Ülkemizde Sendikacılık..

        Ülkemizdeki sendikacılığın tarihi yeni olup oluşumları kendileri kabul etmese de siyasidir. Sendikalarımız fikirsel eksenli oluştuğundan farklıdır; çeşitlidir.Birinin savunduğunu fikri diğeri savunmamakta; hata bu fikre şiddetle karşı çıkılmaktadır.Şöyle söylediklerini hep duyarız:’Öbür sendika var ya , siyaset yapıyor.Bir siyasi partinin arka bahçesi ha! Onlar sadece kendi üyelerini savunuyorlar.Üyelerimizin aklını çelip istifa ettiriyorlar.’
         Ya senin sendikan deyince tık demiyorlar.Yani başkası yapınca günah.,sen yapınca sevap mı olmuş oluyor.
Sendikalar üyelerinin her türlü sosyal haklarının kazanımı için vardır.Olması gereken de budur.Türkiye’de neredeyse sayılamayacak kadar sendikalar türemekte,türetilmekte.Neden acaba ?Bunu tetikleyen ne?Memurların sendikalaşma oranı hala yüzde 50 yi geçmiş değil ve bunu araştıran yok..Madem hak için varsınız neden ayrısınız?Neden biriniz ak derken biriniz kara diyorsunuz ?Biriniz masada otururken biriniz kalkıyor.Biriniz bir hak için anlaşmışken biriniz dava açma peşindesiniz Farklı sendikalar olmasın demiyorum.Olsun ama kimseyi kamplara bölmesin.Kimseleri ötekileştirmesin.Benim sendikam ak öteki kara denilmesin.Sendika ağaları oluşturulmasın.Üyelerin parasıyla koltuk sefası çekilmesin. Merkezde oturanlar kendini dev aynasında görmesin.
       Herkes işinin gereğini yapsın. Üyelerinin hak ve menfaati doğrultusunda onun meseleleriyle
uğraşsın.Üyeleri istifa ettirip sayısını artıracağına üye olmayan binlerce üyeleri bilinçlendirip üye yapsın. Hükümetlere göre sendikacılık değil bilinçli sendikacılığın önünü açsın.Kendilerine rant ve saltanat oluşturacağına üyelerinin refah seviyesinin artırma peşine düşsün.Düşsün ki gerçek sendikacılığın önü açılsın.
        Doğru anlaşılması dileğiyle,
Selamlar…

                                                                                           Tevfik KARDAŞ
                                                                                            Eğitimci /Yazar
( Ülkemizde Sendikacılık.. başlıklı yazı Tevfik KARDAŞ tarafından 9.08.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.