Biz; menfaat, çıkar kelimelerini hep yanlış anladık ve yorumladık. Bunların karşılıklarını hep maddesel şeylerde aradık. Para gibi, mevki makam gibi... Ne bileyim böyle şeylerde aradık işte.
Hiç karşımızdakini  mutlu etmeye, bir tebessüm ettirip yüzünde gizlenmiş olan gamzelerini dışarı çıkarmaya uğraşmadık. Çünkü aslolan bizim mutluluğumuzdu, bu yüzden dediklerimiz ve düşündüklerimiz sadece laf-ı güzaftı. 

Halbuki bir fark edebilseydik karşımızdaki insanın yüzünde vesile olduğumuz o tebessümün sıcaklığını, o zaman belki Kış vakti dondurucu soğuklarda başka bir ısı kaynağına ihtiyaç duymazdık. Emin olun ki içten gelen bir tebessüm sizin de tebessüm etmenize sebep olacaktır. Al gülüm, ver gülüm misal. 

O yüzden insanlardan bir çıkar - Türk Dil Kurumu'ndaki anlamıyla 'yarar'- sağlamak isterseniz karşınızdaki insanın tebessüm etmesini sağlayın. Emin olun kaybedeceğiniz hiçbir şey olmadığı gibi kazanacağınız o kadar çok şey var ki, siz bile şaşırırsınız. 

Hepinize, rüya görüp gülen bir bebeğin masumiyetinde ve tatlılığında bir gün diliyorum inşallah...
( Menfaat başlıklı yazı 4harf1kelime tarafından 27.01.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.