18 -  Mart  ŞEHİTLER  GÜNÜNÜ  ANARKEN...    
             TÜM ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUZ

       Selamünaleyküm gönül dostlarım. Saygılar, sevgiler, sabırlar ileterek tüm şehirlerimizi rahmetle anarken, mekanları cennet olsun diyorum. Allah şehit yakınlarına sınırsız sabırlar versin. Uhrevi alemde rahat etmeyi, cehennem azabından kurtulup cenneti alada baki kalmayı düşünenler şehit olmayı arzu ederler. Çünkü şehitliğin de mertebeleri vardır. Allah yolundakiler ilk baştadır.

  KKTC yavru vatan Kıbrıs'la ilgili şiir kitabımı hazırlarken: O dönemin Cumhur Başkanıyla ve Başbakanıyla, halkla ilişkiler müdürüyle görüşüp gerekli bilgi ve Merhum Rauf Denktaşın imzalı resmini aldıktan sonra şehitliklerimizi de ziyaret etmeye çalıştım. Yavru vatanın düşmanlardan kurtulması pek de kolay olmamış, uğruna akıtılan şehit kanları tüm Kıbrıs toprağını kırmızıya boyar.

    Ülkemizin bir çok bölgesinde şehitliklerin bulunduğu gibi bazı ülkelerde de 
Türk şehitlikleri bulunmaktadır. Türk dünyasının şimdiye kadar vatan uğruna, millet uğruna, bayrak uğruna vermiş olduğu şehitler yaşamış olsaydı dünya nüfusunun dörtte birine sahip olurdu. Bizler bu topraklar üzerinde özgürce yaşıyorsan... Tüm şehitlerimizi, rahmetle, minnet duygularımızla anmalıyız.

     Din uğruna, vatan uğruna, bayrak, sancak, millet uğruna ölen şehitlerimizi hatırına getirmeyip dua etmeyenler nankörlüğü benimseyenler safına girerler. Bizleri yoktan var eden yüce Allah'ım  sunduğu sayısız gıdalarla yaşattığı gibi gözlerimizi gece kapayıp vücudumuzu istirahate çekiyor. Rüya alemlerine daldırıp farklı dünyalarda eğlendirip gönlümüzü hoş tutmaya çalışıyor.

     İstese sabah uyandırmayabilir. Uhrevi aleme çocuk ve genç, olgun yaşta gönderir. Allah'ın izniyle gözlerimizi açtığımız zaman öncelikle Yaradanımıza zikredip, şükretmeliyiz. Abdestimizi alıp ibadetimizi yaptıktan sonra Türkçe veya Arapça Kuran okuyarak yurt içi,  yurt dışında ki tüm şehitlerimizi bilinen dualarla anmalıyız. Mümkün mertebe şehitliklerin içinde de okumalıyız.

    Bundan sonra ki yazımda ziyaret ettiğim şehitlikleri paylaşmayı umuyorum. Çünkü ziyaret edilmesi gereken o kadar çok şehitlikler var ki inanın her biri yüreklerimizi burktuğu, gözyaşlarımızı akıttığı gibi aynı zamanda göğsümüzü kabartmaktadır. Vatan, millet, din, bayrak sevdalıları olmasaydı acaba bizler bugün gönlümüzce bu topraklar üzerinde özgürlüğümüzü tadabilir miydik ? .

    Pekala neden şehitlerimizi dua edip anmayalım ki? . Farklı diller, ırklar bile
 ülkesi için çarpışanları hatırlamaktadır, binlerce kilometre uzak yollardan gelmektedir. Onlar cephede savaşsa da İslam inancı olmadıkça şehitlik makama yükselme şanslarının zayıf olduğu kitabımız KURAN da bildiriliyor. Ne mutlu ki bize kutsal topraklar üzerindeyiz, Allah'a olan inançla yaşıyoruz.

     Peygamber efendimizin de veda hutbesine uydukça daha da mutluyuz. Dinimizin yaygınlaşmasında kaybettiğimiz İslam şehitlerimizi de unutulamaz. Dumlupınar, Çanakkale, Ece Abat  şehitlerimizi hatırımızdan çıkarmayalım. Rus savaşında cepheye iklim şartlarına bile aldırmadan ulaşmaya çalışan, ancak talihsizlik yüzünden donarak şehit düşen Sarıkamış şehitlerimizi de bu vesileyle tekrar tekrar dualarımızla analım. İzmir şehitlerimizi de unutmayalım.

    18 - Mart şehitler günü anma programlarına iştirak edelim. Orada bulunan şehitlerimizi dualarımızla anarken, şehit yakınlarına da sabırlar dileyelim. Çanakkale Geçilmez yazısını altın harflerle yazılmasına vesile olan ülkemizin kurtarıcısı MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve kahraman askerlerini her daim dualarımızla analım. O tarihlerde yüz binlerce şehit verdik sınırsız sayı da da gazilerimiz vardı bu gün itibariyle bir çoğu hakkın rahmetine kavuşmuştur.
Allah tüm şehitlerimize dua edenlerden razı olsun. Hoşça ve dostça kalınız.

*****  DUA  ET   AN   *****

Bu vatan uğruna savaşanları,
Cephane taşıyıp, çalışanları,
Cenneti Ala da buluşanları,
Şehitlerimizi anmamız gerek.

Bir karış toprakta kan izleri var,
Allah Allah nida gür sözleri var,
Kahramanların da nur yüzleri var,
Şehitlerimizi anmamız gerek.

Her sabah kalkınca Yasin okuyun,
Zikredin, şükredin mekik dokuyun,
Hatimler inerek  duayı koyun,
Şehitlerimizi anmamız gerek.

Gazilerde buna iştirak eder,
Çağırdığınız da cepheye gider,
Bayrağını seven diyeti  öder,
Şehitlerimizi anmamız gerek.

Onların ruhları şad olmalıdır,
İlahi güç ile nur dolmalıdır,
Zekiyim diyenler cüz almalıdır,
Şehitlerimizi anmamız gerek.

*** MUHSİN  BEY  ŞEHİT ***

İl, ilçe, köyleri dolaşıyordu,
Helikopter ile ulaşıyordu,
Büyük Birlik Parti gelişiyordu,
Yazıcı oğlumuz miting şehidi.

Vatan sevdalısı en güzel lider,
Basın camiası peşinden gider,
Bayrağı uğruna canını adar,
Yazıcı oğlumuz miting şehidi.

Kahramanmaraş da vedalaşmıştı,
Karlı kış gününde dağlar aşmıştı,
Bulut, sis içinde gözden kaçmıştı,
Yazıcı oğlumuz miting şehidi.

İsmail Güneş de onun izinde,
Ortağı sayılır neşe, hüzünde,
Donlar oluşturdu, tufan yüzünde,
Yazıcı oğlumuz miting şehidi.

Havada uçmuştu üç, beş arkadaş,
İklime yenildi yapsa da savaş,
Zeki gözlerinden akıtıyor yaş,
Yazıcı oğlumuz miting şehidi.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM  il temsilcisi.
( 18 - Mart Şehitler Gününü Anarken ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 17.03.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu