnsanlık dışı hareketleri kınıyorum.
        Bizlerden sınırsız ilgi, sevgi bekleyen yavrularımızın sonu böyle olmamalı.
Çocuklarınıza karşı  yapmış olduğunuz tehditler bile onları çok etkilemektedir. Eğitmeyi düşünürken yuvanın düzelmesi için koz olarak kullanmalar yanlıştır.  Zevkinin peşine düşüp evladını zalim kadının eline teslim edenlerin sorumsuz davranışları yüzünden o yavrunun gördüğü işkencelerden hesaba çekilecek.
        Yavrusunu öz annesinden uzaklaştıranlar, sevgisinden mahrum bırakan zavallılar üç günlük dünyanın kalıcı olacağını sananlar acaba Allah huzuruna nasıl varacaklar merak ediyorum. Çocuklardan annede, baba da, yakınları da sorumludur. hele hele onları koz gibi kullanıp çıkar amaçlı tehdit etmenin cezası dünyada da,uhrevi alemde de ağırdır. Onların beynini yıpratmamalıyız.
         Hata bende değil eşimde diyerek bazı olaylardan sıyrılma şansınız yok. Öncelikle aynaya bakıp hatayı kendinizde aramalısınız. Hiç bir kadının canına tak etmedikçe yavrularından, yuvasından kopmayı göze alamaz. Beyefendi gibi görünen cahillerin yaptığı yanlış davranışından dolayı çocukları sokak da kaderleriyle baş başa bırakılmaktadır. Anneler de çok sıkıntılar yaşamaktadır.
          Eşine, çocuğuna olan sevgini boğazına bıçak dayayıp kanıtlayamazsın. Onlara öncelikle huzurlu bir ortam sağlamalısın. Param yok diyorsun her türlü kötü alışkanlıklar dan  vazgeçmiyorsun. Sigara içiyorsun, alkol alıyorsun, kumar oynuyorsun, evine bir ekmek bile getirmeyi neden ihmal ediyorsun? Çocukları koz olarak kullanıp sorunlar çözülür diye düşünüyorsan yanılıyorsun.
          Bu konu ile anlatılması gereken çok örnekler var ama sayfa sütunu az olduğundan dolayı bazı düşüncelerimi şiirlerimde özetliyorum. Koz değil ve Hatanı ara şiirim gerçekten her satırın altı çizilerek okunmalı, ibret alınmalıdır. Ben suçsuzum diye sorumluluktan kurtulmak isteyenler kendilerini hapishane de bulmaktadır. Saygıdeğer gönül dostlarım. Çevremizde buna benzer durum varsa mutlaka yetkililere haber verelim, bu ara da ikna çabalarını sürdürelim. Allah her zaman, her yerde hakkımız da hayırlısını versin.(Amin) .

*****  K O Z   D E Ğ İ L  *****

Özünden parçadır dışarı atma,
Birini unutup, birini tutma,
Sorumluluk senin sakın unutma,
Çocuğu koz gibi kullanamazsın.

Ayrılık girse de bir gün araya,
Değişmeyin sakın pula, paraya,
Bırakmayın asla şansa, kur'aya,
Çocuğu koz gibi kullanamazsın.

Anada, baba da sevmek zorunda,
Kanını boşaltır acil durumda,
Ziyarete gidin, kalsa kurumda,
Çocuğu koz gibi kullanamazsın.

Kimisi boynuna bıçağı dayar,
Bazısı tehditle, silahla soyar,
Zalimler yaralar, al kana boyar,
Çocuğu koz gibi kullanamazsın.

Her biri Zekice gelişmektedir,
Yavan ekmeğini bölüşmektedir,
Her iki taraf da uzlaşmaktadır,
Çocuğu koz gibi kullanamazsın.

*****    H A TA N I   A R A   *****

Hayırlı yerlere arada takıl,
Sende de, bende de kalmadı akıl,
Aynaya bakarak hesaba çekil,
Hatayı kendin de aramalısın.

İftira atmakla sorun çözülmez,
Terörist, haine kimse üzülmez,
Sorumsuz, başı boş asla gezilmez,
Hatayı kendin de aramalısın.

İnsanca yaşamak istemiyorsun,
Kimseye anlayış göstermiyorsun,
Delilik yaparsın, uslanmıyor sun,
Hatayı kendin de  aramalısın.

Hak yolu varken pisliğe gitme,
Cennet'i var iken ateşe itme,
Anneni, babanı sakın terk etme,
Hatayı kendin de aramalısın.

Çene çalıyorsun, konuşma boşa,
Hal ve hareketin gitmiyor hoşa,
Cahilliği bırak  Zekice  yaşa,
Hatayı kendin de  aramalısın.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Çocukları Koz Olarak Kullanmayalım... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 3.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu