İnsanlar ne yazık ki kendine istediği özgürlüğü başkası söz konusu olunca istemiyor,kendisine tanıdığı hakları başkasına vermeye yanaşmıyor.

Memur sen - Eğitim-Bir-Sen ’in bir aylık kısa süreli başlatmış olduğu 10 milyon imza kampanyası hedeflenen sayıyı geçmiş , 12 milyonu aşmıştır.Kulaklarını bu sese tıkayanlar ,bu haklı talebi görmemezlikten gelmekte, örtülü kimselerin görevini yapabilmesini hazmedememektedirler. Kadınlar için pantolon söz konusu olunca meydanlara çıkanlar , kadınların örtü sorununu görmemezlikten gelmekte hata karşı çıkmaktadırlar. Serbest kıyafeti gelip örtüye kilitlemek nasıl bir demokrasi anlayışıysa, anlamakta zorlanmaktayım .

Türk –Eğitim Sen ,Aktif - sen ve birkaç sendikanın da serbest kıyafete katılması, serbest kıyafet bloğunun gittikçe genişlemesini sağlamıştır.

Biz insanlar, gezegenlerden biri olan Güneş gibi olamadık. Güneşe ihtiyacı olan, hangi mahlukat olursa olsun ,güneşten eşit faydalanır. Güneş ; ot, hayvan ,insan ,topraktan ışık ve ısısını esirgemez.Doğa kendi içinde öyle bir denge üzerine yaratılmış ki herkese eşit muamele eder.Kimseyi ötekileştirmez.Doğa, kimsenin kendisinden istediğini geri çevirtmez.Sana ayrı ötekine ayrı davranmaz.Yağmur yağmışsa sana da yağar ,bana da yağar.

Gelin insanların serbest kıyafet eylemine katılan mağdurlara yaptıklarına bir bakalım;

Okulla gelen bir yetkili , gelir gelmez okul müdürünün koltuğuna oturmuş ,Okul müdürüne ,öğretmenlere ‘’serbest kıyafete niçin geçtin?Başka serbest kıyafette geçen var mı? Bu kıyafet size yakışıyor mu?Hali hazırda mevcut yönetmelik var.Biz tutanak tutacağız.Hakkınızda işlem yapacağız. Zarar görürsün’’diyor .Okul müdürü ;’’ tabi ki tutabilirsiniz.’’ demesine rağmen gelen yetkililer, eğitim öğretim boyutunu bırakmış ,açık aramaya başlamış ,hoş seda bırakmadan ayrılmışlardır.

Bir hafta sonra olanlar tam unutulmuşken ,Okula ilk defa gelen başka yetkili bir bey , sınıfları hiçbir şey söylemeden dolaştıktan sonra,müdür koltuğunda kısa konuşma yapıp,okul çıkışında serbest kıyafet giyen okul müdürüne ;’’sen okul müdürü müsün?Okul müdüründen- evet - cevabını alınca.’’Size yakışıyor mu?’’ Efendim ,Sendikamızın Genel Merkez kararı gereği , serbest kıyafetle okula geliyoruz .Diyen okul müdürüne ‘’ Sizin sendikanızın düşüncesini beğenmiyorum, aldığı karara karşıyım. Bunu tasdik etmiyorum. Sizin öğretmenlere örnek olmanız,bir adım önde olmanız lazım.’’diyerek hoş olmayan bir tavır,Serbest kıyafet giyen müdüre küçüklük hissi vererek bir daha görmeyeyim edasıyla okuldan ayrılış.

Düne kadar en çalışkan ,en dürüst, işini en iyi yapan,başarılara imza atan bir okul müdürü Serbest kıyafet eylemine katılınca başına gelmeyen kalmadı.Ne çalışkanlığı kaldı,ne başarısı.Artık suçlu muamelesi görmeye başladı.Okula gelen fırçalamaya, farklı davranmaya başladı.

Değerli okuyucularım bu bombardımanları sizinle paylaşmamın gayesi içimizdeki öfkeyi dindirmek,yapılan haksızlıkları kamu oyuna duyurmaktır.Şimdi size soruyorum.Serbest kıyafet giyen bir müdüre ,bunu reva görenler bu yazıyı okuduklarında neler yapmaz.Elbette elinden gelen her şeyi yapacaklardır.Ancak şunu unutmamalıdırlar ki ,bu gün ah alanlar, 28 şubat fedaileri gibi davrananlar ,elbette hesap vakti yakın olup,adaletin tecellisi er geç gerçekleşecektir.Halkın ve demokrasinin sesini kimse kesemeyecektir.Yaptıklarının hesabını 28 şubatçılar gibi adalette vereceklerdir.

Unutmayın ki, bu gününün mağduru, yarının kahramanıdır.

Tekrar buluşmak üzere;

Tevfik KARDAŞ

Eğitimci /Yazar

( Serbest Kıyafette Bombardıman Devam Ediyor başlıklı yazı Tevfik KARDAŞ tarafından 31.03.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.