RÜYADAKİ GERÇEK


Mine`nin kendisini asmış bir halde görünce, dayanamayan Feraye ve Nurdanur hanım şok geçirmişlerdir. Üst üste gelişen olaylar sebebiyle büyük bir bir kriz geçiren Nurdanur hanım, olay yerinde hayatını kaybetmiştir. Feraye hanım, Mine ve Nurdanur hanımı acil hastane`ye kaldırmıştır. Hastane`ye vardığında derhal müdahale edilmesi için aldığı nefesle, verdiği nefes arasındaki ses tonu arasında büyük bir gürültü oluşur: `DERHAL MÜDAHALE EDİNNNNN!!!`

Oğlu Tarık`ın bayılarak hastane`ye kaldırılması üzerine FırıldaK Ferdi, aklını kullanır ve gardiyanı bayıltarak, gardiyanın elbisesiyle dışarıya çıkar. Bu sırada Kör Cemo kendisini arar ve oğlunun elinde olduğunu söyler. Ferdi bey2in yüzü kıpkırmızı olmuştur. Kör Cemo`nun kendisine verdiği adrese gelmesini söyler. Etrafındaki yedi adamla birlikte yarım saat içerisinde operasyon için, gideceği yerin krokisini ve labirantını çizer. Büyük bir hırsla oğlunu kurtarmak için, acele eder. Sistemi ayarladıktan sonra üzerine bomba kılıfını giyer ve hareket timini de yanına alarak savaşa gider.

Telefon sinyallerinden alınan haberle sarsılan Emniyet Müdürü Sezai bey, koğuşa baktığında Fırıldak Ferdi`nin ilk defa sözünü dinlemediğini ve bir delilik yapacağından korkar. Öğrendiği bilgiye göre, Kör Cemo`nun oğlu Tarık`ı kaçırdığını ve Cemal KIRKBAYIR`ın üzerine doğru gittiğini anlamıştır. Hemen tüm birimlere haber vererek harekete geçmesini ve malum şahsın telefonundan alınan sinyallerle yerinin belirtilmesini ister. İçinden dertli bir şekilde; `ah be dostum yine beni de kendini de yakacaksın! Lütfen br delilik yapma!..`

Nurdanur hanımın ölüm haberiyle sarsılan Feraye, Mahalledeki komşuları da toplayarak, Mine`nin olduğu hastane de bulunmasını ve ona moral verilmesini ister. Mahalle ekibi de Mahallenin güzeli`ni asla yalnız bırakmayacaklarını söyleyip hastane`ye akın ettiler.

Savaş başlamıştır. Önce Fırıldak Ferdi ve yedi adamı mekana gelirler ve beklemeye başlarlar. Sistemi kurdukları obje ve silahlar arabadadır. Ardından Kör Cemo ve yirmi sekiz adamıyla birlikte Tarığı da getirirler. Ferdi, gözlerindeki kırmızılıklardan konuşamaz bile.

Kör Cemo kardeşini öldürdüğü için oğlunun sağ omuzuna bir kurşun sıkar. Tarık, acı içerisinde ağzı bağlı bir şekilde kıvranıyordur. Kör Cemo`ya bile mertliği öğrettiğini söyleyen Fırıldak Ferdi, adamlarını operasyon için gönderir. Kör Cemo`nun adamları, Fırıldak Ferdi`nin adamlarına silahları tuttuğunda, Ferdi, derhal üzerindeki kılıfı çıkartarak bombanın süresini başlatır:

` On iki dakika sonra hepimiz öleceğiz. Bu saatten sonra hiç bir kaçışın yok Kör Cemo!!!`

Ferdi`nin adamları sistemi ayarlarken, Kör Cemo ve adamları köşeye sıkışmıştır. BU sırada Polisin siren seslerini duyunca Kör Cemo biraz olsun rahatlamıştır.

Mine, yine bir rüya`nın bataklığındadır. Bu kez rüyasında; ` Büyük bir Cennet güzelliğini ortaya seren bir alan görür. Tarık`a etrafı gösterir, Tarık da bu güzelliği seyrederken, elini yere attığında kan görür ve o kan üzerine bayılır...` Bu sırada narkozunda etkisinin geçmesiyle büyük bir hınçla uyanır. Feraye, Nurdanur hanımın Cenaze işleriyle uğraşması için mahalle muhtarı Tahsin beyden yardım ister ve iki saat süren Mevlüd_i şeriften sonra Nurdanur hanımı sonsuzluğa uğurlarlar...

Kör Cemo, polisin gelmesiyle biraz rahatlamıştır. Fakat Ferdi`nin adamları fabrika`yı abluka altına aldığı için etrafı bombalarla doldurmuştur.

Polisin girişi engellenmiştir. Kör Cemo ve adamları zamanın çok az kaldığını görünce korkudan elleri titriyordur. Tarık da verdikleri uyutucu hapın etkisi geçtikten sonra uyanır. `Anne bırakma!` diye bağırır. Etrafındaki manzaradan dolayı şok olmuştur. Babasına koşmak istediği sırada omuzundaki kanın etkisiyle bilincini kaybeder ve yere düşer.

Mine, Tarık`ı ve annesini sorar Feraye ablasına. Feraye ablası üzgün bir şekilde, yeni bir şok geçirmesin diye durumu toparlayarak anlatır. Annesinin üç gün başında bekleyip sonra eve gittiğini Tarık`ın ise, babasını cezaevine ziyarete gittiğini söyler. Mine, biraz olsun rahatlamıştır. Göz altlarında beyaz bir izin oluştuğunu görünce Feraye hanım korkmaya başlar. Mine`nin boğazındaki izlerin aniden geçmesi, Feraye`yi korkutmuştur.

Operasyon başlamıştır. Önce ışıkları söndüren Fırıldak Ferdi`nin adamları, sonra da arka tarafı bir zincir ablukasına almışlardır. Bombanın süresinin dolmasına artık bir dakika vardır. Ferdi, Bombanın ışığının rengini söndürüp, üzerindekileri çıkarıp etrafı kuşatan adamlarına telsizle işaret ederek Tarık`ı kurtarmalarını emreder. Tarık`ı omzu yaralı bir şekilde Kör Cemo`nun adamının boğazını keserek kurtarır. Fabrikadan çıktıktan sonra, benzin dökerek yakıp, ardından bomba ile de havaya uçururlar. Kör Cemo`nun yaralı adamlarından biri fabrikadan kaçmaya çalışırken sağ bacağı kopar ve acı içinde ateş eder. Mermi Ferdi`nin sırtına isabet eder. Ferdi, gözlerini oğluna dikerek kapatır. Bu sırada Feraye`nin içine bir sıkıntı oturmuştur.

Sezai bey, olay yeri incelemeyi arayarak fabrika`yı polis kontorlü altına alınmasını tüm birimlere bildirir. Fabrika`nın içinedn çıkarılan cesetlerden birinin Kör Cemo`ya ait olduğu tespit edilir...

Ferdi, hastane yolu üzerinde ağır kan kaybından hayatını kaybetmiştir. Tarık, omzunun yarasını önemsemeden ambulansın içinde etrafı dağıtmaya başlar.

3 gün sonra...


Fırıldak Ferdi`nin ölümü basında da geniş yer bulmuştur. Almanyalı ortakları da baş sağlığı dilemek için Türkiye`ye gelmiştir.

Feraye de çok fazla dayanamayıp, intihar ederek hayatına kıymıştır. Basında da geniş yer bulmuştur.

`Büyük aşkın mimarları (FERAYE VE FERDİ AŞKI), birbirlerine kavuşamadan son oldu...

Beş yaşına gelen `katchein` in adını Mert olarak değiştiren Mine, annesinin mezarına gitmişti. oradan da Feraye ablasının ve Ferdi(patronu) beyin mezarına gitmişlerdi. Ferdi ve Feraye `nin mezarları bitişikti.

Mine ve Tarık, Mert le birlikte uzun bir yolculuğa çıkmışlardır...

20 yıl sonra...

Mert, büyümüş ve delikanlı biri olmuş. Dedesi Ferdi ile Feraye`nin ve annesi Mine ile Babası Tarık`ın aşkları üzerine `aşkın son yolculuğu` adlı kitap çıkarmıştır. Piyasada çok değer verilen kitap büyük kriterlere ulaşmıştır. Mine ve Tarık artık uzun bir aradan sonra beraber gözlerini dünyaya sonsuza dek kapatmıştır...

SON...



NOT: Yaşanmıştır...

ESEN KALIN...

ALİ ESAT TAŞ...
ZAMAN, MÜREKKEBİN SON DAMLASIDIR...



( Rüyadaki Gerçek (7) (Final) başlıklı yazı ali-esat-tas tarafından 26.07.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.