GÜNAHA  İTEN  ŞEY  ŞEHVET   DUYGUSU...

        Duygulu yürekten gönül dostlarına merhaba. Saygılarımla sizlere konu içeriğini aktarmaya çalışacağım.  Günah bilindiği gibi cennetten kovulan şeytanın insanlara vesveseleriyle oluşturduğu cehennem tuzağıdır. Sevap da şuuruna hakim olan nefsini yenen kulların Allah rızasını kazanmanın mükafatı cennete gidebilmenin çıkış yoludur. Resulün izinde gide bilenlere ne mutlu !.

     Günahın oluşumunda irade hakimiyetini kaybedip nefsine yenik düşmenin
payı da büyüktür. Şehvet duygusuna kapılanların kurtuluşu ibretlik yolu tövbe istiğfardır.  Şuhu içinde yaptığı yanlışlar için Allah'a yalvara bilirsen kardasın.  
Çünkü insan ömrünün sınırlı olduğu bir dünyada işlenen günah ve sevaplar da 
 huzuru mahşerde teraziye konulacaktır. Uhrevi alemde sınırsız ömür vardır.

     Yalancı dünyanın zevklerine aldanmak, şehvetine kanmak  bizleri sınırsız alemde cehennem azabına sürükleyebilir.  İmtihana geldiğimiz dünyada her zaman sorumluluğumuzun bilincinde olmalıyız. Nefsin arzularına, iblis şeytanın isteklerine uyarsak maalesef tarifi bile tüyler ürperten acı işkencelere maruz kalabiliriz.  Günaha iten şeyin şehvet duygularından ibaret olduğunu söylerim.

      Çünkü iblisin ve nefsin aşırı isteği bu konu üzerinde bütünleşiyor. Pekala nedir bu şehvet diyecek olursanız! ... İnsanları tahrik etmek için bazı kişiler hazırlığını sürdürüyor. Örneğin maddi gelirini artırmak için bazı film yapımcıları bir takım yasak görüntülerin oluşumuna sebep oluyorlar. Sanal aleminde ki şehvet görüntüleri büyükten küçüğe her kesimi tehlikeye sürükleyebiliyor.

      Ben bakmıyorum, beni ilgilendirmiyor deseniz de  çocuğunuz teknoloji imkanlarından elbette yararlanmaktadır. Ders programlarının içine bile sızan şehvete sürükleyici reklamlar hayallerinizin altüst olmasına sebep olabiliyor. Çocuklarınız büyüdükçe kontrolü de güçleşebiliyor. Görsel ve yazılı basında ki şehvet içerikli yayınlarda milyonlarca, milyarlarca insanı günaha sokmaktadır.

       Kitabımız Kuranı Kerimin aydınlığında yaşayarak Allah'a kul Resule ümmet olmamız gerekirken, maalesef nefsimizin arzularına, kör şeytanın vesveselerine yenik düşerek sınırsız nimetlerle dolu cennet kapısını kapatıp, her türlü işkencenin bulunduğu cehennemi tercih ediyoruz. Günaha iten şeyin şehvet duygusu olduğunu da şeffafça anlatmanın yararlı olacağını sanıyorum.

    Allah'ın emriyle Peygamberin kavliyle aldığı eşine bir çiçek dahi sunmayan
 bazı eşler şehvet duygusuna kapılarak kimliği lekeli kişilere bir anlık zevk uğruna servetini harcayabiliyor. Oysa bedava olan senin namahremin bin bir umutla yolunu gözlerken iradene yenik düşerek yaptığın yanlışlar yetmez gibi eve geç vakitte dönüşünde de eşine yapmış olduğun saygısızlıklar yuvanın yıkılmasına neden olabiliyor. Sabırlı eşler de zamanla mecburen ayrılıyorlar.

      Aile sırlarının dışarı yansıması sorunu daha da çıkmaza sürükleyebiliyor. Şehvet şiirimle, yansıtma şiirimde yanlışları dile getirmeye çalışıyorum. Her insanoğlunun sevabı kazanıp amel defterini zenginleştirmesini diliyorum. Kul olmanın, cennetlik olmanın yolu da  buna odaklıdır. Şehvet duygusuna kapılıp günaha itilenlerin halleri nice olur. Allah bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızı affetsin, cennetine kabul etsin. Hoşça kalınız, dostça kalınız.

*****   ŞEHVET    ******

Sevip sevilmenin adabı belli,
Aldığı yirmi beş, kendisi elli,
Tahrikte saçıyor elbette yollu,
Günaha iten şey şehvet duygusu.

Paraya, pullara  aldanan çoktur,
Haramı tadan da dürüstlük yoktur,
Hesaba çekecek Yaratan Haktır,
Günaha iten şey şehvet duygusu.

Nefsi döndürüyor şeytan çarkında,
Anlaşma sağlanır zina parkında,
Yaşlısı, gencide bunun farkında,
Günaha iten şey şehvet duygusu.

İnancı zedeler  iftira, zanlar,
Suçunu bilenler elbette anlar,
İhanetle artar hüzünler, gamlar,
Günaha iten şey şehvet duygusu.

Cemali gösterip seni de tavlar,
Zekiyim desende gafilce avlar,
Şebeke kuranlar hapsi de boylar,
Günaha iten şey şehvet duygusu.

*****  YANSITMA  *****

Dırdıra, vır vıra yıllarca sustum,
Damarıma bastın kinimi kustum,
Hazmetmek zorlaştı giderken düştüm,
Nefretimi  dışa  yansıtıyorsun.

Önemli konuda geçilmez dalga,
Sırtıma bir yüksün, önümde gölge,
Beni cahil sandın, sen oldun bilge,
Nefretimi  dışa  yansıtıyorsun.
 
Pencere açıktır, kapı kitlemez,
Dert dolu kişiye sorun yüklemez,
Görgüsü zayıf dan  bilgi beklenmez,
Nefretimi  dışa  yansıtıyorsun.

Gerek görmemiştim önce seçime,
Leke düşürürsün huzur, geçime,
Ailem beğendi attım içime,
Nefretimi  dışa  yansıtıyorsun.

Merhem olsam bile çıban, ağrına,
Zeki de üzüldü senin tavrına,
Karışmak istemem yassı, sivri ne,
Nefretimi  dışa  yansıtıyorsun.
 
Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Günaha İten Şey Şehvet Duygusu ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 14.09.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu