Beklenen o gün geldiğinde ben, gitmiş olacağım. Belki 3 dakika belki 5 ay, belki daha kısa belki daha uzun bir zaman sonra gideceğim. Ben, yerin altına girdikten sonra arkamda iki kişi kalacak. İkisi de ölümüme gülüyor olacak. Her ikisinin de gülme sebepleri; ölümüme sevinmeleri olacak.

Birisi; ben öldüğüm için herşeyin kendisine kaldığını düşenecek. Benle girdiği her savaşın mutlak galibinin artık kendisi olduğuna inanacak. Ben; gözlerimi ebediyete açtığımda o, kendi gözlerinin zaten ebediyen açık kaldığını ve kalacağını zannedecek. Ben yaşarken bana yapmadığı iyiliklerin karşılığını isteyecek. Bana çektirdiği zulümlerden bahsetmeyecek. O, ben ölünce gülecek. Ölümüme sevinecek. İşte bu sebeplerden gülen, benim düşmanım olacak.

Diğeri de gülecek benim öldüğüme… Çünkü benim öldüğüme sevinecek. Biliyorsa dua okuyacak arkamdan, bilmiyorsa rahmet ve merhamet dileyecek herşeyi yaratandan. O’na kavuştuğumu düşünecek. O’nun sohbetine nail olduğuma inanacak. O’nun Cenneti’ni dileyecek. Kendisinin de böyle canını teslim etmesini umacak. O’nun; beni de kendisini de O’na inanan başkalarını da affetmesini isteyecek. Bu da, ben öldüğümde gülecek. Ölümüme sevinecek. İşte bu sebeplerden gülen de, benim dostum olacak…

Arkamda iki kişi kalacak… Biri dostum, diğeri düşmanım olacak…
( Arkamda İki Kişi Kalacak başlıklı yazı 4harf1kelime tarafından 21.08.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.