BU GİDİŞ GERÇEKTEN ÜZÜCÜ


Sevgili 'sendeyaz.biz' dostlarım, abla, usta yüreklilerim ve üstadlarım edebiyat adına birlik ve beraberlik sitesi olan sendeyaz.biz'den çok şey öğrendim. En başta kendi amcalarımdan dayılarımdan halamdan teyzelerimden görmediğim sevgiyi ve ilgiyi gösterdiniz bana, bu nedenle ne yapsam hakkınızı ödeyemem. Bu nedenle sizi ailem olarak gördüğüm için ne varsa içimden dökmek istiyorum. Daha çocuk yaşlarda kardeş gibi sevdiğim kızı kaybetmenin ağır bir üzüntüsü vardı yüreğimde ve sonrasında çok acılar çektiğim yıllar.

Ders çalışırken unuttuğum dertlerim tatil zamanları yine aklımı kurcalıyordu. Sonra fırında çalışırken daha çocuk yaşta kaybettiğim kişiyi daha üçüncü servisimde gözlerini gördüğüm bir kıza benzettim(İREM) sonra iyice hayal dünyasına daldım. acı dolu günlerimi bu kıza yazdığım hikaye ve şiilerle gidermeye çalıştım. sonra sında büyüdüm. bu kızdan bana cefadan başka bir şey gelmeyeceğini anladım ve zor da olsa bırakmaya karar verdim. Her aradığım kız da ondan esintiler bulduğum için onu unutamadım. Şiirlere ve hikayelere daldım.

Bir diğeri geçen yıl girdiğim sınavdan 300 puan almıştım. Abim, (ALLAH VERGİSİ SONUÇTA) derse pek azmi ve ilgisi yoktu. sınavlardan da düşük alıyordu. Benim de hedefim tıp diye doktor dayım şu ifadeyi kullanmış:`Başı(abim) neyse, sonu(ben) da odur`...
Bu sözü ben kaldıramadım ama sağolsun sümbül arkadaşıma da bana bu konuda biraz destek verdi ve huzurunuzda ona da teşekkür ediyorum. Allah yolunu açık etsin onun(amin.)

Bu sözü kaldıramamıştım ve içime dert ettim. Ya benim anlamadığım benim geleceğim konusunda o da benim ısrarımla bana 3 5 kitap getiren `doktor olmuş ama adam olmamış` dayım beni eleştirebiliyor. Bu benden önce Allhın zoruna gider ya, bu insanlar nereye gidiyor. Allah ona o imkanı vermeseydi o azmi vermeseydi başarabilir miydi? Fırıncı olmasaydı ekmek olmazdı, çöpcü olmasaydı ders çalışırken o kokuyla ders çalışamazdı. daha bir çok işçi ve iş olmasaydı bu doktor kılıklı adam ne işe yarardı? Allah aşkına söyleyin!!!

Bu yüzden bir yıl boyunca yazılarınız çevrim dışı okuyacağım ve yorumlarımı yüreğime yazacağım izin verirseniz. Sürç_ü lisan ettiysem affola hayırlı geceler herkese...



( Bu Gidiş Gerçekten Üzücü başlıklı yazı ali-esat-tas tarafından 26.07.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.