Elif, çarptığı gencin yüzüne hafifçe gülümseyerek okula girmiştir. Ada ise, bir an Elif''in gözlerinde ölen Melis''i görerek mutluluğu ve hüznü aynı anda yaşamıştır.
Elif''i takip eden Ada, Elif''in bulunduğu sınıfı tespit ettikten sonra kendi sınıfına geçmiştir. Sınıfta ilk dersleri boş olduğundan yalnız kalmayı tercih etmiş ve sınıf arkadaşları bahçede oyun oynarken Ada ise, okulun koridorlarında gezinmeye başlamış. Melis''in ölmeden önce ''Ben sana aşığım Ada, hem de ölümden çok seviyorum. Ama ölüm beni senden çok seviyormuş'' Sözlerini hatırladıkça Yemyeşil gözlerinden ırmaklar akmaya başlıyordu. Bu denli bir sevgiyi, bu kadar güzel bir aşkı kollarında sevdiği kızla beraber ölüme bırakmak doğru muydu acaba, diye düşünerek kendini üzüyordu.
Elif ise kendisine gelen yeni teklifi değerlendiriyordu. Bakışlarıyla insanı yakan bir güzelliği ve insanı çıldırtan bir huyu vardı. Hiç bir şeyi umursamaz yanında bir olay olsa dönüp bakmayan bir kişiydi. Hayat onu bir çok kez çembere almıştı. Ama o hayatın oyunununu kendi lehine çevirmeyi başarmıştı. Kendisine ihanet eden gence öyle bir oyun oynamıştı ki, adamın aldığı her nefeste bu acıyı düşündüğünü düşünerek mutlu oluyordu. Arkadaşları da onu CİNGÖZ ELİF diye çağırıyorlardı. Ada, koridorda geçmişi anımsarken, Elif''i koridorda görmesi, içinde tarif edemeyeceği bir heyecanın bastığı anda Elif''in gözlerinde Melis''i görmesi onu çıldırtacak gibiydi. Elif girişken bir kız olmasının verdiği etkiyle Ada''ya yaklaşarak, gözlerini beğendiğini ve tanışmak istediğini söyledi. Ada, hem şaşkın hem de bitkindi. Okulda olmanın cesareti ve Melis gözlü Elif''in bakışlarındaki esareti ona uzun bir süre durgunluk vermişti. Elif''in elini uzatıp ismini zikretmesiyle tanışıklığı başlamıştı.
Melis gözlü kızın adının Elif olması onu şaşırtmış ve bir o kadar da mutlu etmişti. Belki bu defa kurtulacağını düşünüyordu, 12 yıllık bu esaretten.

Çıkış ziliyle beraber Ada''yı en yakın arkadaşı sertan almaya gelmişti. Ada''yı ilkkez huzurlu gören sertan hem mutluydu hem de umutluydu. Bu yıl arkadaşının sınavının güzel geçeceğini düşünüyordu. Kendisi 4 yıllık iktisat okuyordu. Özel bir üniversitede okuyan sertan, iki haftaya kadar okulunun açılması sebebiyle dostu Ada''yı yalnız bırakacağı için üzgündü fakat onu mutlu görünce ve mutluluğun sebebini de öğrenince ona bol şans dileyip yanından ayrılmıştı. Ada ise bir an önce gün sonunun gelmesini ve güne hızlı başlayarak Elif''i görmek için erkenden kalkmış, ailesine kahvaltıyı kendisi hazırlamış ve yemeğini yiyerek okuluna gitmiştir. Yolda Elif''i görerek selam vermiş. Beraber okula kadar konuşmaya başlamışlar.
Elif, Ada'ya hayatındaki durumları yaşantısını anlatmış. Özel üniversite de okuyacağını, hayatında 7 erkekle çıktığını şu anda da Sertan diye biriyle çıktığını ve sıkıldığı zaman ondan da ayrılacağını, böyle bir huyunun olduğunu ve arkadaşlarına karşı da mütevazi ve iyimser olduğunu anlatmıştır. Ada, Melis gözlü kızın anlattıklarını duyunca şaşırmış ve duygularını gizlemeyi tercih etmiş. Üstelik en yakın arkadaşı Sertana da Elif le çıktığını söylemediği içinde öfkelidir.
Ada ise, Elif'e hayatından geçenleri anlatmıştır. 'Elif, benim senin gibi kaçamak bir hayatım olmadı ve istemem de öyle bir şey, küçükken bir kaçamak yapardım yanımda Melis isimli hayatımın diğer adı olan kızla ve şimdi gözlerinle onu anımsattığın kişiyle nice hayaller kurardık. Nice umutlar, gerçekleşmesi mümkün olmayacak olan şeylerdi bizim hayallerimiz, birbirimize gizliden gizliye aşıktık. o da beni kardeş gibi sevdiğimi zannederdi, bende onun beni kardeş gibi sevdiğini zannederdim. Öldüğü gün onsuzluğu anladım ve öldüğü gün aşkını itiraf etti. Sonra uzun bir tedavi süreci, psikiyatrım Duygu hanım sayesinde biraz toparlandım. Çocuksu bir gülümsemem olmadı şayet, ama ağlayışlarıma da kimseyhi ortak etmedim şimdiye kadar. Seni ilk gördüğümde Melis zannettim. Melisim diyecektim sana, büyümüşsün ya güzelim, ne kadar da yakışmış bu okul üniforması sana. Ama Melis yoktu artık ve senin gözlerinde onu gördüm.Seni Karanfil Kokulu Mutluluk bahçemize götürmemi ister misin?'

Elif, bir süre düşündükten sonra merak ettiğini ve gitmek istediğini söyler. Elif, geldiği bu muhteşem bahçede uzun süre duraksar. Birden yaşadıklarının ne kadar da boş olduğunu anlar. Ada ise bu sırada Sertan'ı telefonuyla arar. Sertan'a biraz sert çıkışmalarda bulunur. Sertan ise Eliften hoşlandığını söyler. Onunla beraber olmak istediğini belirtir. Çoğu zaman o okula kendisi için değil de Elif için geldiğini söylediğinde Ada'nın gözündeki yaşlar kuru bir yaprak kadar sertleşir. Dokunduğu anda kırılacak olan gözlerindeki nefret dolu yaşlar. Artık senle hiçbir dostluğumuz yok diyerek telefonu kapatır. Sertan ise hem üzgün hem de alaycı bir bakışla evinde uyur. Elif'in yanına gelen Ada, Elif'ten bulunduğu yerle ilgili olumlu duyumlar alması sebebiyle her gün belirli saatlerde burda oturup bu bahçenin güzelliğiyle beraber sohbet etmek istediğini Elif'e söyler. Elif'in ise olumlu karşılaması içine rahatlatır. Elif'in Karanfil Kokulu Mutluluk bahçesinde güzel bir Çam ağacının arasında bulduğu bir mektup Ada'yı şok eder. Ada'nın bile görmediği mektup'ta Melis'in Ankara'ya gitmeden önce Ada'yı çok sevdiğini ve onsuz bir şehirde nefes alamayacağını, onunla can bulduğunu ve onun kollarında öleceğini, evlenecekse de ondan başkasıyla evlenmeyeceğini yazmıştır. 12 yıl sonra bulunan bu yazı Ada'nın dizlerini çökertmeye yetmiştir. Ada, hezeyan(ıstırap) dolu bu acı'ya daha fazla dayanamayacağını Elif'e söyleyerek burdan gitmek istediğini söylemiştir.

Ada, evinin önüne vardığında annesinden duyduğu şok bir haberle sarsılır...

Devamı gelecek...

ALİ ESAT TAŞ...
(ZAMAN MÜREKKEBİN SON DAMLASIDIR...)











( Yalnız Hayatlar Bölüm 2 başlıklı yazı ali-esat-tas tarafından 27.08.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.