Ayrıldık.
 
Kanın damardan sızması gibi, canın tenden sıyrılması gibi ayrıldık.
 
Onda kayıtsız bir kaybolma tutkusu; bende kaybolanın bir daha bulunamayacağı korkusu... Aramızdaki uçurumu böylece derinleştirmiş olmalı ki, tutkuyla korku arası bir boşluk mesafe girdi aramıza.
 
Çok sert adımlarla, ismini topuklarıyla yere kaydedercesine gitmişti giden. Öylesine kararlı! Ayrılığın bu kadar çaba sarf edilmeyi gerektirdiğini bilmezdim, onda gördüm. Ayrılmak için azimli olacaksın, elinden geleni yapacaksın ki; sevsen dahi bırakıp gidebilesin.
 
Özgürlüğe takma kanatlarla havalanmışken, sahi yüreğimde tutsak mıydı diyorum ardından; bu ne hevessiz gidiştir...Hevessizse neden gidiştir?
 
Kaybolmanın cazibesi kendine doğru bir çekimle koparırken gidecek olanı kalacak olandan; iki yönlü bir karmaşadır yaşanan.
 
Kalan kendi yargılarıyla suçlu aramaksızın bir anlam yüklemeye çabalarken gidenenin gidişine; gidenin gitmek için gösterdiği çabayı göstermemiş olmalı ki bir türlü anlam yükleyemez ayrılığa. Ve yüklenmemiş bir anlam kalınca kalanın elinde, artık tek açık öğesi yüklem olan ve gizli bir 'biz' tarafından paylaşılan bir cümlenin gerçekliğidir esas olan; ayrıldık.
 
Değil mi ki, biz aşka dair bütün hukuk kaidelerini ihlal etmişiz. Hiçbir ceza felsefesinin mantık şemasına uymaz; bir suçsuzluğun cezalandırılması... Ayrılık, aşkın anayasasına göre bir cezaysa ve tek kişi karar verse dahi iki taraflı çekiliyorsa bu ceza; muhakkak ortak bir suç bulmak lazım! Bir masumiyetin cezasını çektik; kalbin hukukunu çiğneyerek...
 
Fezlekelere suç-ceza dengesini tutturamadığından tutarsız ifadelerle işlenen ve sonuna 'yaşanmaya değmezmiş' mührü vurulan ucuz sevdalarla dolu ayrılıklar arşivi...
 
Sanığın yüzüne karşı okunmayalıydı suçu; itiraz hakkımı kullanıyorum sayın hakim...
 
Kalem kırılır, kitap kapanır.
 
Kalan; yani sanık olan kendi yalnızlığının hapishanesinde bir sigara yakar; giden; yani hakim olan kendi yalnızlığına gitmiştir ancak, her nefeste yanar.
 
( Hukuki Aşk başlıklı yazı Mümin Munis tarafından 5.12.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.