"Her milletin yöneldiği bir kıblesi vardır. Siz hep hayırlı işler yapmada birbirinizle yarışın! Nerede olursanız olun, Allah hepinizi huzurunda bir araya getirecektir. Çünkü Allah’ın her şeye gücü yeter." (Bakara/148.Ayet) 

Dinimizde kibir,hasetlik,kusur araştırmak,arkadan çekiştirmek vb gibi insana ve topluma zarar verebilecek kötü huylar yoktur ve bu konular hakkında sayısız ayet ve hadisler vardır.Yarışacağız ancak hayırlı işlerde yarışacağız hatta birbirlerimizi yarışmaya teşvik edeceğiz.

İnanılması güç bir şekilde,yeni nesilde,tüketime ve lükse aşırı bir meyil görüyorum,bu konfor değil aslında korkunç durum.İki genç yan yana geldiklerinde konunun nereden açılacağı belli;senin telefonun ne marka,hangi özellikleri  var,yeni sürümü çıktı mı?Yani söylemeye çalıştığım gençler,bilgilerini ve yeteneklerini yarıştırmıyorlar,telefonlarını yarıştırıyorlar,eskiden ne cep telefonlarımız vardı ne ev telefonlarımız,kimse kimseyi  bu kadar alaya almazdı,neredeyse zenginliğin göstergesi oldu sanki telefonlar.Zenginlik demek yanlış olur çünkü zengin-fakir farketmeksizin  tüketici  hastalığı hepimize bulaşmış gidiyor.
"Sen daha almadın mı?"diyorlar.
"Neyi alacağım?"diyorum,o malum markayı söylüyorlar,adını yazmayacağım herkes biliyor  zaten,elmalı telefon,ısırıklı elmalı telefon...
Dün mola saatlerinde bir arkadaşa sordum telefonunun kaç gigabayt olduğunu,"256 GB"dedi,"senden akıllıymış" dediğimde gülmeye başladık.
"Kaç ayet- hadis biliyorsun?"
"Kaç yabancı dil biliyorsun?"
"Kaç kelime biliyorsun?"soruları cevapsız,herşey elmalı telefonda var zaten,kafamızı niye ağrıtalım değil mi?

“İnsanların büyük çoğunluğu, düşen bir yaprak gibidir, kapılıp gider rüzgarın önüne, havada süzülür, dönüp durur, sağa sola yalpalar vurarak iner yere. Pek az kişi de vardır, yıldızlara benzer, belli bir yörüngede ilerler durur, hiçbir rüzgar varamaz yanlarına, kendi yasalarını ve izleyecekleri yolu kendi içlerinde taşırlar.” Hermann Hesse

( Elmalı Telefon başlıklı yazı berberce tarafından 14.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.