Türk'ler ve Anadolu üzerine oynanan oyunları nasıl anlamalıyız. Nasıl çözmeliyiz. Neler yapmamız lazım.

Aslında çok basit. Bu konuyu değerli tarihçi proförsörlere bırakıp, medyanın bütün kanallarında program yapmalarına olanak sağlayacak meclisten bir tasarı geçirmek lazım. Tüm okullarımızda tarih ve din derslerinin mecburi kılınması gerektiğini düşünüyorum.

Neden böyle düşünüyorum. Bu iki konu devlet tarafından kontrol altına alınması gerekmektedir. Önüne gelen cemaatlar kurarak dinimizi siyasi alet haline getirdiler. Dinin siyasette işi yok. Din insan ile yaradanı arasında özel bir ruhi durum olarak algılamamız gerekmektedir.

Ülkemizde bakıyorsun seçimden seçime partililer ansızın cemaatçi oluyorlar. Aynen doğu illerimizde ki Aşiretlik sisteminde olduğu gibi. Ağa ne derse o olur. Bir de son zamanlarda terör örgütünün silah zoruyla baskıların arttığı ortamda ne kadar sağlıklı seçim olabilir.

İnsanların düşüncelerinin mahkum olduğu bu ülkede, seçim sisteminin çok yalnış olduğu bir durum karşısında meclise ne denli bilgili ve sevilen insanların milletvekili olarak meclise gidemeyeceği aşikardır.

Kendi partisi içinde demokrasiyi yerleştirmeyen, partileri bir şirketi yönetme anlayışı içine girdikleri takdirde bilgili insanları kaybetmeye mahkum oluruz. İşte bunun içindir ki ülkemizin sorunlarını çözmekte zorlanıyoruz. Bu tür insanları da ikna etmek çok zordur. Körü körüne liderler ne derse o yapılır anlayışı içinde olduğumuz sürece demokrasi'den söz etmek yalnış olur.

Çoğumuz hatırlarız belki de. Yıllar önce Dokdorun biri ortaya çıkıyor. İlik tedavisi hususunda Türk milletinden yardım isteniyor. Millet sıraya girer ve binlerce insanların kanlarının ölçümü yapılır. Bu ölçümün esas amacı ne idi ? Türk'ün DNA'sını öğrenmek.

Ortaya ilginç veriler çıkmış. Türk milletine en yakın milletin İtalyanların olduğu, yani İtalyanların Türk olabileceği tezini ortaya atmaya çalışılıyor. Aslında son zamanlarda başka milletler de Türk asıllı olduklarını söylemektedir. Bunlar ne kadar doğru. Yapılmak istenen nedir ? Böyle giderse bütün dünya Türk'leşecek.

DNA sını öğrendiğiniz millete değişik uygulamalar yapılabilir. Top yekun hastalık yayabilirsiniz.

Ya da sanal bir dedikodu ile kuş gribi, domuz gribi yaratabilir, ilaç sektöründe büyük bir vurgun yapabilirsin. Mart ayına geldik ne oldu domuz gribine. Her zaman olduğu gibi boş çıktı. Tavuk gribinde birileri köşeyi döndüğü gibi, bu olayda da dünya ilaç ithal edildi. Bu ilaçlar ne oldu. Millet sokaklarda bunları soruyor.

Artık bu tür oyunları göremeyecek kadar kör değiliz. İnanın millette her şeyin farkında da en kötüsü ne biliyormusunuz. Koskoca ülkede seçecek insan yok ki kime oy verelim endişesi var. Milletin kafası allak bullak olmuş. Vay Türk Milletinin haline.


08.03.2010



( 132- Oynanan Oyunu Çözmek başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 8.03.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.