Hepimizin bildiği gibi matematikte dört işlem vardır;toplama,çıkarma,çarpma ve bölme. Ancak bereket hiçbir çarpım tablosunda  yer almaz,sayılarla ifade edilmez fakat sayılardan kat kat büyüktür.
Yıllarca çalıştığı halde cebinde bir ekmek parası olmayan,beş kuruş birikimi  bulunmayan binlerce kimseleri sizler de tanıyorsunuzdur. Normal şartlarda haftalık,aylık ve yıllık kazançları hesaplandığında bir servet  elde edilmesi lazım.Evdeki hesap her zaman  çarşıya uymaz,bir ömür çalış çalış ve bir dikili ağacın olmasın,ne garip değil mi?

Hayati  İnanç hocamdan öğreneceğimiz çok şeyler var,kendisini çok severim ve vakit buldukça videolarını  dinlemeye çalışırım,bütün sosyal medya hesaplarını takip etmenizi öneririm;din,felsefe,edebiyat ve psikolojiye dair çok  güzel notlar var.

Şöyle diyor hocam:"İlim peygamberlerden miras,mal Firavunlardan.Malı sen korursun yoksa çürür,ilim seni korur.Mal dağıtıldıkça azalır,ilim dağıtıldıkça çoğalır.Mal sahibine desen ki 'maşallah çarık sağlam' adam sana sinirlenir gözü var diye düşman olur.İlim sahibinin ilmini kabul etsen saygı duyar,hoşnut olur.Fakir birine desen ' maşallah malın yerinde' sinirlenir,o da üzülür.Kime 'malın var'desen üzülüyor yani."

Hocamın Mevlana hayranı olduğunu bildiğim için Mevlana'nın şu muhteşem dörtlüğüyle tamamlayalım:
"Doğru olsam ok gibi, yabana atarlar beni, Eğri olsam yay gibi, elde tutarlar beni. Ne doğruyu aç gördüm, ne eğriyi tok, Eğri yay elde kalır, menzil alır doğru ok."


( Hayati Hocam başlıklı yazı berberce tarafından 22.02.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.