Çanakkale'm için oturup bir şiir yazayım dedim. Önce sayfaları bir gezdim. Okudukça bırakamaz oldu gözlerim. Yazı dostların arasında öyle yanmış yürekler gördüm ki içimden derin bir AAHH çektim. Sonra aldı beni bir düşünce..

Beynimin içinde fırtınalar kopuyor. Kendi kendime kahrediyor.Aklıma yazacak tek bir kelime gelmiyor. Zaten kalmamış ki. Yazan yazmış yazacaklarını. Yine yazıların arasında kayboldum.

Ey yarab ne güzelsin. Halen o günkü mahşeri yaşayan yürekler varken bana hiç bir şey olmaz. Ne güzel değil mi ? Bir gün de olsa hepimiz Çanakkale olduk. Yurdun dört bir yanından akın akın sel olduk. Hüzünlendik, ağladık ve sonunda gururlandık.

Varmıydı aramızda ayrı gayrı. Demek ki bir olunuyormuş. İçimden öyle bir geçti keşke her gün Çanakkale olsa. Bütün gazeteler Çanakkale'yi yazsa. Bütün televizyonlar kınalı kuzuları gösterse.

Aydın'lı, Balıkesir'li, Erzurum'lu, Diyarbekir Trabzon'lusu
Hepsi yanyana yatıyor kuzu kuzu
Onların yüzü suyu hürmetine
Biliyorum vardır yüreğinizde vatan savdası, Allah korkusu

Biliyorum benim vatanımın tüm yurttaşları.Çanakkale'm aşkına. Burada son noktayı vuralım. Bir daha kardeş kardeşi vurmasın. Silahları atalım. Birbirimize sarılalım. Yok başka çaremiz. Buna mecburuz.

Başkaları bu destanları anlamaz. Böyle destanları Türk'ten başkası yazamaz. Ben görüyorum dünya bize imreniyor. Ama biz kendi kıymetimizi bilemiyoruz. Kıymetimizi bilelim. Birbirimize değer verelim.

Gözümü yumdum bağrımı açtım
Gözü kapalı gel her şeyine varım
Bundan böyle dökülmesin gözyaşım
Yüreğini yüreğime ver akmasın kanım
Bir gün değil her gün Çanakkale olalım


19.03.2010
( 145- Çanakkale Olalım başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 19.03.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.