Hikaye / Anı Hikayeler

Eklenme Tarihi : 11.03.2015
Okunma Sayısı : 1327
Yorum Sayısı : 0


..............

Uçak  Kanada  Hava  Alanına  indiğinde  çocuklarımla kendimi çok rahat hissetmiştim.
Son baharın yaprak dökümü gibiydi  bıraktıklarım ve acılarım. Sanki dalları budanmış ,ağaç yaprakları, altına  dökülmüş  bir rüzgar esse hepsini silip götürecekmiş  gibi bende öyle oldum. Bedenim çektiğim acıları taşıyamıyordu sadece tesellilerle kendimi avutuyordum.
Neyse ki  Can`vardı  bizi karşılıyacak, bizde kendimizi gecmişte olanları bırakıp  yeni hayata  başlamak için  ilk adımımızı Kanada  da  attık.
Yaşam buydu. Uçaktan yürüdük  kimlik sorgulamadan geçtikten sonra  çocuklarımla birlikte  valizlerimize doğru yöneldik. Tam O arada karşı vitrinden   Can  bize el sallıyordu, hoş  geldiniz diye. Yanında eski bir Dostu` ile Valizlerimizi aldık .
Bizi karşılamak için arabayla gelmişlerdi  Eşyalarımızı yükledi CAN birer hoş geldin karşılamasından sonra  arkadaşının arabasıyla   evin yolunu tuttular.  CAN` da zaten ilk geliş adresi arkadaşın  eviydi  aile dostu olduğu için hiç yadırgı görmüyorduk. Başı  darda kalan orada kalıyordu,  öylede iyilik seven dostların olacak arada. Yağmasada gürlüyorlar.
Geceyi arkadaşının evinde geçirdik   CAN`la  düşündük   orada kalabalık bir şekilde kalmamız  bizim açımızdan yük olacağımızı sandık daha yakın olan bir tanıdıkta kalmayı pilänladık. Aile olarak zaten kalacak yerimiz olmadığı için  valizlerle Kanada `nın  yolunu tutan   tanıdık yada akrabaya sığınıyor.  Bizde onu yaptık. Bir kaç hafta kalıp   tanıdıklarda   kendimize ev tutmayı  kararı verdik.
Dediğimiz gibide oldu. Ertesi sabah uyandığımızda  arkadaşın orada kahfaltılar yapıldı,  kolanyalar  ikram edildikten  sonra  evin  sahibesine   CAN;     arkadaşım   biz daha fazla burada seni zahmete sokmayalım   benim bir akrabam var. Hanımla   karara vardık biz  yola çıkmamız lazım. Arkadaşın eviyle akrabanın evi arasıda   nerden baksan bir 600 km var. 
Yine  bu kez arkadaşından  "CAN   rica eder  Volkan `  sen bizi  oraya sürermisin dedi?.   Volkan `da  hiç tereddüt etmedi arkadaşım bana okadar iyiliğiniz dokunduki anam babam yapmaz  azmı yardımını gördüm. Sizler benim için ikinci ailemsiniz der  Dostlar bugünler için varız.
Bu iyiliği ben bunu size ömür boyu calışsam ödeyemem   ne demek arzunuz olur dedi. Tüm aile   eşyalarını arabaya yüklediler herkes sevinç içinde  , geldikleri ülkede  o  kadar hırpalamışlar ki    gazetenin  kokusunu bilene   burunlarına çekiyorlardı!. Burada gazete hafta da bedava gelir.
insanlar kaldıkları yerleşim yerinde , ne olup bittiğinden haberdar olurlar. Kendi Ülke`lerinde ancak parayla alacaklarda  ne oldu bittiğini öğrenecekler. İnsanlar  kendilerinimi yaşatsınlar, bilgilenmek için gazetemi alsınlar bayağı bir küflet oluyor demek istediğim.
Sokakları gıcır gıcırdı. Geldikleri yerde haftada bir ayakkabı eskitiyorlardı. Yolları taşlı  toz  toprak içindeydi. Ne kadar da Egenin " incisi desekte orada   insanlar çok cambazlar. Doğru düşünmek  onları   "inci"   Şehirde yaşatamıyordu. Çünkü  Kanada ` da  bu insanlar daha sade ve düzgün,   huzurlu yaşayan insanlardı.
Her şey kurallı burada. Alt yapıları vardı. kimsenin  kimseden  korkusu yoktu. Özgür bir ülke. Egenin    incisi   dediğim yerde ise insanlar bambaşka. Komşu komşusunu çekemiyordu!.iletişim s
ıfırdı apartman hayatlarında sadece dedi kodu yatağıydı.Dedektif gibilerdi daire hayatı yaşayanlar kim ne giyiyor kim ne içiyor!. Onun giyiminden tut  yaşantısına uzanacak kadar sataşıyorlardı!.
 Oysaki Kanada` da böyle banaz kafalar  çok nadirdir. Herkesimin  kendini yaşatacak kadar  gelir kaynakları olur,  kendilerini programlarlar. Kimse,  kimsenin nasıl yaşadığını bilene bilmez,  sadece  bu insanlarla karşılaştığında güler yüzle bir merhaba demen yeterlidir. "O gün,  o insanlara  Dünyayı bağışlamışın gibi gelirdi. Selamı   alanda  sevinir   verende.  Sanki bir Bayram  günü  gibidir!.
Kendi Ülkelerinden aldıkları darbeleri  burada tamamen unutmak! Yeni bir hayat kurmak   ömürleri  boyuncada   kendileri için iyi olan,  isteklerini  gercekleştirme çabası  sürer. Daha önce burada uzun yıllar yaşadıkları için  ege`nin havasına alışamamışlar. Fırtınalı bir Şehir`di  Onlara göre. Oradaki  yaşam gidişati, onlara göre uygun değildi. Daha fazla  kendilerini   zorlamak istemiyorlardı.
Kanada `nın   yaşamını  tenefüs  etmişlerdi. Burada doğruluk    vede düzgün yaşama bu ailenin kuralıydı. Kendilerini her defasında   "ege`de   kuşaltılmış  gibi hissetdiler. insanın Huzur bulduğu   yeri  kendini ait   hissettiği  "Ülke  veya   "evidir!. Bunlarda  dünya hepimizin "bizde "huzurumuz nerdeyse orada yaşayacağız dediler  hiç  tereddüt bilene etmeden!.
Başaracaklarını burada  bir şeyler yapacaklarını biliyorlardı. Dedikleri gibide oldu kendilerine olan güvenlerini  hiç bir zaman kaybetmediler. Bunlar kendilerini yaşatma mücadelesini başlattılar, ilk adımlarınıda  Kana`da  attılar. Arabaya Valizleri   "CAN yükledi   değerli dost arkadaş  olan "Volkan ın arabasına  tüm aile fertleri bindik, akrabaya doğru yol aldık. Artık bütün aile birleşmişti hepimiz  sevinçliydik.
Kalacak yerleri olmadığı için, "Can ve "Keriman çocuklarıyla birlikte kendileri için uygun olan yerlerde konuk edileceklerini beklerler?. Ya kabul  etmezlerse, korkularıda vardı!. çocuklar, anlamıyorlardı Tabiiki. Onlar, sadece aile büyükleri nereye giderse, orada mutlu oluyorlardı. çünkü,  aile  çocukların hep yanındaydı.
Toronto.nada    12  /  11  /    2014













( Eğreti Misafir başlıklı yazı Mosell 07 tarafından 11.03.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.