Hikaye / Anı Hikayeler

Eklenme Tarihi : 15.03.2015
Okunma Sayısı : 1587
Yorum Sayısı : 1
Günün Yazısı

Bu Yazı 16.03.2015 tarihinde
GÜNÜN YAZISI
olarak seçilmiştir.


............
......................

Zaman gectikçe cok kötü oluyor , sağır insanlar gibi yaışyorsun . Geç kalmıştım şimdiki kafama göre ,  kendimi bayağı bir mahkum etmişim O" zamanlar.
Oysa şimdi dilini bilene bilerek yaşaman,  O Ülkede senin hayatına katılmış bir Kültür zenginliğidir.
İletişimin kolaylaşıyor.
" O  insanlarında senin gibi biri olduğunu kavrıyorsun farksız çünkü bunuda yakalamıştım.  Fakat yinede bizim insanların sıcaklığını  vermiyor  halende. Çünkü değerlerimiz tamamen farklı.
 Her Ülkenin kendi kültürü vardır,  zaten bizim gibi olamazlar.
Bizlerse dışarıda  bulunduğumuz Ülkenin  dilini konuşarak,  şimdiki düşüncem  evimizde  de Türk ailesi yapısı olarak bizler değerlerimizle yaşıyoruz burada.
 Ha!  Yabancı  bir Ülkede yaşamakta   tabiiki  orada ayrı  kültürleri, onların bakış açılarını  yakalıyorsun. Yaşam şekillerini kendi içinde irdeliyorsun.
Onlarda ne kadar avrupalı  olsalarda  halen kafaları  kapalı  bayanları  görseler; hemen  Türk damgası  vuruyorlar. Ben çok yaşadım,  Türkler kapalı  senin  kafan neden açık onu diyenlerde bayağı  yüksek seviyedeki insanlar nekadar bilgilenmişlerse.
Araplarla , Türkleri bir türlü ayırt edemiyorlar. Çok acı  gerçekler malesef Buda bizim Politikacılarımızın Zafiyeleri yüzünden. Türkiye`de deniz  varmı diyen  Ülke İnsanından ne beklersin!?.
Her zaman Türklere karşıda ön yargıllar!. Oda biz Türklerin iyi niyetinden herşeye çabuk inanan İnsanlar olduğumuz için!.
Hepsine bakarsan  hangi kültürde olursa olsun aynı  zamanda İnsan Motifi ortaya çıkıyor. Yerlere vede iklimlere göre dil  şu.bu.vs.gibi şeyler değişiyor.
 Bunlar hep bir tecrube benim için rahat yaşıyorum çünkü. Çocuklarımda  "O zamanlar daha ufaklardı  büyük ikibuçuk , küçük oğlanda yedi,  sekiz aylıktı  ehliyet Kursuna girdiğimde.
 Dilde bilmiyorum,  yalnızca kendi  dilimde  kendime yararlı  olacaktım bukezde. Sadece sürücü kursunda yüz yüzelli tane Almanca kelime  ezberlemiştim,  bu kelimeleri bilmem yolda  ( araba kullanırken )  benim emniyetim içindi.
Yani onuda ezberime almıştım.  Derken  dilbilmediğim bir Ülkede , Ehliyet  Öğretmenimde Almandı.  Dilini anlamasanda bukez zekanı çalıştırarak sürüş dersindeki sorulara göre araba kullanıyordum kendi Türkçemle.
Türk Dilinde girdim ehliyet Kursuna.
Gerisi geliyor zaten kendi TÜRKÇEN`de (dilinde )  çok şey öğretiyor insana. Üstetelikde   birde  Almanca  sürüş  Kursundan Trafik sürücü belgesi aldım.
Kafam çalışıyordu ama Türkçe olarak. Almanca`ya gelince hiç anlamadığım gibi sadece kulaklarım duyuyor,  kulak çınlaması   gibi  hep öyle,  mantar gibi beynim şişiyordu , bol  bolda başağrılarım üsteliyordu , çünkü  Dillerini  anlamıyordum.
Eşimin sayesinde sokağa çıkıp güvenli dolaşıyordum.
Alış  verişlerde,  gezmelerde  falan  biri bana soru soracak diye dil bilmediğim için hep korkard
ım . Kendimi korkuturdum. Ama buradaki Türkler Türkiye`yi hiç arattırmıyorlardı. Aynı Türkiye gibiydi,  herkes bir birinin anası, bacısı , kardeşi gibiydi.
Hepside farklı  bölgelerdendiler ama birbirlerine çok vefalıydılar.
Yani yaşamak zorundaydık bu Ülkede,  güzel yaşamak bir evimizin olması ne bileyim her insan gibi hayata tutunarak hayattan beklentilerimizin olduğunu bilerek yaşıyorduk.
 İlk Oğlum oldu burada  dünyaya geldi. Ardından ikinci oğlum    dünyaya geldi. Şimdi büyüdüler ,  hepsi kocaman  adam oldular. Onlarında yaşamları burada devam ediyor.
Anlaşılan bizler Türk  Alman`ları    olarak burada daha halen yaşam savaşımızı  vermeye devam edeceğiz.
Tecrübelerim oldu.  İşletme kurduk bayağı bir meşgül olduk işimizle. Daha önceleride eşimin girdiği işlerde bende çalıştım,  oradaki çalışdığım  yerlerde bana göre burada yaşamak için biçilmiş  bir  kaftandı, bu sebebten  bana hayat tecrübem oldu.
 İnsan çıraklıktan başlamazsa doruğruyu göremez ,  öyle bir tecrübede kazandımki kendi İşimizi kurmalara kadar gittik  beyimle birlikte. Çocuklar hep var ailede ama onların bizim işlerle alakaları yoktu Okuyorlardı. İki kişi durmadan mücadele ediyorduk,   İşletme maceramızı   sevgiyle hayalimize bıraktık. Mutlu bir son oldu.
Saygıyla.
 19 / 11 / 2014

...............................................



( Geçmişime Baktığımda 4 .... Ayak Uydurmak İçin Kendimi Yenilemek İçin Sürücü Eh başlıklı yazı Mosell 07 tarafından 15.03.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.