İş Ehlinde mi ???

      Sıkça duyduğumuz ve alışık olduğumuz ama duyarlılık göstermediğiz,hassas davranmadığımız bir konu… İş ehil kişide olmadığı zaman bir yerlerde eksiklik oluşmuyor mu? Bedelini ödemek de bize düşmüyor mu?
      Mekke’de Müslümanlar çok işkence gördü, dışlandı. Demir taraklarla vücutları tarandı. Parçalanarak öldürüldüler. Sağ kalanlar da hicret etmek zorunda kaldı. Gittikleri yerlerde güçlenip, toparlandılar. Mekke’yi geri fethettiklerinde kimseye dokunmadılar, bağışlayıcı oldular. Müslümanlar oraya bakan Yahudilerden Kâbe’nin anahtarını almak istediler. Biz hem daha iyi bakarız, hem de sahip çıkarız, demişlerdi . Peygamberimiz (S.A.V) anahtarın geçmişten beri Kâbe’nin bakıcısı olan Yahudi ailesinde kalmasını emretti. İşin ehlinde kalmasını tercih etti. Bu çok doğru bir tercihti. Hem Kâbe’nin doğru bakılmasına hem de Yahudi ailenin Müslüman olmasına vesile oldu.
Birçok alana baktığımızda memnuniyetsizliğimizi söyleriz. Eleştirir, hatta yerden yere vururuz. Hizmette kusur var, deriz. Bazılarının kayrıldığına dem vururuz. Hele birde o kayrılan biz olunca söylediklerimizi yutarız. İşin başına getireceğimiz kişi veya kişiler için bizden demişiz, öylece kabul etmişiz. Hatalarına partilim demişiz, göz yummuşuz. Akrabam, ırkım demişiz susmuşuz. En çok da biz üzülmüşüz. Çünkü hem şikâyetçiyiz, hem de susmak zorunda kalmışız. Halka hizmet etmenin hakka hizmet etmek olduğunu bilenleri alaşağı etmeye çalışmışız. Ayrımcılığı yapanları bizler desteklemişiz. Birilerinin bir yere gelmesi için etmediğimizi bırakmamışız. Hizmette oy verenler vermeyenler arasındaki ayırımı hak bilmişiz. Bunları belki bilerek belki de bilmeyerek hatta işimize öyle geldiği için yapmışız.
       Sonuç: Kocaman bir hayal kırıklığı… Belki destekçi olanlar kazandı. Ya altta kalanlara ne olacak?
Artık uyanma zamanı gelmedi mi ?Sizler de bizler de uyanalım. Hangi iş olursa olsun iş başına getireceğimiz kişilerin işinin ehli olup olmadığına bakalım. Kişinin hangi milliyetten geldiğini değil; adaletini, merhametini, güvenirliğini sorgulayalım. İş başına geldikten sonra halk olarak takipçisi olup, hatalarını düzeltelim. Düzelmiyorsa al aşağı edelim. Böylece halka hizmeti ve dürüstlüğü şiar edinenler iş başına gelmiş, bizde mazlumların vebalinden kurtulmuş oluruz.
En önemlisi hem halkımız hem de ülkemiz kazanmış olmaz mı?
Tekrar buluşmak dileğiyle…
Saygılar.
                                                                                               
( İş Ehlnde Mi??? başlıklı yazı Tevfik KARDAŞ tarafından 13.08.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.