B.




Daha yazıma başlarken cevabını vereyim “ Özü ile sözü bir olan şairi seviyorum . “

Şiir bir musikidir . Şiir , duyguların sel olup coştuğu , gönül pınarlarının göz yaşına dönüştüğü bir anlatım biçimidir .

“Ben sanatkar değilim , sanatçılık taslamam . Benim en büyük hünerim şiirlerimdeki samimiyettir “ diyor şair .

“Sözlerim odun gibi olsa da doğru olsun tek “ demiş beğendiğim şair .
Gençlik dönemine ait on bin beyiti imha ettiği söylenir .

“ O kadar çok edip var ki kimi görsen şair .. Yalnız şiirine konu iki şeyden biridir . Koca millet edebiyatı ya oğlan , ya karı . Belden yukarı çıkmamış henüz duyguları “ diyerek yakınır .

“ Ağlarım ağlatamam , hissederim söyleyemem . Dili yok kalbimin ondan ne kadar bizarım ( rahatsızım ) “ deyiverir .

Çanakkale’den zafer müjdesi geldiğinde Arabistan çöllerindeki ıssız bir tren istasyonunun arkasındaki hurmalığa çekilip sabaha kadar binlerce kilometre uzaktaki o kanlı cephedeki cehennemi manzarada şehit ve gazilerle yaşayarak göz yaşlarıyla şiir yazan şairi seviyorum .

“ Viranelerin yasçısı baykuşlara döndüm . Gördüm de hazanında bu cennet gibi yurdu . Gül devrini bilseydim onun bülbül olurdum . Ya Rab beni evvel getireydin ne olurdu “ diye hayıflanan şairi beğenirim .

Sırtında bir paltosu bile yokken arkadaşından ödünç aldığı muşambayı giyen , asker karavanasından çorba içen , bir dergahta kuru bir şilte üstünde yatarken gece uyanıp elindeki sabit kalemle kağıt bulamayıp duvara “ Ben ezelden beridir hür yaşadım ,hür yaşarım . Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım, kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım . “ diye yazıp sabah namazına kalktığında kimse görmesin diye usulca çakısıyla kazıyan şairi severim .

Ödül veriliyor diye yarışmaya katılmayan , sonra ikna edilip bağımsızlık türküsü yazan , ödül olarak verilen serveti fakirlere bağışlayan , sonra en yakın arkadaşının “ Paranın birazını alıp sırtına bir palto alsaydın “ diye kendisine takılması karşısında ona darılan ve iki ay konuşmayan şairi severim .

“ Canı, cananı , bütün varımı alsa da Hüda , Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda ( ayrı ) diyen ama bağımsızlıktan sonra peşine sivil polis takılan , “Aileni sıkıntı içinde bırakıp da neden yurdundan gidiyorsun ? “ diyen arkadaşına “ Bir vatan haini gibi takip edilmek ağırıma gidiyor “ diyen şairi severim .

Firavunların anıt mezarlarına bakıp “ Evet , bütün insanların bekadır emeli ama bunu ne taştan , ne leşten istemeli “ diyen şairi seviyorum .

Bir milletin bağımsızlık bildirisi olan şiiri Meclis’te alkışlar arasında kabul edilirken , en arka sırada oturup eğilmiş , sonra utanıp sessizce kaybolan “ Rahmetle anılmak ebediyet budur amma ; Sessiz yaşadım kim beni nerden bilecektir .” diyen şairi beğeniyorum .

Çünkü o , şairlikten de öte güzel bir insandı .
( En Çok Hangi Şairi Beğeniyorsunuz ? başlıklı yazı A.Müfit KUTLU tarafından 12.10.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.