KAİNATIN  SAHİBİ  YÜCE  ALLAHTIR...

     Duygulu yürekten selam sizlere. Dünyaya bizlerin insan olarak gelmemize 
 vesile olan, her şeyi yoktan var eden Yaratan  Rabbımıza sınırsız şükürler olsun. Biz insanoğlunu Meleklerden bile üstün gördüğüne göre demek ki bilmemiz, uygulamamız gereken çok şeyler var. İmtihan dünyasının zevklerine aldanmadan şuhu içinde inancımızın gereği ibadetlerimizi yapmamız gerekir.

    Dünyayı çok sevmek bizlere uhrevi alemi unutturur.  Her iki alemi de eşit görmesek bile atalarımızın dediği gibi: (Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi de ahiret için.)     Cümlesini hatırımızdan çıkarmamamız gerekir. Dünya tarihini incelediğimiz zaman nice değerli şahsiyetlerin dünya için neler yaptıklarını, bazı zalimlerin de gereksiz yere kanlar akıttığını okuruz.

    Geçmişte nasıl adaletsizler yapıldıysa, maalesef  aynı durumlar bu günler içinde yaşanmaktadır.  Dünyanın jandarmalığına soyunan süper güçlerin Müslüman kanı akıtmaktan başka gayretleri yok. Haşa dünyanın sahibi tek biziz diyenlerin bile şimdi kemiklerine bile ulaşabilmek mümkün değildir. Dünyanın kaderini değiştirecek saygı ve sevginin yok oluşu bizi üzmektedir.

     Yaradılış gayesini bilmeyen kafirlerin, gafillerin ülke sınırlarını değiştirip, huzuru kaçırmak için ajanlarıyla aralıksız diyalog içindeler. Her ülke içerisinde mutlaka hainlik yapanlar oluyor. Bu tarifi imkansızların yaptıkları kötülükler en yakınlarını üzdüğü gibi, gurbettekilerin, uzaktakilerin de huzurunu kaçırıyor. Her ülke kendi sembollerine sahip çıkmaya çalışsa da  sizi çekemeyen dış güçlerin ağırlığıyla sınırsız hatalar  yapılmakta, huzurumuz kaçırılmaktadır.

     Sözde Müslüman görünen ülkeler Özde Müslüman olmadıkça, birlik, dirlik sağlanmadıkça, birbirlerine maddi ve manevi destek yapılmadıkça komşu ülkelerde yayılmaya başlayan akan kan içinde sorumluların boğulmaları an meselesidir. Her şeyin sahibi yüce Allah'ın  sabrını da taşırmamak gerekir. Benlik duygularına esir düşenler yarınlar da hiç olarak bile anılmayacaktır.

     Aile miras paylaşımında bile hileye kaçarak haksızlık yapanlar, her şeyin kendisinin olduğunu sananlar vadesi yettiğinde bir kefenden başka bir şey götüremeyecekler. Bir metrekarelik paylaşım hatası yüzünden silahlar ateş alıyor dünyalık miras uğruna nice canlar telef oluyor.  Kul hakkını bilmeyenler helalleşmeyi düşünmeyenler huzuru mahşerde hesaptan kurtulamazlar.

      Malıyla, mülküyle, servetiyle övünüp, fakiri, yoksulu, yetimi, öksüzü, bazı insanları hiçe sayarak yaşayanların akıbetleri nice olur. Bu gün senin olan  varlık yarın olmayabilir. Her  şeyin sahibi yüce Allah vermiş olduğu emaneti geri alabilir.  Peygamberlerin, alimlerin, sahabelerin, yaşadıklarından ibretler almak lazım. Kitabımız Kuranı kerimin aydınlığından her iki alem görülüyor. Kainatın gerçek sahibine sınırsız zikrederek, şükrederek dualar etmeliyiz.

     Komşu ülkelerde akan kanın durması en büyük arzumuzdur. Bu dünya yaşadıkça hepimizin. İnsanca yaşamayı bilmeyenler ülkelerini karıştıranlar er yada geç adaletin pençesinden kurtulamayacaklar. Ayrıca huzuru mahşerde de hesaba çekileceklerdir. Allah tüm Müslümanların yardımcısı olsun. Sahipli ve diğer daha neler var şiirlerimde de bazı anlatamadıkları mı özetleyerek paylaşıma sunmaya çalışıyorum. Hoşça kalınız, dostça kalınız. 

*****   SAHİPLİ   *****

Yer kavgası yapan yanılmaktadır,
Kanunende suçlu sayılmaktadır,
Haberler basından duyulmaktadır,
Her yerin sahibi yüce Allahtır.

Ruhunu sarsıyor yokluk ve darlık,
Gerekli oluyor dünyada varlık,
Başta önemlisi elbette sağlık,
Gani sini sunan yüce  Allahtır.

Mal, mülkü çoğaltmak hırsa itiyor,
Sabır takınırsak ocak tütüyor,
Arazi kavgası  kanlı bitiyor,
Bir baki kalacak yüce Allahtır.

Uhrevi alemle, kainat onun,
Yine ona dönmek olacak sonun,
Yeter ki tam olsun inancın, dinin,
Hesaba çekecek yüce Allahtır.

Gıdanın yanında hava ve suyun,
Dünyalık yaşantı bir rüya, oyun,
Zeki şiiriyle yapıyor yayın,
Aklının sahibi yüce Allahtır.

*****  DAHA  NELER VAR! *****

Fitneyi, ajanı dolduruyorlar,
Kardeşi, kardeşe vurduruyorlar,
Hainlere devler kurduruyorlar,
Ülkesine yabancı olanlar var.

Aydınlar, alimler dinlenmez oldu,
Şeytani fikirler beyine doldu,
Nefisler kudurdu, vahşeti saldı,
Dış güçlerin emrinde kalanlar var.

Saygı, sevgi bitmiş itibar kayıp,
Çirkeflik sergiler ortada ayıp,
Yatak odasını sanaldan yayıp,
İman zayıf gaflete dalanlar var.

Zararlı maddeler yararlı sanki,
Zamansız ölümler yapıyor yankı,
Ağzı, yüzü, sözü  bozuk inan ki,
Çevresine pis koku salanlar var.

Hayırlı kazancı dolandırırlar,
Vermeyip gözümü sulandırırlar,
Çaresiz bırakıp dillendirirler,
Zekinin de ahını alanlar var.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Kainatın Sahibi Yüce Allahtır... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 8/17/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.