Hikaye / Anı Hikayeler

Eklenme Tarihi : 7.05.2015
Okunma Sayısı : 1979
Yorum Sayısı : 1
Türkiye`ye tatilmi geçirmek için üç ay kadar bir süreli orada zaman geçirmem lazımdı. Daha önceden eşimle birlikte kararlaştırdık bu tatil pilänımızı  iki Çocuğumuda alarak  uzun bir tatil vadiyle yola çıktım kendimi Ülkem`in sıcak ortamına göre ayarlamam lazımdı. Annemide yeni Kaybetmiştim üzerinden bir sene geçmesine rağmen hep annemi özlüyordum çünkü ben Annemi Dört Sene hiç görmemiştim.
Yolarımı bekliyordu her defasında da bana ne zamana geleceğin kızım çok özledim defalarca söylediği sevgi özlem duygularını bana aktarıyordu. Her defasında da buyaz seneye derken koşullarda elverişli olmayınca "o dönemler gidemedim"!.
"Hep uzatmaları yaşadım"!.
 Kolay değildi "O Dönemler yabancı bir "Ülkede "iş olanaklarının çokluğu istediğin gibi işi sana vermezler malesef !. "O zamanlarda "Türkler hep "fabrikalarda "para basarlardı bir "ev bir "araba alsınlarki "Ülkelerine hemen dönsünler"!. Bizde öyleydik bir "ev bir" araba buranın zor koşullarını çekmek zorunda değildik. Kendi Ülkemizde mis gibi Kulağımıza gelen" O  güzelim "Ezan "sesleriyle "Uyanmak istiyorduk"!. Burada yat kalk kilisenin "Çan  "sesleri   geliyordu halende öyle"! .
Anladımki Bunlarında "İbadetlerinin  bu şekilde "Çağrışmalar olduğunu aslında hiçte "İnanışlar olarak vede insan olarak baktığımızda pencereler "TEK BİR PENCEREYDİ"!.., "Tanrıya Yakarışlarımız"!.
- Ben burada "Dinleri aynıda görüyorum,  her "Din kendine göre dillere göre kutsaldır"!. "Hepimizinde tek "buluştuğumuz "noktalarımız var "İnsanız"!  " Allah yolu tanrıya yakarışlarımız aynı'!...  "Bütün "Dünya Üzerinde "İnsan olarak yaşıyorsak hepimizin "Kimyası ve de" Biyolojisi aynı'!. Sadece "İklimlere göre "Dillerimiz ve "Renklerimiz ayrı"!. Ayrım yapmamalıyız "Yeryüzündeki bütün insanlığı'!.  "Buda benim en içtenlikle görüşlerim burada çok şeyler öğrendim"! .
- Öyle  "korkutalarak değil "onlarında bizim gibi "yiyip içtiklerini, "ağladıklarını, "misafir perferiklerini !.
- Yerine göre "bizim "İnsanlarımızda  bazen "anlamakta zorlanıyoruz!". "Hepimiz aynı Düşünmüyoruz"!. Yerine görede "davranışlarımız değişiyor". Hiç kimse "dört dörtlük değildir"!  "Dünya Üzerinde yaşayan biz Canlılar olarak. Canlılarıda burada horlamayalım'!.
Kısacası Diller Dinler ve İklimlere göre İnanışlarında kendilerine göre hepisininde yakarışı Allahın Kapısıdır.. Onlar öyle ,   birdiğeri herkes farklı  farklıda olsa Dünya üzerindeki bütün Dinler aslında allaha yakarış kapısıdır. Buradan da bunu çıkardım.
Banaz değilim hepimiz inançlarımızı  ve Kültürlerimizi bire bir yaşayalımki gelecek nesillerimize kimliklerimizi bırakalım. Annemi ; öyle bir özlem   tütüyorduki sen tut tam izinime iki ay kala vefat et..  Burada o kadar özlemlerim olduki Annemin yokluğunda burada biriktirdiklerim tüm Sıkıntılarımı annemede anlatacaktım .
- "Oysa nasip değilmiş.  
Buranın bir iyi yönü kadarda  birde kötü taraflarının olduğunu anlatacaktım.  Bu ilk gidişimizde eşimle arabamızla gittik Annemi göremedim ama onun bıraktıklarıyla , onun gezindiği yerlerle onu orada hayal edercesine  özlem duygularımı  zor ama gidermeye çalışmak istedim.
Olmuyor ama yinede kokusunu alıyorsun o topraklarda.  Enazından Mezarını ziyaret etmek,  onun  toprağına yüzünü sürmek öyle hissettiriyor ve  insanı özlediği kişiye yakınlaştırıyor. Bende bir türlü o ilk gittiğimde pek kendimi unutamadım,  aklım hep annemdeydi hep ağlıyordum ..
Yokluğuna inanamıyordum neden Annem!?...
Bunun üzerine Eşim beni tekrardan Ülkeme gönderdi Çocuklarımla birlikte..
-  Rff.de hava alanından Ucuş Biletlerimiz ayarlandı ..
Akşamın Yedisi Sekizine doğru biz Uçağa binebildik, oradan havalanacaktı. Yine binerken artık alışmıştım..
- "Uçarken "Valizimi falan sormadım.
- Sormuyordum "Tecrübe edindimya"!.
Bilet Numarama göre yerimi aldım iki Kişilikti bilet çocuğun biri küçüktü ona bilet kesilmedi galiba o kucağımdaydı. Yanımda da Anadoludan yine bir ufak iri Çocuklu bir bayan oturmuştu benden çok genç olmasına rağmen iriyarı bir şeydi.
- "O senelerde de "modaydı "Permalı "Saçlar Saçlarınıda yaptırmışki Kafası Vücudundan da iri duruyordu. Koltuk arkadaşı olduğu için sohbetde ediyorduk,  cana Yakındıda kendisi onun dış görünümü onu ilgilendirir  ben kendime yoğunlaşıyım.
- Uçak kalkmadan Hava Alanında bir arıza çıktı gözlerime inanamadım.  "Gencin biri bir daldı "Uçağa bağırtıyla , Uçağın pilotlarıyla içinde bu delikanlı adam bir birlerini hırpalamaya başladılar ne olduğunu anlayamadım onların o dalaşmalarından adamlardan biri  koltuğa doğru dalavereden üzerimize düştüler"!.
 Sanki bir demir kütlesi,  büyük bir ağırlık üzerimizdeydi, Oğlumda kucağımdaydı,  başladı  "Ses çığlıkları yırtarcasına "çocuk bu  Annemi öldürüyorlar bayağı bir büyük felaket atlatdık o gün daha Rff`deyken.
- En emniyetli insanın orada düşündümki kendi Meskeni.  Ders Çıkarışlarımdan da  dışrıdada hayatların olmadığı  İş telaşası ve kim kime dumduma ortamlar olduğunu  öğrendim.
Orada ufacık bir çocuk için çok büyük bir tranva oluştu bencede sanki oğlum aklı fırlarcasına bağırıyordu. Kimse kimsenin umurunda değil herkes kendiyle cebelleşiyordu. Eşim bizi uğurladı;  bilmiyor bizlerin orada neler yaşadığımızı.
Meğerse adamın PisikoleJik sorunları varımış;  o nedenle orayı olay yerine cevirmiş. Bir akrabası geldi sonra  onu oradan palaz pantıraz Uçaktan indirdiler. Duymuştum akrabasıyım dediğini beyefendinin.
 Rahatlamıştık  "Genç uçaktan inince...
- Benim gibi diğer yolcularda derin nefes aldılar.
 - Hepimizin gözlerinden okunuyordu ne kadar korktuğumuz.
- Sefer Ankara`ydı bu kez.
- Hava alanında Kardeşim karşılıyacaktı beni ,  öylede oldu oradaydıda .
"Ya ! Benim büyük oglan    bukez  "O  "kaybolmuştu . "Uçağa binen "Şahısın indirilmesiyle "benim oğlanlar galiba" Pilotların gözüne "carpmış olacakki'!... Parlak bakımlı oldukları için benden rica ettiler bizimle uçağın Kaptan ( Korpit )  bölümüne alabilirmiyiz?
-Ya neden olmasın sevindim kendimce..
- Oğlumun orada olması beni gurulandırmıştı.
Belki oda orada bir şeyler öğrenir diye. Meğerse o Çocuğun orada oturması Pilotlarla kendine gelecekte bir Işinin olacağının habercisiymiş gibi geldi bana.
-  Şuan kendiside Uçak Pilotunun İşletmesinde görevli gözde calışanlarından. Bir yerden bulaşıyor sahnenin tozlari  hava alanında görevli oğlum.
- Güzel bir duyguydu benim için.
 - Havalandık Ankara`ya indik yanımda bir oğlum var diğeri yok.
- Daha Kontrolden geçmemiştik.
Polisler  bekliyorlar İnsanlar Almanya`daki gibi değil bekleme gişesinin  önüne topluca dalmışlardı .  Kuyruk falan yok kim gişeye ulaşırsa Evraklarını göstererek  kontrelden geçiyorlar.
-  Uçaktaki Pilotları orada görememiştim ,  oğlumda yok  benim Oğlum nerde   başladım ağlamaklı şekilde  iki gözüm iki Çeşme Oğlum kayboldu .  Şaşkınlığım karşısında koca kalabalık   ağlayışlarıma yoğunlaştılar,   kaybolmaz daha kimse giriş yapmadı diye sözler kulağıma geliyordu.
 - Şaka gibi oldu bir anda herşey.
"Polislere söyledim"! .
-  Uçakta Pilotlara teslim etmiştim  yok oğlum!?..
" Aniden "gözüme ilişti!..
"O arada gördüğüm  pilot elinden tutmuş çocuğumu bana doğru getriyordu ve birebir teslim  etmişlerdi.
 - Az kalsın ölecektim !..
- İçimden bir şeyler kopardılar"!.
-  Bir dahada Uçak Yolculuklarında hep eşim yanımda olursa Uçuyorum.
 "Güvenimi yitirmiştim"! .
"Her defasında da halen soru işareti yaşıyorum"!. "Yaşadıklarımıda  eşimede anlattım neler olduğunu"!.  Öylede bir görünmez kaza desem daha yerinde olur!.
 "Yeminliyim"!  Pekte hava alanları bazen bir okadarda emniyetsiz oluyorlar. Kendi adıma çok korktum , korkulu anlar yaşadım buda bana ders oldu...
12 / 12 / 2014.

( Seyhatimden Kiritik Yaşadığım Anlarım başlıklı yazı Mosell 07 tarafından 7.05.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.