RECEP  AYINA GİRERKEN...

          Selamünaleyküm  gönül dostlarım, paylaşımlara ortak olan duyarlı insanlar. Saygılar, sevgiler sunarak konu başlığı olan üç ayların başlangıcı Recep ayına  girerken hazırlık içinde olmamızı hatırlatmaya çalışacağım. Yaradana sınırsız şükretmeliyiz. Çünkü bilerek veya bilmeyerek işlemiş olduğumuz günahların affı için biz aciz kullarına çok fırsatlar vermektedir. 

     Recebe bir kaç gün öncesi oruç tutabilmek sınırsız sevapları beraberinde getirir. Hacet namazı, tespih, vakit namazlarını ihmal emmemek gerekir. Abdestli olmak bizleri bir çok kötülükten uzaklaştırır. Recep ayı bilindiği gibi Yaradanın ayıdır. Bizleri yoktan var edenin rızasını kazanabilmek, verdiği nimetlerinden yararlanmak için mesajını almamız gerekiyor.

      Alnını secdeye koymadan, farzlarını yerine getirmeden Kuranını okumadan, Peygamber efendimizin sünnetlerine uymadan nasıl rızasını alabiliriz ki! .  Elimize, dilimize,.....mize hakim olmazsak şuurumuzu
nefsin arzularına yönlendirirsek, şeytana uyarsak günah torbasına döneriz.
Recep ayına girerken aynaya bakalım.  Bu güne kadar Allah için ne yaptın diye nefsimizle sohbet edelim. Günahımızı, sevabı mızı bir tartalım.

       İşlemiş olduğumuz günahlardan dolayı tövbe istiğfar yapalım. Allah için ağlayanların gözyaşları misliyle mükafat olarak geri döner. Dünya menfaati
basit  konular da gözyaşı döküyoruz. Uhrevi alem için yeterince hazırlığımız
yok. Mübarek üç ayların başlangıcı Recep ayı bizim için bir fırsattır. Sadece bu ayda değil yılın üç yüz atmış beş günü, yirmi dört saatinde Allah'a şükredip
kulluk görevimizi yerine getirmeliyiz. 

      Kul hakkı konularının üzerinde titizlikle duralım. Bizler bilerek veya bilmeyerek başkaları hakkında bilinçsiz konuşursak bunun vebalini taşımak ağır olur. Haksız bildiğin ya haklı çıkarsa, haklı bildiğin ya haksız çıkarsa! .
Her düşünceye evrensel yaklaşmalı. Kul hakkını üzerimize aldığımız zaman  mağdur olan kişi affetmediği sürece huzuru mahşerde hesaba çekilirsiniz.

Dünyada yaşarken helalleşebilmek bence en güzeli. Borcumuz varsa rıza niteliğinde ödeyelim, alacağımız  varda da üç kere hatırlatalım. Belki dalgın unutkan olabilir. Önemsiz alacaklarında üzerine pek düşmeye gerek yok. Ödeme imkanı olsaydı özerdi. Ama bazıları var ki! .. gereksiz harcamalar yaprak bütçesini açıyor hata sağlı zararlı maddelere de harcayabiliyor.

     Bu yönde hata yapanları uyarıp aklını erdirip işlediği günahları için tövbe etmesini sağlarsak bu ayın hürmetine bizlerde sevap kazanmış oluruz. Recep bizleri yoktan var eden Allah'ın ayı olduğunu da  hatırlatalım. Mübarek üç aylar içerisinde öyle çok hikmeti ilahiler ver ki! .. anlatmaya kalkarsak yinede yetersiz kalırız. Önemli olan her güzel günü değerlendirebilmektir.

     Çok şükür Türkiye de, halkının yüzde doksan beşi inançlı ülkede yaşıyoruz. Regaibi  kandili de içinde barındıran Recep ayın da tüm günahlarımızdan sıyrılarak  dürüstçe yaşamaya devam edelim.  Büyüklerimizin gönüllerini, duasını  alalım, küçüklerimizi sevelim. Nice mübarek aylara sağlıklı, ulaşmak ümidi ile  Allah'a emanet olunuz.

*  A F F E T S İ N   *

Zan altın da kalıp gıybet yapmayın,
Kuranı uygulan puta tapmayın,
Resulün izinden asla kopmayın,
Onun günahını Allah affetsin.

Önüne gelene kızar,saldırır,
Öfkesi çirkindir, yumruk kaldırır,
Çenesi kuvvetli bizi yıldırır,
Bunun günahını  Allah affetsin.

Ağzın da sigara, elin de şişe,
Zehirli madde de arıyor neşe,
Rahatsızlık verir bacı,kardeşe,
Şunun günahını Allah affetsin.

Yaptığın kötülük elin de destan,
Darbeler yemişsin eşten ve dosttan,
Yaşarken bir özür dile herkesten,
Senin günahını Allah affetsin.

Zeki hacı oldu değmesin nazar,
Dini yaşasa da aşkını yazar,
Şeytanlar peşinde,nefsi de azar,
Benim günahımı Allah affetsin.

*  A Ğ L A   *

Yürekten coşkuyla inanç kükresin,
Kalbi nurlandırsın, iman yüklesin,
Sorgu melekleri amel beklesin,
Zikirle, şükürle çağla malıyız.

Temizlik imandan kurala uyun,
Kolları sıvayın, ayağı soyun,
Üç kere yıkayın, mesh ister boyun,
Abdestle vücudu yağla malıyız.

Sadaka,fitreyi unutmayınız,
Kırkta bir zekatı yanıltmayınız,
Komşu, akrabayı darılmayınız,
Muhtaca yardımlar sağlamalıyız.

Kıyamda dururken Kabe yönümüz,
Hesaba çekilir elbet dünümüz,
Beş vakit namazla karlı  günümüz,
Tekbirle elleri bağlamalıyız.

Kusurları tövbe siler, süpürür,
Şeytana uyanlar  günah götürür,
Zeki olmayanı nefsi bitirir,
Secdeye kapanıp  ağlamalıyız.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Recep Ayına Girerken ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 5/13/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu