MEB,yeni müfredatı bu  ay  açıklayacak ve kademeli olarak uygulayacakmış,bu haberi duyduğumda ben de çok heyecanlandım tabi,araştırmaya başladım acaba ne gibi yenilikler var diyerek,işte konu başlıkları:

*Ders içerikleri sadeleşecek,saatlerde değişiklik olmayacak.
*Yeni müfredatın sloganı: "İyi insan yetiştirmek"olacak.
*Öğrencilerin,öğrendikleri bilgileri günlük hayatta kullanmalarının  önü açılacak.
*Öğrencilerin fiziksel,psikolojik ve sosyal gelişimlerini destekleyen sistemler oluşturulacak.
*Öğrenciler,proje  geliştirmeye  teşvik edilecek.
*Seçmeli ders sayıları artırılacak.

Benim gibi  bu işlere gönül vermiş ve  kafa yormuş insanların aklına şöyle fikirler geliyor;bu maddeler açıklandığına göre demek ki  mevcut sistemde bu maddelerin tersi var,mantık kurallarına göre çevirecek olursak;

*Derslerin içerikleri çok karışık ve yoğun,öğrenciler okuyup yazamıyor.
*O halde şimdiye kadar iyi insan yetişmiyordu,şimdiden sonra yetişmesine karar verildi,günaydın(!)
*Öğrenciler öğrendikleri  bilgileri günlük hayatta kullanamıyor.
*Öğrencilerin fiziksel,psikolojik ve sosyal gelişimlerini destekleyen sistemler yok.
*Öğrenciler proje geliştiremiyor.
*Seçmeli ders sayısı az veya hiç yok.

Birisi bana izah edebilir mi,aynı gerekçelerle şimdiye kadar kaç sefer değişti bu müfredat çıkmazı ve kaç  kere daha değişecek? İsmin tanımını yapamayan,dört işlemi doğru dürüst bilmeyen,illerimizin geçim kaynaklarını  sayamayan öğrencilerin olduğu bu sistemde,sizler hangi akılla müfredat değişikliğinden söz ediyorsunuz? Sevmediğiniz,beğenmediğiniz ve tartışmaya doyamadığınız seksenli-doksanlı yılların müfredatına bir göz atın,şimdikilerle kıyaslayıp beni ikna edin!

Ben öğretmen değilim,keşke olabilseydim,öğretmenlerimizin sözleri anne-babamızın sözü kadar  değerli ve etkilidir,şöyle yazmış bir öğretmen arkadaşımız bu konu hakkında,onlar bu işin doktorudur elbette teşhisi onlar koyacak:
"Arkadaşlar yılların öğretmeni olarak söylüyorum,boş muhabbetler bunlar.Bu sistemde uygun öğretmen,öğrenci ve veli potansiyeli yok,kağıt üzerinde uygulamalar bunlar.Okullarda disiplin sağlansın,okumak istemeyen öğrenci zorla tutulmasın tüm sorunlar çözülür."




( İyi İnsan Yetiştirme başlıklı yazı berberce tarafından 15.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.