1 Gelişlere Çapraz Yazılan Satırlar

Sevgilim.

 

Susarak anlatılanların yazıya durduğu yerde duruyorum. Uçurum kenarını anımsatan bir bilinci vardır ki kelimelerin, seni bulup bulup kaybetmelerden ibaret hikâyelerin düştüğü şehirlere benzer. Şehrin en suskun olduğu saatte, akreple yelkovan arasına sıkışıp kalmış bir gecenin son üçte birinde. Tut ki uçurum kenarı bir suskunluğa durmuş dudaklarım. Yenilenen hikâyelerin, hiç bitmeyen hikâyelerin sağırlığına haykırıyorum ismini. Duyuyor musun?

 

Sende sözün yorgunluğu, bende yazının suskunluğu…

 

Gökte yazılan muhakkak yaşanacaktır sevgilim. Yerde yaşanan muhakkak yazılacaktır, suskunluğun yazıya durduğu yerde. İmkânı kıt bir aşkın garipliği henüz üzerindeyken. Yaşananlara farklı kelimelerde anlamlar bulmaya çabalarken. Hani her şeyi anlayıp da anlamak istememek gayretiyle anlamazlıktan geliyorken. Ve anlamazlıktan gelmek anladığından hiçbir şeyi eksiltmiyorken. Gökte yazılan her neyse elbet yerde yaşanacaktır. Ve yaşananların üzerine gece gelip çökünce, eksiksiz bir tevekkülle muhakkak yazılacaktır.

 

Sen bir deniz kıyısı, ben bozkır ortası…

 

Sen bir şehri yüzüne benzetmek için durmadan yenilenen kelimeler türetmek ne demek bilir misin? Uğradığın şehirlerde öylesine kararsız, uluorta kalıvermek ne demek… Dokunma sevgilim. Dervişlik damarım tutar. Sen buğusu zehir bir trenin pencerelerinden bakarken, bozkır düzlüğünün ortasında tek bir ağaç görürsen; anla ki işte o benim. Şehri yüzüne benzetememenin mahcupluğuyla, toprak üzeri bir yalnızlıkla kalakalmışım öyle ayakta.

 

Seninle bir güneş aynası, benimle gece yarısı…

 

Sen şimdi bu yazılanları okurken kendi dalgınlığın içinde, yaşananları olduğundan farklı bir renkle hatırlayacaksın belki de. Her şey o kadar da siyah beyaz değil aslında. Çok uzaktan gelmişim, üzerimde bir yol yorgunluğu. Seni bulup bulup kaybetmenin hikâyesini kaç zaman sonra anlayabildim. Doğrudur, seni her defasında bulmak için kaybettiğim. Dokunma sevgilim. Bağışlanacak tarafı olmayan kelimeleri, Esirgeyen ve bağışlayanın adıyla bir kere olsun bağışlasan.

 

Evet geldim. Yeni geldim üstelik. Üzerimde hala yol yorgunluğu. Gecenin akreple yelkovan arasına sıkıştığı bir saatte geldim. Bozkır ıssızlığından deniz kıyısına doğru… Bu şehir ki yüzüne en benzeyen şehirdir gördüklerim içinde; besbelli yüzün bu şehrin içinde.

 

Vazgeçtim bütün yüzlerde yüzünü aramak hünerinden. Ben geldim sevgilim. Eksiksiz bir tevekkülle.

 

Elimde bir buket derviş çiçeği… Seversin, bilirim. Ben geldim sevgilim.

 

Başta yazılacağı hep sona saklıyorsam, yazılan her neyse onun yaşanacağına olan imanımdandır.

 

Merhaba Sevgilim.

( Gelişlere Çapraz Yazılan Satırlar başlıklı yazı Mümin Munis tarafından 13.05.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.