MÜSLÜMAN     VE      TERÖR

 

 

 Değerli okuyucularım başlığı görünce  şaşırdığınızı  biliyorum.Böyle bir  başlık olur mu? Dediğinizi  duyuyor  gibiyim.Ben de sizin gibi  düşündüğüm için  böyle bir  başlıkla yazma  gereği  hissetim.Müslümanlıkla  terörün  zıt ve alakasız  kavramlar  olduğunu Allahın(c.c)  izin verdiği kadarı ile anlatmak için bu yazıyı kaleme aldım .

 Maden bu iki kavram zıt  ama neden din adına (İslam dini adına) birileri çıkıp terör estiriyor.Peki  bunu yapan kimler? Aslında bunu yapanlar’’  kuzu  postuna  bürünen kurt misali ‘’ İslam  düşmanlarıdır.Bunu  bizim veya  sizin bilmesi  önemli değil,önemli olan İslam’ ı tanımadan  İslam’a  ve Müslümanlara  ön  yargısı  olanların öğrenmesi

 

            İslam’ın  ilk kuruluşuna  gidelim. Resullulah (SAV) İslam davasını  anlatmaya başlaması  ile müşrikler  kendisine ve beraberindekilere  akla  gelmeyecek  işkencelere ,zulümlere başladılar.Bazılarını parçalayarak şehit olmalarına sebep  oldular.İşkenceler ,zulümler o kadar fazlalaştı  ki yerini , yurdunu  terk edip hicret etmek zorunda  kaldılar.

Kıtlık ,yoksulluk ,salgın  hastalıklar  gördüler.Her şeye  rağmen Allah (c.c)’a  olan inançlarını  bırakmadılar.Önce Allah’ın  sonra da Resullulah’ ın (SAV) çizdiği yolda  gittikleri için sonunda aleyhlerinde  olan her   şey  lehlerine dönmeye  başladı.Güçleri toparlandı. Kovuldukları  Mekke ‘yi  geri  aldıkların da   kendilerine zülüm ,baskı  uygulayanları  , akrabalarını   öldürenlerin  bile burnunu kanatmadılar.Güven ,huzur içinde  yaşamalarına  müsaade  ettiler.Bu büyük tarihi  bir  kaç  cümle ile  özetlemek  mümkün  olmadığını  biliyorum.Amacım İslam  tarihini anlatmak  değil,İslam  dininin hoş görüsünü anlatmak.Terör kelimesi  ile  bağdaşmayan bir  dinimizin  olduğunu ,islam  fobisi oluşturanlara  anlatmak.Onların  vicdanlarını bir  nebze  de  olsa  sızlatmak.Bilmeyerek te  olsa İslam’ ı  tanımadan nefret  edenleri uyandırmak ,onların ön  yargısını  yıkmak.

         Yeryüzünde  ki katliamların  çoğu  Müslümanlara  ve  Müslüman  ülkelere  karşı  yapılmakta ,yapılmaya devam  etmektedir. Bunların  başında  Filistin , Irak , Suriye, Mısır, , Arakan  gelmekle beraber saymadığımız ,zülüm  gören daha bir çok müslümanın  yaşadığı ülke ve yerler  de var.

         Müslümanlara karşı katliamları   yapan zihniyet  aslında  kendilerine yakın  bulmadıkları İslam  ülkesi olmayan hatta  Filistin’e  zulüm yapan  Yahudilere ,kızılderilere ,Japonlara, Vietnam   gibi İslam  ülkesi  olmayanlara da  yaptılar.

          Gördüğünüz  gibi  İslam  adına örgütler  kuran  , yaptıkları zulümleri örtmek  için İslam  fobisi oluşturan ,kendi yaptıklarına kılıf  bulmak için  Müslümanlara   olmayanları  isnat edip ,onların adına onlar yapmışçasına  işler  yapan , Müslümanlar  adına zulümler, katliamlar  yapan, bozuk batılı zihniyetliler  ve  yandaşlarıdır. Bu zihniyet ve yandaşlar rant ,sömürge, maddi menfaat  peşinde olan  yapıları kurarak demokrasi tellalları  yapmaktadırlar. Her  türlü zulmü ve baskıyı Müslümanlara ve Kendilerine  ters düşenlere  yapmaktan çekinmemekle  beraber, kendilerinin yaptıklarını  görmemezlikten gelmektedirler.Müslümanlara bu zalimlikleri  reva görenler ,unutmasınlar ki mazlum  Müslümanlara   oyunları  varsa , Allah’(cc) ında   onlara  oyunu  büyük  olacaktır.

      

       Saygılar Sunarım;

        Eğitimci –Yazar  

       Tevfik KARDAŞ

          

( Müslüman Ve Terör başlıklı yazı Tevfik KARDAŞ tarafından 15.01.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.