Gidene Dur Demek Olmaz.

 

     Bir önceki yazımda Türkiye’de  güzel şeyler  oluyor , demiştim.O yazımı okuyanlar bilir. ‘Kim hangi makamda  olursa olsun suç  işleyemez, makamını  devlet ve vatandaşın  aleyhine kullanamaz’ demiştim.TSK komutanları(İstifasını Sunanlar) suç isnat olmuş ve bir örgüt bağlantısı olan subay ve astsubayların bırakılması  ve  terfisini istemiş.Sayın  Başbakan’ımızda haklı olarak bunu kabul etmemiştir.Bunu gerekçe gösterip istifa etmişlerdir.Yolcu yoluna gerek .Suç örgütlerini temize çıkarmak TSK’nin değil Yargı ‘nın işidir.Eğer suçsuzluğuna yargı karar vermişse zaten bırakılır.Yok suçlularsa da bırakın suçlarını  çeksinler.Çeksinler  ki bir daha kurumun için de bu  tür suçlara  meyil  göstermesinler.Eğer TSK  ve diğer kurumlardaki bu derin yapılanma olmasaydı , inanıyorum  ki hiçbir  örgüt ayakta kalmazdı.Hiç bir faili meçhul  olmazdı.Hiçbir insan ötekileştirilmezdi.Türkiye’ de   ne  zaman istikrar ve huzur  kokusu gelmişse bu mihraklar devreye girmiş ve kaos ortamı oluşturulmuştur.Türkiye’yi hem içte hem de dışta zor duruma sokmuşlardır.

     Almanya Yeşiller Partisi Eş başkanı Özdemir;4 komutanın emekliliklerini istemesi ‘Türkiye’de taşlar yerine oturuyor.’.Demokrasilerde son söz generallerde değil ,halkın temsilcileri ve adalet  sistemindedir.’Değerlendirmesi gerçekten taktire şayandır.

 

      Artık devlet içinde devlet olmayacağını bunun derini veya derin olmayanı olamayacağını herkes anlamalı . Herkes  bilmeli.200 yılık bu  yapılanma son şeklini almış, artık cesaretleri ve Kudret pınarları  kurumuş,son kaleleri de yıkıldığı bariz  olarak görülmüştür. Bu yapılanmanın üstüne Sayın  Başbakan’ımız gibi tüm halk ve devlet görevlileri el elle verip  gitmelidir.Sadece TSK ‘daki yandaşları değil tüm  kurum ve kuruluşların içi  temizlenmeli.Suç İşlemiş ve suça iştirak edenler  de   tespit  edilip haklarında yargı karar  vermelidir.

 

   Asker Ocağı peygamber ocağı denilirdi. Bu ocakta herkes kendini güvende hissetmeli.Haklının yanında yer almalı, haksızın karşısında  durmalıdır..İç ve dış mihraklarla uğraşmalı.Devletin  yönetiminden elini çekmelidir.İçini kangrene çevirenleri bulup adalette teslim etmelidir.Demokrasi  ve insan haklarını kavramalı,insanların inanç özgürlüğünü korumalı,mal  ve can güvenliği  için uğraşmalıdır.Asıl  gayesi vatandaşın  refah  ve mutluluğu olmalıdır.Kendi eliyle oluşturduğu olumsuz  ve güvensizlik imajını kısa sürede düzeltmelidir.

   Tüm  kurumlar içine  sızmış,devlet eliyle devlete düşman yetiştirenler,kaos ortamı yaratıp kan dökenler ,örgütlerle işbirliği  yapıp eylemlerle masun halkın kanına girmeye çalışanlar. Size söylüyorum.Eğer  bunlardan  vazgeçerseniz pişman olup suçunuzu  itiraf  edip halkın  önünde hakimlere hesap verirseniz  ,hem  kendinize hem de tüm  halka karşı  son  görevinizi

doğru  dürüst yapmış  olursunuz.Ya  işinizi   olması  gerektiği gibi kanunların verdiği  yetki 

çerçevesin de  yaparsınız.Yada istifa edip,işini doğru  dürüst yapan demokrasi yanlılarına yol verirsiniz.  ‘ Gidene dur demek olmaz’ diyen Sayın Başbakanımızı  da canı gönülden destekliyoruz. Başbakanımız gibi değerli büyüklerimizin bu doğru ve tutarlı davranışları sürdükçe Türkiye büyüyecek ve demokrasi daha da güçlenecektir.

   

 Saygılarımla

Tekrar  buluşmak dileğiyle                                                                      

                                                                                         Tevfik KARDAŞ

 

                                                                                           Eğitimci/Yazar

 

( Gidene Dur Demek Olmaz. başlıklı yazı Tevfik KARDAŞ tarafından 1.08.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.