Hikaye / Anı Hikayeler

Eklenme Tarihi : 11.03.2015
Okunma Sayısı : 1477
Yorum Sayısı : 0
Günün Yazısı

Bu Yazı 12.03.2015 tarihinde
GÜNÜN YAZISI
olarak seçilmiştir.


...............

...........................


Yolumuz  bitti ,  akrabaya yerleşeceğiz ya !   Arabadaki  eşyalarla  birlikte evlerinin bulunduğu sokakta yol  aldık.  "CAN  biraz Komiktir  "AYSEL` Ablasının    zillerine bastı. Kimo?   zil ahizesinden gelen ses.
Oda ben Doktor Mabuza    demezmi!  Her yerde de çok komik bir insan.  "CAN`ıda  o haliyle çok severler,  çok temiz yardım sever kendini feda edecek kadar. Ahi
zeden  gelen yine bir ses allah  canını almasın ,  "Can  senmisin?  Birde  ya benim  Nursel  abla!  Nursel` abla ne görsün  bütün aile karşısında tabiiyi sevinsimi  ağlasınmı!. Bayağıda bir kalabalıktık.
Lan Can ` hani temelli döndüydün Ülkene .  Can,   abla uzun hikaye dedi,  evin ikinci katına doğru yürüdü   konuşarak,  sevgiyle  çok sevinçli anlardı  tarifi zor o anı yakalamak.
Evde konuşuruz  olup bitenleri. Hos beş   derken  oturduk.  Nursel` abla hal hatır sordu.  Neden   niye geldiniz   şakalaşarak.   Can `la      Nursel`   "Amca   "çocuklarıdır.  Abla,  uzun hikaye  anlatacağım,   "O  arada herkes  arkasına yaslanır. Sofra gelir,  yemek  işlemleri  biter. çaylarda içildi. Yav abla, ben yapamadım Ülkemde  yeniden başlayacağım burada  yeni hayat kuracağım ,  
Keriman`la  her  şeye  yeniden başlayacağız .  Nursel` ablasıda hadi bakalım    "Can   senin gözün açık  senin elinden kaçan kuş  kurtulmaz. Çok çalışkansın  başaracağına inaniyorum. Nursel `e    döndü   "Can, abla ben   Keriman` la  çocukları üç beş   veya altı hafta kadar  burada kalmalarını istiyecektim  sakıncası yoksa,   oda  gelene  hayır  demez tamam ablacığım dedi. Bayağı  bir konuşmalar geçti yeni misafir oldukları için.
Aileme Göz kulak olun  ablacığım,  bende Diger akrabamda kalacağım , orada bu zaman zarfı  içinde işde bulurum,  hanımla  çocukları yanıma    alacağım.  Sadece  beş  altı hafta,  bir zahmet bakın dedi. Nursel abla tabiki amcasının gelini  hayır diyemezdi,  senin kara gözüne kurban   Can` ım    için  rahat  olsun .
Benim evim  senin evin ablam. Nursel abla gerçekten  çok oturaklı bir kadın.
Hayatın içinden!  onuda ezmişlerki   her konuşmalarımızı  gözlerimizden  anlıyordu.  "Oda  çok  dert çekmiş   zamanında   dert çekmeyen nerden bilsin   Dertlinin  halinden. "Can ,   kalma  " meselesini çözdü ,  aile burada    ayrı  iki ailede   kendilerini toparlayana kadar  misafir olacaklardı!. Biz  Nursel` ablada  zamanımızı dolduracaktık!.
Can` da  diger oğlumla  bir akrabas
ında  kalacaktı . Bir hafta Nursel  ablalarda   "Can  ailesiyle  zaman geçirdi. Bir hafta çabuk geçti, bir oğlunuda alarak  "Can yine arada ( 800km ) olan diger "Şehre  Tirenle yol aldı. Arkadaş  getirmiştiya!  Nursel ablalarına   Volkan  aynı gün kendi   "Şehrine döndü. Arkadaşlarını bıraktıktan birkaç saat sonra.
"Can döndükden bir iki hafta içinde  yeni  olduğumuz için bayağı hoş davranıyorlardı. Zaman uzadıkça onlarda değişmeye başladılar. Onlarda üç, dört,  beş  haftalar uzadığı için,   "Keriman   gözlerine girmek misafir olduğu aileye sorun olmamak için,   evişlerini  tamamen yapardı hiç eksiksiz. Keriman içinde iyi oluyordu zaman geçsinde,  çabucak kendi evimize geçelim diye. Hamartdı`da Keriman çokta güzel   hamur işleride yapardı.
Ev sahibesine bir  baktı hamur bezelerini açmışlar  oyalayıp duruyorlar. Katmer yapacaklar saçda. Keriman  şaşırır  ev   sahiplerinin   Pişirdiği   EKMEĞE çok zaman harcıyorsunuz, benim pratik  yöntemlerim var der, eline hamur leğenindeki  bütün   mayalanmış   hamur  teknesini boşaltır,  dikdörtgen masanın üzerine yayar.
Margarin  kutusundan yağı ,  eliyle  hamurun üzerine yayar. Sonra kocaman ,  hamuru  yuvarlar (hamur rölesi yapar) , bezelere ayırır  on onbeş  beze    yapar. Her  beze piştikçe saç üzerinde,   bir bir yayarak  hızlıca bütün bezeleri  bir çırpıda bitirir.
Nursel abla cok şaşırır  gelin,   önceden  biliyordunda  daha önceden niye söylemedin,   bizde oklavayla oyalayıp duruyoruz!. "Keriman  "O becerisinide  onlara öğretir. Çok sevinirler  nekadar hamarat gelin diye.
"Nursel abla zaman geçdikçede her ne kadar iyide olsa,  bazen degişik hareketler sergiler!. Daha ne zaman gideceğiniz  diyor?. Bunun üzerine  "Keriman  çok üzülür!. "O an içinde yutar! Kelimeler dökülmez ağzından. Evlerinden "Can`ı  karşıdan  aramak  ister. "Can telefonun ucunda, "Keriman` yutkunur,  konuşamaz ağladığından. Ne zaman götüreceğin bizi  çok uzamadımı der "Can`a  oda biraz daha  sabret,   işleri yoluna koyuyum,  yanıma aldıracağım sizi der. Ağlamam üzerine kadın suçluluk duygusuna kapılır. Kızım,  kim ne dedide sana ağlıyon. Belkide onun konuşmaları,  o kadar ağır değildi ama,  içim ne kadar dolduysa egeden"  aldığım darbelerden,  kendimi saldım,  akan yaşlar sanki tüm üzerimi   yağmur damlası gibi ıslatıyordu. "Keriman, çok zor anlar yaşadı çünkü. Konuşmanın ardından,   "Can yakında aldıracağım,  üzülme bunlarda geçecek. Konuşma kapanır,  Keriman`la  Can`ın   arasında.
Toronto dan .     10  /  11  /   2014..



( Eğreti... Misafir 1 . başlıklı yazı Mosell 07 tarafından 11.03.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.