Birinci bölümde temel aldığım sözün; üçüncü sıradaki cümlesinde ise; fırsatın kaçtıktan sonra telafisi olmayacağı söyleniyor… Kaçan fırsatın telafisi olmayabilir ama belki hayırlısı budur… Yani bize fırsat olarak görünen şey aslında fırsat olmayabilir… Ezkaza kaçan bir fırsat olsa bile yeni bir fırsatın çıkmayacağının da garantisi yoktur… Belki de gelebilecek yeni bir fırsat kaçandan daha iyi olacak… Dereleri görmeden paçaları sıvamamak lazım…

Yazıya temel aldığım sözün en sonuncu cümlesine geldik… Orada ise; zamanın geçtikten sonra telafisi olmadığından bahsediliyor… Burada duruma şöyle bakabiliriz; eğer zaman geçtikten sonra Yaratan zaman tanımazsa telafisi olamaz… Ama eğer Yaratan; geçen zamanın ardından belli bir süre daha tanırsa, yapılan hataların da farkına varılmışsa hâlâ bir şeylerin telafisi mümkün olabilir…

Velhasıl kelam, burada anlatılan 4 olgunun kaçıp kaçmadığına kesin karar verebilmek; teslim bayrağını çekip çekmemek arasında tercih yapabilmek için öncelikle var olan durumu gözden geçirmek gerekir… Sonra doğru kararlar alınabilir…
 
( Telafisi Mümkün Olabilir Mi Olamaz Mı - 2. Bölüm başlıklı yazı 4harf1kelime tarafından 9.11.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.