Hikaye / Anı Hikayeler

Eklenme Tarihi : 4.04.2015
Okunma Sayısı : 1363
Yorum Sayısı : 0

...........
.....................

"CAN Küçük oğlu ile amcasıgile doğru yol almak için Nursel ablalardan ayrılmıştı. Aile olarak parçalanmışlardı bölük bölük kendilerini düzene koyana kadar  tanıdıklarda kalmayı kafalarına koymuşlardı torontonoda... Oda oldu aileler  iki ayrı ailede kalarak birleşme mücadelesi için var güçleriyle orada kendilerini toparlama mücadelesine vermişlerdirki misafirlikten kurtulsunlar,   kendilerine zemin hazırlasınlar...
Küçük oğlan dokuz  yaşındaydı ,  oda gideceği aile amcasının hanımıydı. Birde ne görsün annede orada! Kocasının emekli maaşını  almak için altı ayda bir Kanada " ya   gelir. İyi de tesadüf olmuş.  "Can  için zor günlerin habercisi gibiydi anneyi  görmek. Kadının ne yapacağı  belli olmaz diye tedbirli olmak istiyor.
Annesiyle anlaşamıyorlar aslında "CAN artık oranın durumuna göre sayılı  gün olduğu için kendini hep saygınlandırmak istemiş.  Zaten kendisi misafirdir" sadece zamanını  doldurup aileyi" birleştirmek hızlıdan bir iş bulmak gayesi.
İstediği gibide  Türk Fırıncıda iş  bulur orada herkes birbirini tanır. "Can da  tanıdık çevre  olduğu için iş   bulmakta zorlanmaz . Fırıncı´dan    aldığı   ekmekleri  teslim edilecek Bayilerine taşır.
Bu taşıma  altı hafta kadar sürer.
"CAN   Keriman` nı    ve oniki yaşındaki  oğlunu   Nursel`lere   bırakmış . Kendisi  amcas
ıgilde  hem iş  düşünüyor hemde bir başka  şehirde bıraktığı eşi ve oğlunu.
Anne her defasında kızıyor gelinden için  oğluna yakınıyor burdada buldu  o "çingeneyi" .... niye getirdin kalaydı    "Egede  diye. Kadın  yani anne "MEDİHA iyice hortlamışki birde  Oğluna  eski  nişanlısını  yamamaya çalı
şmış.   Oysaki "Keriman onların kahırlarını  çekmiş  YILLARCA  SEMER YÜKLEMİŞLER ÜZERİNE EŞEK gibi hiç yaşamadığı  acıları yaşatmışlar !.
Bunca  iyliğin hatırına "Mediya kaynana  hiç uslanmamış misafirlikte oğlu   CAN'a çıkışır!
ŞULE'yi   niye rahtsız ediyorsun diye.
"Can'ın   "Keriman`la  evlenmeden önce şimdiki geldiği  şehirde  de  başından bir nişan geçmiş.
Çok şey istemiş kız tarafı oğlan tarafından  Altın, takı v.s. gibi...
Tabiiki kız tarafıda  topluca istekleri bitmemişki. Bunların Kanada`daki Türk dükkän`larını  sattıracak kadar. "Can`da  madem öyle der  zaten Türkiye`den  de     istediği bir kız varmış. Aileside  "CAN'a    danışmadan nişanlandığı  için  kızın ailesine mektup atar. Ben kızınızı  istemiyorum, zaten annem ve babam benim haberim olamadan nişan etmişler .
Buradada kendi kaidelerini koymuşlar ailemin doğrultusunda diye  böyle bir durum olurmu  hiç çocuksu düşünceleri varmış ailecek nasıl olsa hayır ellerinde  bulunan bir avları olunca avın tarafına kaymışlar çıkarları uğruna!?.. Kız tarafının beklentilerini gerçekleştitemeyince zavallı bir kızın günahına girmişler  Türkiyede'ki kızda sanıyorki sevdam geldi hayalime kavuştum.... o kız  Altınları istemeseydi bal gibide OĞLAN O evliğe içtenlikle bakıyordu yalanlar diz boyu senaryolar... Hataları  diz boyu nasıl anlayışsa neden o kızı suç keçisi seçtiler!?...
Bende aile büyüğüm  diye sesimi  çıkarmadım ... CAN'da ailesiyle birikte senaryonun içindeler aslına bakarsannnnnnn YOK ÖYLE YAĞMA Haberim Yoktu Çocukmusun koskocaman Genç delikanlısın DEĞİLMİ DÜZENBAZLIK Olan her daim KERİMAN'a Oluyor Çok temiz karekterli DÜZGÜN BİR AİLE YAPISINDAN gelen GENÇ KIZDIR!.... baktımki onları sesiz buldunuz soyun bakalım dükkänımızı  satacak kadar siz bana ne  yaptınızki ... bunu babamlardan nasıl beklersiniz der,  benim sevdiğim kız var istemiyorum kızınızı!.KERİMAN'ın algısına göre o günkü ÇIKIŞMALRINI ...."CAN`n
ı direk sözlü bir karekter algısıyla  konuştuğunu sanar,  kızın ailesi bu mektup üzerine   "Can`ın   babasını  telefonla arar, Oğlunuz mektup attı  benim kızım yok size verecek. Dükkän`ınızıda satmanıza gerek yok bunun üzerine "CAN'ın   babası   vay senmisin sen bunu bize nasıl yaparsın!.  Onlar bizim hemşerimiz vede tanıdığımızın  kızını yolda nasıl bırakırsın  biz onların yüzüne nasıl bakacağız!...
Oğlan retti çeker ne yaparsanız yapın ben istemiyorum...
Oglanın babası CAN'ı  kenara çeker!..
- Oğlum bir sevdiğinmi var?..
- Evet baba çok uzaklarda! ..
- Nerde bu kız?..
- Bekir`gilin köyünde...
- Oğlum daha önce deseydin biz bu işe girişmezdik..
"Can içine kapanıkmış gençliğinde.
Hiç açıklama yapmamış annesiyle babası.
Arkadaşımızın  kızı  diyerek  nişanlamışlar.
"Can ....
- Bekir" lerin  köyünden olan  bu kızı    uzun müddet  tanıyorum.   Onunla evlenmek istiyorum..
Dükkänı   sattıracak  kadar olan ailenin nişan  Bohçasını verirler. Takılar ,  giysi neyse değiş  tokuş  yapmışlar. Biribirlerine ne verdilerse her şey iyade edilir, nişan atılır.
O kızı  ŞULE'yi  orada aile olarak kapatırlar, Bir daha ŞULE'nin konusu açılmaz.
Bütün aile Bekir`lerin köyündeki kıza yoğunlaşır Telofonlar edilir. Oğlanın aileside  köylü kızıyla  tanışır telofonda, mektup falan atarlar, aileler birleşmişte artık birbirlerini tanıyacak kadar...
"Can' ın   ailesi ...  Bekir"in köyündeki kızı  istemeye   giderler. KERİMAN' la ...  CAN'sa , uzun yıllar birbirlerini  mektup arkadaşlığı olarak tanıyorlar.  Sadece aileler tanımıyordu. Onuda  Canın  anlatımı  sayesinde ,   Bekir`de aile dostlarının oğlu olduğu için hiç yadırgamazlar, kızı  ailesinden samimice bir havada gidip  isterler.
Nişan TAKILIR ORADA köy ortamında..
"Can Nişandan sonra  KERİMAN'la uzun süre vizelerini beklerler Kanada'ya  gitmeleri için .  Biraz orada bayağı iki sene geçer vize süresi gelin iki sene bekler, olsun tek isteği  "Can`a  kavuşmak .
Aradan geçen kötü günleride atlatır bu genç  çiftler  Vizesi kabul  olur...
Toronto` dan .10  /  11  /2014. Dönüş Korkmaz .






( Egreti... Misafir ( 4 ) . Canın Amcasıgillerede Annesiyle Karşılaşması Süpr başlıklı yazı Mosell 07 tarafından 4.04.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.